reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Narządy płciowe u dziecka sa wpełni wykształcone w 12 tc. Ale jak wiadomo niezawsze można odczytać płec, bo źle widać , bo nie tak się ułoży, bo jest jeszcze małe i można sie pomylić ... Przyjęło się ,że płęc rozpoznaje się około 20 tc na USG połówkowym , bo akurat w tym czasie robi się USG i dziecko jest już duże i nikły procent pomyłki.

reklama
ja mam połówkowe dopiero 18 sierpnia i już nie mogę się doczekać,
na szczęście za 16 dni zobaczę dzidziunia u pani gin na wizycie :-D

Zapytaj o płeć. Jak dziecko dobrze się ułoży to lekarka zobaczy czy to chłopiec czy dziewczynka.

trzeba być dobrej myśli Ewwe trzymam kciuki by było wszystko oki.

Ja staram sie myśleć pozytywnie mimo problemów na początku, w czwartek wizyta i pewnie i tak będe się stresować. Nic innego nam nie pozostało jak wierzyć że będzie dobrze i obserować siebie by w razie czego szybko zaragować.

A ja miałam dzisiaj pojechać na działkę ale nie wypaliło. Byłyśmy z Zuzą na spacerku i odebrać wyniki moczu i krwi ale było tak gorąco, że później nigdzie nie wyszłyśmy. Zuza siedziała na balkonie w baseniku. Chociaż tyle... że ona miała trochę odskoczni od upału. Jak widziałam ją w tym baseniku to miałam ochotę do niej wskoczyć :) Teraz się rozebrała i lata po domu na golaska :D Chyba jej gorąco :)

Witam wszystkie mamy,które mają termin na grudzień:-)
Dołączam do Was dopiero dzisiaj ,bo do tej pory więcej pracowałam,brałam nocne dyżury.Teraz trochę wyluzowałam z pracą i staram się w nocy nie pracować.Pracuję w szpitalu.Też mam termin na grudzień,jest to moja pierwsza ciąża,do tej pory były długie starania-jak to się mówi"szefc w dziurawych butach chodzi",bo będąc lekarzem nie potrafiłam sobie pomóc i przez kilka lat się nie udawało:-(,ale się wreszcie udało:-D
Będę tu od czasu do czasu zagladała pewnie w miarę możliwości,ale muszę się jeszcze zapoznać co i jak ,bo widzę suwaczki jakieś itd.muszę to wszystko poznać dopiero,jak się poruszać wogóle po tym forum,narazie udało mi się zarejestrować:-D
pozdrawiam

cześć nowa i kolejna grudniowa mamo!:-D

suwaczek robi się tak:najpierw robisz sobie ten suwaczek np w suwaczki.com, potem jak wejdziesz na swoj profil to przy slowie przyjaciele masz taka kredeczke musisz na nia kliknac to bedzie opcja edytowania profilu, tam masz min edytuj sygnature, klikasz na to i w okienko polozone najwyzej wklejasz kod BBC suwaczka,

Uf zapowiadają straszne upały a największe w niedziele - niesamowicie się cieszę z tego faktu :/

madalia witami nową grudniówkę :) Pochwal się, który to tydzień i na kiedy masz dokładnie termin?? A może znasz już płeć??

Ewwe ogoormnie trzymamy kciuki!! Widzisz ja też miałam takie kłucia tylko najwyraźniej ty miałaś ich zbyt wiele, zbyt mocne albo cos w tym stylu :( Pozdrowienia dla twojego chłopczyka ode mnie i mojego syneczka :D Trzymaj sie tam dzielnie i szybko wracaj do nas!

reklama
dzięki:-),już to wszystko powoli zaczynam rozumieć,jak nie teraz ,to późnym wieczorkiem coś tu porobię sobie na tym moim profilu,mąż ma dyżur do rana,ja przyzwyczajona do nocnych dyżurów powoli próbuję się przestawiać i spać normalnie nocami,choć właściwie jak się nic nie działo to na oddziale też się spało w nocy:tak:
A tymczasem chyba coś smacznego sobie zjem:tak:,no i poczytać by troszkę pasowało,co tu na tym forum ciekawego,już troszkę zaglądałam,przyznam ,że dość dziwne czasem pytania pdają na wątku"ciąża poród połóg"-jest dużo mitów na te tematy,nie będę się bardzo wymadrzać tam,ale pewnie trochę sprotuję pewne sprawy dotyczące właśnie ciąży porodu i połogu:tak:

Do góry