reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Salomii rozumiem obawy...Będzie dobrze, a szyjka na pewno nie jest upośledzona, może też miewasz skurcze macicy?? przecież Twoje łożysko też niziutko było.Powiedz o tym lekarzowi, na pewno zaradzi. Masz nospę? może pomoże? ( na mnie osobiście sama nospa nie działa :/ )

reklama
ewwe super, ze sie wyjasnilo i juz lepiej sie czujesz...

mnie tez czasem coś kłujnie ale na szczescie rzadko, za to dwie noce miałam okropne skurcze, bolalo mnie strasznie. Wzielam po 2 nospy i troche zelzaly ale tez musze lekarza o to spytac :)

Dziewczyny wlasnie wrocilismy z mezem z kina, bylismy na Shreku forever w 3d :) JUlcia dzis u babci, wiec chcielismy milo spedzic czas. Bardzo nam sie podobalo, usmialismy sie a teraz zajadam pizze. udało mi sie tez dzisiaj znalezc super promocje, kupilam nianie elektroniczna dla naszej mlodej bo stara juz sie psula za 10 euro :) W innym sklepie taka sama to prawie 70 euro. Po krotkim namysle wzielismy druga, a co tam, jesc nie wola a 10 euro to grosze za taka nianie :) Na pewno przyda sie w grudniu ;)

dzieńdoberek,
ewwe całe szczęście że już wszystko w porządeczku, i dalej rzymamy kciuki by nic takiego nie wróciło :tak:
ja juz wstałam ale oko jedno mam zamknięte, tyle że jak pomyślę że z psem trza iść to się odechciewa spania, a mężulek śpi w najlepsze :-p no nic poloze sie sie jeszcze na chwile jak pisek zacznie jęczec to wtedy wstane i wyjde :cool:
co do kłucia to juz wiem ze ja je mam jak mam na sobie coś za ciasnego, jak tylko zdejme te cholerne dresy to jest ok ;-) czyli czas na zakupy, bo lada moment i tylko koszula nocna - worek bedzie wygodny na mnie :-D
miłego dnia kobietki!!

Witam z rana
Ewwe teraz już musi być dobrze, bierz leki i nie przemęczaj się za dużo, dobrze że szybko zaragowaliście i pojechaliście na ostry dyżur.

Co do kłucia mnie wczoraj wieczorem po lewej stronie coś kuło co pare minut jakby mała igiełkę ktoś mi wkuwał, w nocy na szczęście było już oki i dziś też nic nie czuje.

cześć dziewczynki,
to co to jest kłucie?
ja nie mam takich rzeczy poza tym, że kilka razy tak jak dziś coś mnie tak z lewej strony ukuło-zabolało, że aż mnie w pół zgięło, ale ja się jakoś tym za bardzo nie martwię, choć nie wiem co to jest, to się zdarza przy zmianie pozycji jak leżę w łóżku

Antylopka wielkie dzięki za dokładne wyjaśnienie sprawy :) Czasne w poniedziałek od mojego lekarza i zobaczymy co będzie. Ale czy każdy lekarz może takie badanie przeprowadzić?? Sprawdzić te wszystkie rzeczy na zwykłym aparacie USG?
dokładnie jak pisała nasza ekspertka, na prostym sprzęcie (w sensie, że na zwykłym usg, nie potrzebuje żadnego 3d, takie samo jak do pierwszych pomiarów) zrobi Ci takie badanie

miałam napisać relację z filmu toy story 3 w 3D:
więc tak, odpowiadając na pytanie akurat ten film da się oglądać trochę bez okularów, postacie są dobrze widoczne, ale tło się zamazuje
poza tym bardzo ładna, fajnie zrobiona bajka, mądra z kilkoma morałami i momentami czasem trochę straszna, choć film jest dozwolony bez ograniczeń wiekowych to myślę, że maluchy 3-6 lat nie koniecznie wszystko mogłyby zrozumieć, a sądzę, że chwilami mogłyby się nawet bać, ja bym się obawiała czy potem dziecko nie spyta czy wszystkie misie lub lalki są złe, bo w filmie są czarne charaktery, ale to moja subiektywna opinia

Mój mały oglądał już ją w domu ale wersja kinowa:dry:(kamera z ręki) On jest zafascynowany w ogóle toy story i tą część też oglądał z otwartą buzią:shocked2:! Nie ruszył się z łóżka nawet na sekundę:-D! Dlatego tak myślałam, żeby wziąć go do kina. Bilety są cholernie drogie! Na wypad rodzinką 60 zł nie mówiąc o jakieś coli czy popcornie, więc jeśli mam wydać tyle kasy to wolałabym mieć pewność(dużą), że mały się zainteresuje i wysiedzi.
W tej sytuacji chyba się wybierzemy:-)!!! Dzięki Tunia za relację!:tak:

reklama
Do góry