reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
hej dziewuszki :)
witaj madalia :) fajnie ze jestes ginekologiem bedziemy mogly cie wyppytac o wszystko co potrzebujemy :D ale bedziesz miala przechlapane hehe ;)

a u mnie dzisiaj w porannym szpitalnym wroclawskim menu serwowali jajka juz 3 raz jem odkat jestem :eek: ale to nie sa zwykle jaja to sa magiczne jaja :D bo to jaja gotowane 30 minut ze jak rzucisz nim o sciane to jajo cale a sciana popekana haha :D i jak zwykle wietrzenie w pokoiku smrodku jajecznego :pdzisiaj juz sie lepiej czuje wczoraj polezalam skurcze mialam tylko rano wczoraj a na noc jeszcze sobie cichaczem magnez wzielam bo mialam na wszelki wypadek bo nospy juz nie dostalam... dzisij po sniadanku nospa sama do mnie przyszla ;) juz sie fajnie czuje ale dzisiaj tez poleze zeby nie bylo jak ostatnio :)

i tu pytanie do madalia (mowilam ze cie zamecze ;) ) jak np po zalozeniu szwu tj w srode dostalam kroplowke magnezu i wczoraj jeszcze sobie wzielam 2 tabletki to moge codziennie po jednej brac zapobiegawczo?? biore witaminy falvit mama ale zanim poszlam do szpitala skurcze w nodze mnie lapaly teraz juz tego nie mam wiec magnezu mi brakowalo. chcialam sie zapytac czy to nie za duzo po tej kroplowce tego magnezu jak bym sobie brala codziennie po jednej mgb6- bo takie dostalam w aptece. za odpowiedz bede bardzo wdzieczna :)

w ogole drugi dzien mam ten wenflon i juz od tego zginania reka i w nocy chyba szarpnelam pod kolderka i mi sie krewka rozlala przy wejsciu tej rurki pod skore...ide dzisiaj naklamie ze mnie boli to mi wyciagna :)

hej dziewuszki :)w ogole drugi dzien mam ten wenflon i juz od tego zginania reka i w nocy chyba szarpnelam pod kolderka i mi sie krewka rozlala przy wejsciu tej rurki pod skore...ide dzisiaj naklamie ze mnie boli to mi wyciagna :)

kombinatorka :) dobrze, że już lepiej się trochę czujesz, a te jajka to niezłe jaja :-D poza tym muszę Ci napisać, że dzielna jesteś, i ten wenflon... ja jak mam iść na pobranie krwi to mi się dziwnie robi :) panie w medicoverze mnie już znają, bo nie dość, że żyły kiepskie i tylko z jednego miejsca ciągną to jeszcze cyrki przy tym robię, głowę odwracam i mówię, że jestem panikarą :-D i ja mam dziecko urodzić? :-)

trzymajcie się ciepło i życzę wytrwałości

hej dziewuszki :)
witaj madalia :) fajnie ze jestes ginekologiem bedziemy mogly cie wyppytac o wszystko co potrzebujemy :D ale bedziesz miala przechlapane hehe ;)

a u mnie dzisiaj w porannym szpitalnym wroclawskim menu serwowali jajka juz 3 raz jem odkat jestem :eek: ale to nie sa zwykle jaja to sa magiczne jaja :D bo to jaja gotowane 30 minut ze jak rzucisz nim o sciane to jajo cale a sciana popekana haha :D i jak zwykle wietrzenie w pokoiku smrodku jajecznego :pdzisiaj juz sie lepiej czuje wczoraj polezalam skurcze mialam tylko rano wczoraj a na noc jeszcze sobie cichaczem magnez wzielam bo mialam na wszelki wypadek bo nospy juz nie dostalam... dzisij po sniadanku nospa sama do mnie przyszla ;) juz sie fajnie czuje ale dzisiaj tez poleze zeby nie bylo jak ostatnio :)

w ogole drugi dzien mam ten wenflon i juz od tego zginania reka i w nocy chyba szarpnelam pod kolderka i mi sie krewka rozlala przy wejsciu tej rurki pod skore...ide dzisiaj naklamie ze mnie boli to mi wyciagna :)
z Ciebie to aparatka jest. Grunt że poczucie humoru CI zostało :D, a z tymi jajkami to się uśmiałam :-D

Oj madalina nie wiem czy dobrze zrobiłaś przyznając się do swojego fachu!! :-D:-D:-D
Niezłe te jaja missiiss!!!:laugh2:
Ja już od 7 na nogach. Zakupy na rynku, spacer z Ksencią, śniadanko i z kawcią:-) przed kompem. Znowu mogę ją pić:tak:!! Miałam odrzut przed jakiś czas.

Witam gorąco!;-)

dziękuję za miłe powitanie:-)
Mój termin z ostatniej miesiączki to 2grudzień,czyli 18tydzień już wybił.Płeć -oczywiście,sama widziałam,kolega,który prowadzi moją ciążę-no bo sama jej sobie nie poprowadzę:-D,widział wyraźnie,że coś tam dynda między nóżkami:-),a ja to potwierdziłam,więc jak już dwie osoby widzą,to już pewne-chłopiec.
Muszę teraz kończyć,bo trzeba coś w domu popracować z dokumentami:tak:

Ja też mam termin na 2 grudnia :-):-)
trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze ułożyło;-)

dzien dobry :) a ja znowu wcinam buleczki ze swoim wynalezionym serkiem, tym razem bez szczypiorku bo zaraz lece do kolezanki i oszczedzam jej chuchania cebulka ;D
no i ubolewam, bo nie pamietam gdzie kupilam ten serek a sie skonczyl ;/
W pojechal na ratunek kumpla ktory niewinnie pomykal sobie droga z rana gdzies tam i pekl mu wezyk od hamulcow:szok::szok: raanyyy cale szczescie ze nic sie nie stalo:tak:

jestem nieco zszokowana przegrana Brazylii:szok: :confused: ale z drugiej strony ciesze sie ze Holandia wygrala bo ten zespol byl tyle razy tak blisko zwyciestwa a np pech w postaci karnych rozstrzygal o wygranej:wściekła/y: odnosie karnych.... :baffled: Ghana..:baffled: karne sa straszne, kazdemu moga puscic nerwy.No mowilam ze ja nie moge ogladac meczy bo za bardzo sie ekscytuje, W, wogole nie lubi pilki:szok::szok: moj poprzedni facet tez nie przepadal:szok::szok: ale mam dziwnych wybrankow:-D ale wczoraj to juz go strerroryzowalam ;-)
Madalia witaj :) faktycznie jak to sie zdarza ze szewc bez butow..:tak: super ze jestes wsrod nas i oczekujesz waszego malenstwa :-)
wiem ze jestes zyczliwa proponujac nam swoja wiedze ale jak bedziemy Cie za bardzo molestowac to protestuj natychmiast ;-) baby w ciazy potrafia dac niezle w kosc ze swoimi obawami:-D jak znam zycie to wkrotce bedziemy mogly otworzyc watek pdt
Porady Madalii;-)
Missiiss...smacznego:shocked2::shocked2: :-D te rzuty o sciane jajem to w celu obrania i zmiekczenia heheehhe:-D

reklama
dzien dobry :) a ja znowu wcinam buleczki ze swoim wynalezionym serkiem, tym razem bez szczypiorku bo zaraz lece do kolezanki i oszczedzam jej chuchania cebulka ;D
no i ubolewam, bo nie pamietam gdzie kupilam ten serek a sie skonczyl ;/

to zrób sobie taki serek w domku :-) napiszę Ci na kulinarnym jaki ja robię, może Ci zasmakuje

Do góry