reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam wszystkie nowe przyszłe mamy!:-)
Ja dziś pojechałam na zakupy i z ciekawości weszłam sobie do h&m, i dorwałam spodenki 3/4 cieniutkie, elastyczne za 30 zł!!:-D Kolor taki nie bardzo, ale i tak się cieszę, że je dostałam za taką cenę:tak:! Chwyciłam je i poleciałam cała w skowronkach do przymierzalni a tam patrzę, że to S:szok:. Myślę sobie nie wbiję się:no:... Ale zmieściłam swoje dupsko!
36_1_13.gif

reklama
a ja ostatnio w h&m na oddziale ciążowym z wyprzedaży kupiłam super bojówki 3/4 z panelem za 40 zł - i te wyprzedaże cały czas są

dziękuję za miłe powitanie:-)
Mój termin z ostatniej miesiączki to 2grudzień,czyli 18tydzień już wybił.Płeć -oczywiście,sama widziałam,kolega,który prowadzi moją ciążę-no bo sama jej sobie nie poprowadzę:-D,widział wyraźnie,że coś tam dynda między nóżkami:-),a ja to potwierdziłam,więc jak już dwie osoby widzą,to już pewne-chłopiec.
Muszę teraz kończyć,bo trzeba coś w domu popracować z dokumentami:tak:

tak misia26,jestem położnikiem ginekologiem,przez 4lata pracowałam w wojskowym w poliklinice we Wrocku,tam też miałam staż,teraz jesteśmy z mężem na UK i pracuję w "Queensway"w Londynie,miało być tylko rok,ale ciąża wszystko zmienia i nie wiem czy po porodzie wrócę ,nie wiem też,czy urodze tutaj,czas pokaże.

jeszcze chciałam dodać,że to tutaj pomogli mi zajść w ciążę.Awogole to musze troche popracowac przy profilu swoim,sygnaturke dac,cos tam jeszcze

Ostatnia edycja:
ewwe - trzymam kciuki, zeby bylo ok!

wpadam na moment sie odmeldowac, bo jutro rano jedziemy na biwak nad jeziorko na weekend i pewnie dopiero w poniedzialek sie odezwe.

bawcie sie dobrze :-)

O widzę,że wszystkie mamusie jeszcze śpią:-)
Mnie obudził mąż właśnie wpadł do domu,śpiący i głodny,że śpiący to rozumiem,ale,że głodny?:-D,on pracuje na Accident &Emergency ,to jest oddział ratunkowy w anglii,ma o wiele cieższą pracę niż ja i w nocy o drzemkę ciężko,bo ja się rodzi dziecko na moim oddziale,to nawet nie zawsze lekarz jest potrzebny i bywało ,że nawet mnei nie budzili,bo w anglii ogólnie inaczej prowadzi się ciążę,inaczej podchodzi się do ciąży-bardziej luzowo,w tym sensie,że nie roczulają się za bardzo,ja miałam inną p-raktykę w polsce,co nie zawsze tu spotyka się ze zrozumieniem,ale to kiedy indziej Wam opowiem.
Tak więc mąż pójdzie spać,a ja dopiero jutro mam dyżur,podczas gdy on ma wolne i pójdzie dopiero na noc z niedzieli na poniedziałek-ja wtedy wrócę do domu i tak się mijamy czasami
Jak się czujecie dzisiaj? może któraś ma jakies pytanie dotyczące zdrowia,ciąży,chętnie odpowiem.
Miłego dnia życzę:tak:

dzień dobry, witam nowe grudnióweczki :) i panią doktor :-) wreszcie będą żetelne odpowiedxi na nasze pytania ;-) ja po śniadanku i po zakupach, więc mogłam na chwilkę wejść i obejrzeć co nowego ;-) ale już skwar się leje z nieba, a na mnie ostatnie spodnie dresowe już nie pasują i planuję pojechać dziś albo jutro do katowic na zakupy do sklepu mama gdzie są ubrania ciążowe :-)
także miłego dziona by ten upał nam aż tak bardzo nie dokuczał

reklama
dzień dobry, witam nowe grudnióweczki :) i panią doktor :-) wreszcie będą żetelne odpowiedxi na nasze pytania ;-) ja po śniadanku i po zakupach, więc mogłam na chwilkę wejść i obejrzeć co nowego ;-)

Ale jesteś zorganizowana, 9 a Ty już po zakupach.
ja choć wstałam o 7 i byłam już na bb, to wciąż w piżamie, zdążyłam już jakieś kreskówki obejrzeć - mówiłam Wam, że zdziecinniałam i bajki oglądam :-) to chyba wpływ ciąży:-)
myślę, że nową mamę-panią doktor zaczniemy zasypywać pytaniami, do tego jakie cudne połączenie-pani gin i przyszła mama:-)

co do zakupów, to wczoraj jak wracałam z torbą rzeczy na obiad to strasznie mnie zaczął brzuch boleć, tak jakby od niesienia tej torby i nie wiem czy dziś nosić te torby, chyba poczekam na mojego C. i pojadę samochodem, bo jak zawsze idzie się po 3 rzeczy a wynosi pół sklepu :-D

Do góry