reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mamolka nie spodoba mu się bo różowy mu sie kojarzy jego byłą, która strasznie go skrzywdziła:-(
Wiecie próbowałam Was doczytać ale czuje się przeżuta i wypluta. 4 h na placu zabaw, potem mami była, ale za to ciśnienie dzis niskie 110/70. Także spoko, wsystko wskazuje, na to, że obejdzie się bez leków.
A ja schudłam 2 kg, kupiłam fajne ciuszki i czuje sie piękna.Jedyny okres kiedy czuje się naprawde piękna to ciąża....Poza tym ciągle słyszałam, że jestem przy kości, puszysta i mam brzzuszek, a wszystkie szwagierki ważą ok.50 kg a ja zawsze 70 wazyłam...Teraz jak patrze na zdjęcia to do mnie dochodzi, że wyglądałam świetnie ale wtedy czułam sie fatalnie...Głupia Ja i moje chore kompleksy....Teraz marze o tym żeby po ciaży warzyć 70 kg...

Ostatnia edycja:
reklama
Dobra wiadomosc z tym cisnieniem :-)

U mnie tez juz nie sposob nie zauwazyc, ze piersi troche urosly, jak sobie taki wielki brzuch wyobraze i piersi to bede wielka o_O I tak juz jestem wielka a bede jak taran :/

Słomiana_wdowa ostatnio bywa ,że robi mi sie tak słabo i ciemno przed oczami tak jakbym miała zaraz zemdleć. Czuję wtedy ,że twarz pokrywa mi sie potem i jest mi niedobrze. Czuje sie wtedy taka bez sił, że gdybym nie ukucneła to bym upadła. Ja też szybko sie męczę. Też czytałam ,ze to przez powiekszającą się macicę albo przez to ,że krew szybko przepływa do serca. Także wyczytałam ,ze może to być objaw spadku żelaza.
No to mamolka trochę mnie uspokoiłaś. Już myslałam ,ze coś nie tak.
Bodzinka opiniami innych się nie przejmuj. ZNASZ SWOJĄ WARTOŚĆ i tego sie trzymaj.

Bodzinka mam to samo. Jak przytylam i patrze na stare zdjecia, to zal mi ze juz nie mam tej figury. I co? I zyje. Bede sie zadreczac czyms, czego nie moge zmienic? Boje sie ze po ciazy bedzie jeszcze gozej, ale to takie moje marudzenie. Tak naprawde nikomu nic do tego. Masz fajnego meza. Super synka i drugie dziecko w drodze. Jestes kochana. I tylko pozazdroscic ci tego. Niejedna o tym marzy. A jeszcze schudniemy - zobaczysz :-)

A tak z innej beczki - wlasnie zaraz bede jesc fajny obiad. Zrobilam sobie leniwe pierogi z cukrem i cynamonem :-D Mniam.

To moja druga ciąża - nic nie przytyłam.
W pierwszej byłam do 13 tygodnia. Wtedy przytyłam z 2 kilo ale za to potem wiecej schudłam i nic specjalnego nie musiałam robić.

Ło jak czytam o tym, że nie przytyłyście to aż żal mi pupę ściska :)) Ja mam juz 4 kg na plusie:/ i tak jak pisała mamolka cellulit na tyłku :/ najlepsze bo wczoraj dzowni do mnie koleżanka mówię do niej
"Piersi mi urosły o 2 numery" ona do mnie "daj spokój, ja po karmieniu miałam aż E" (cichym lekko speszonym tonem, że tak dużo) na to ja "Nie piernicz bo ja już mam F".... Wczoraj mąż do mnie z tekstem wywalił "Twoje piersi wbijają mi się w plecy... ale spoko, jakoś to przetrzymam":-D:-D Za to ja chyba gorzej :cool:

Bodzinka, jak ktoś Ci tak gada że przy kości to mu odpal przynajmniej wylądam zdrowo a nie jak kolejna 50 kg anorektyczka :-p, a ja za to od poczatku tego roku miałam plan by przytyć więc mam nadzieje że coś z tego będzie ;) ale narazie z tego co widze i czuje to kurde troszku mało, narzie mam jedynie 1 kg na plusie :/ i już mnie to wkurza więcej niż moge zjeść nie zjem bo nie daje rady a przez reszte czasu mam mdłości cały dzień :/ więc tylko czekam aż mi przejdzie , dziś specjalnie sobie zrobiłam bitą śmietanę 30% do truskawek i tak wsunełam prawie 1kg:)
a potem mnie cały brzuch rozbolał jakby miał peknąć :eek: no więc zaś się położe i juz, tak będe leżeć :-D

Ja to chciałabym nic nie przytyć do końca ciąży. Zobaczymy, bo od paru dni zwiększa mi się apetyt.

reklama
ELENA- niestety jak ciąża rozwija się prawidłowo a ty nie jesteś chora to 8 kg na bank ciebie czeka :) a po wyjściu ze szpitala będziesz na 0 :)

Mi mąż przyniósł 2 kg krówek- i to takich jakie lubię - nie ciągutki tylko takie skrystalizowane ..mniam... i jak tu ich nie jeść i tyć, jak co wejdę do pokoju to do nich kieruję kroki :(

Do góry