reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
napisała Ci przepis na kulinarnym są potrzebne tylko 4 składniki, mam nadzieję, że się znajdą bo to chyba takie podstawowe, mój C. mieszkał rok w Norwegii, ale nie mówił, że tam problem z dostępem produktów do przyrządzania polskich potraw,

Dziewczynki wpadłam napisać, że chyba cos zmierza ku dobremu. Dzięki świetnym dziewczynom z BB (jeszcze raz dzięki Edytko i Angeliko :*) skontaktowalam się z polską panią doktor ginekolog-endokrynolog. Ona rozjasniła mi troche w główce, zleciła dodatkowe badania krwi (idę w poniedziałek). Muszę przyznać, że natchneło mnie to wielka nadzieją i czuję wreszcie, ze jestem w dobrych rękach, kilka razy dziennie kontaktuję się z Panią dr. przez maila. Może to i dziwny sposób ale w sumie co mam do stracenia? Tu nikt i tak nie bada mnie ginekologicznie a cisnienie moge mierzyc sobie sama. Najwspanialsze jest to, ze ta dr. przylatuje do Irlandii w październiku więc jest szansa, że będę mogla umówic się z nią na wizytę. :-):tak:

a ja mam dziwne pytanie, nie chodzi o martwienie się, ale o ciekawość...
wiecie czy nasze dzidzie w brzuszku słyszą i czy im przeszkadza głośny dźwięk odkurzacza? Bo ja w weekend, jeśli mój C. jest w pracy popylam po mieszkaniu z odkurzaczem,
oczywiście spokojnie, starając się nie męczyć....

hej dziewuszki :)
witaj madalia :) fajnie ze jestes ginekologiem bedziemy mogly cie wyppytac o wszystko co potrzebujemy :D ale bedziesz miala przechlapane hehe ;)

a u mnie dzisiaj w porannym szpitalnym wroclawskim menu serwowali jajka juz 3 raz jem odkat jestem :eek: ale to nie sa zwykle jaja to sa magiczne jaja :D bo to jaja gotowane 30 minut ze jak rzucisz nim o sciane to jajo cale a sciana popekana haha :D i jak zwykle wietrzenie w pokoiku smrodku jajecznego :pdzisiaj juz sie lepiej czuje wczoraj polezalam skurcze mialam tylko rano wczoraj a na noc jeszcze sobie cichaczem magnez wzielam bo mialam na wszelki wypadek bo nospy juz nie dostalam... dzisij po sniadanku nospa sama do mnie przyszla ;) juz sie fajnie czuje ale dzisiaj tez poleze zeby nie bylo jak ostatnio :)

i tu pytanie do madalia (mowilam ze cie zamecze ;) ) jak np po zalozeniu szwu tj w srode dostalam kroplowke magnezu i wczoraj jeszcze sobie wzielam 2 tabletki to moge codziennie po jednej brac zapobiegawczo?? biore witaminy falvit mama ale zanim poszlam do szpitala skurcze w nodze mnie lapaly teraz juz tego nie mam wiec magnezu mi brakowalo. chcialam sie zapytac czy to nie za duzo po tej kroplowce tego magnezu jak bym sobie brala codziennie po jednej mgb6- bo takie dostalam w aptece. za odpowiedz bede bardzo wdzieczna :)

w ogole drugi dzien mam ten wenflon i juz od tego zginania reka i w nocy chyba szarpnelam pod kolderka i mi sie krewka rozlala przy wejsciu tej rurki pod skore...ide dzisiaj naklamie ze mnie boli to mi wyciagna :)

:-)mówicie,że przechlapane będzie?,może nie będzie tak źle,przynajmniej mogę się podzielić tym,co wiem,a codziennie też się ma porzechlapane w szpitalu,bo różni są pacjenci,a kobiety w ciąży na pewno mają duużo pytań,teraz to rozumiem jeszcze bardziej.
Jesli chodzi o magnez ,który dostałaś we wlewie to nie wiem jaką dawkę Ci podali,ale pewnie standard 2*8mg,może niepotrzebnie potem wzięłaś jeszcze doustnie,ale teraz jak najbardziej możesz brać ,zalecana dawka dla ciężarnych 450mg,ale tu tez opinie lekarzy siuę różnią,niektórzy 350zalecają,w mgb6 jest 500mg,więc można po jednej.Ale my tu nie stosujemy na to magnezu-tu w UK,masz dodatkowo coś zapisane? jakiś fenoterol może? czy tylko no-spa? choć jak szyjka będzie dobrza zachowana to nie trzeba już dodatkowo nic,ale to już ocenia lekarz w badaniu.A dlaczego masz niewydolność szyjki? mówili Ci? ile się skróciła i jaki szew Ci założyli-bo są różne.
Potem tu zajrzę,teraz muszę wyjść na zakupki,pa pa

deszcz.... zamiast padać w nocy, ale w tygodniu, to nie:wściekła/y: w sobotę, i to jeszcze jak mąż ma wolne (pierwsza sobota od przyjazdu!!) i planowaliśmy basen nad Sekwana zaliczyć... kurna...!!!:baffled:

madalia - witam, teraz na Ciebie spada obowiązek rozwiązywania wszelkich medycznych problemów, haha, ja wracam do swojej dziedziny:tak:

jestem nieco zszokowana przegrana Brazylii:szok: :confused: ale z drugiej strony ciesze sie ze Holandia wygrala bo ten zespol byl tyle razy tak blisko zwyciestwa a np pech w postaci karnych rozstrzygal o wygranej:wściekła/y: odnosie karnych.... :baffled: Ghana..:baffled: karne sa straszne, kazdemu moga puscic nerwy.No mowilam ze ja nie moge ogladac meczy bo za bardzo sie ekscytuje, W, wogole nie lubi pilki:szok::szok: moj poprzedni facet tez nie przepadal:szok::szok: ale mam dziwnych wybrankow:-D ale wczoraj to juz go strerroryzowalam ;-)
lubię Holandię, Brazylię też, ale wczorajszy mecz (druga połowę oglądałam i to nie od początku) mi się nie podobał, bo oszukiwali, kopali, udawali, a sędzia jak slepy:wściekła/y: Widział co mu się podobało widzieć. Nie lubię takiego sędziowania, bo wtedy się uprzedzam to tych niby "popieranych" przez sędziego.
A Ghana - moi faworyci:zawstydzona/y: w ogóle co to za kara, jak Cie wyrzucają z boiska w ostatniej sekundzie, gdzie Ty właśnie obroniłeś możliwość awansu swojej drużynie?? Dostał czerwoną i co z tego??:wściekła/y:

Tunia jesli tylko bede miala tu produkty(norwegia jest ograniczona strasznie) to chetnie sprobuje, mam jakies parcie na biale serki:))
pamiętam, że my jadąc na 3 tygodnie dużo swoich produktów brałyśmy. A najgorzej było z chlebem - jakiś mierny był, albo nie wiedziałyśmy gdzie kupować....:baffled:

Dziewczynki wpadłam napisać, że chyba cos zmierza ku dobremu. Dzięki świetnym dziewczynom z BB (jeszcze raz dzięki Edytko i Angeliko :*) skontaktowalam się z polską panią doktor ginekolog-endokrynolog. Ona rozjasniła mi troche w główce, zleciła dodatkowe badania krwi (idę w poniedziałek). Muszę przyznać, że natchneło mnie to wielka nadzieją i czuję wreszcie, ze jestem w dobrych rękach, kilka razy dziennie kontaktuję się z Panią dr. przez maila. Może to i dziwny sposób ale w sumie co mam do stracenia? Tu nikt i tak nie bada mnie ginekologicznie a cisnienie moge mierzyc sobie sama. Najwspanialsze jest to, ze ta dr. przylatuje do Irlandii w październiku więc jest szansa, że będę mogla umówic się z nią na wizytę. :-):tak:
bardzo się cieszę!! uszy do góry:tak:

wiecie czy nasze dzidzie w brzuszku słyszą i czy im przeszkadza głośny dźwięk odkurzacza? Bo ja w weekend, jeśli mój C. jest w pracy popylam po mieszkaniu z odkurzaczem,
słyszą, ale przytłumione głosy. Zapewniam Cię, że spokojnie możesz odkurzać;-)

super, że Cię ktoś uspokoił i nie będziesz się aż tak martwić, grunt to pozytywne myślenie, a jak Ty będziesz spokojniejsza to i dziudziuś będzie się miał lepiej, stres jest najgorszy
dziwne tylko, że nikt Ci badań nie robi, to jakiś skandal jest

madalia w poprzedni3ej ciazy wlasnie przez niewydolnolsc cisnieniowa szyjki urodzilam w24 tc :( dlatego ten szew . przed zalozeniem moja szyjka juz miala 35mm a po szwie na drugi dzien lekarz mi zrobil usg dopochwowe i bylo 4cm i byla ok bo sie nie otworzyla :) pozniej mialam skurcze nie jakies mocne ale byly i no spa na szczescie pomogla. nie biore fenoterolu mialam kroplowke przeciwskurczowa po zabiegu przeez jakies 12 godzin jedna leciala i trzpalo mna niezle. pewnie w poniedzialek mi zrobia usg i sprawdza czy nadal wsio ok mam nadzieje ze te skurcze wczorajsze nie narobily mi szkod i ze szyjka jest dalej zamknieta. a szew mialam zakladany metoda mcdonalda. dzieki ci wielkie za odpowiedz :) zaraz sobie lykne magnez i bede spokojniejsza :)

w ogole znow mi z cyca leci jak mysle o dzidzi:) zapytalam sie poloznej czy to dobrze a ona do mnie oto super bo to pokarm czyli bedzie miala pani super mleczarnie i duzo mleka hehe :) zeby tylko dzidzior chcial amac :)

reklama

Ponoć dzidzia zaczyna słyszeć całym sobą poprzez drgania fal od 17-18tyg.
Myślę, że na początku odkurzacz nie stanowi dla niego problemu.
Ja wczoraj byłam w kinie i jak były bardzo głośne dźwięki to zakrywałam brzuszek :tak:
tak na wszelki wypadek żeby dzidzia się nie stresowała zbyt głośnymi dźwiękami :tak:
może to niezbyt poważne :) ale jakoś tak odruchowo :)

Do góry