reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Dokładnie to samo mam. Przed ciążą to zdarzało się sporadycznie , czyli raz na parę lat. Ale teraz zauważyłam ,że częściej jakby z powodu ciąży. Ciekawe czy to normalne czy nie.

Coś na necie czytałam,że moze tak być ale takiej informacji jaką chciałam uzyskać nie uzyskałam. Wiec zbytnio nie wiem. Zastanawiam sie czy nie zadzwonić do lekarza i nie zapytać.

Wcześniej myślałam że to coś z ciśnieniem ale ciśnienie mierze i mam dobre. Dziwne.... Ale mi dałaś do myślenia. Ostatni raz zatkanie miałam w niedziele i wczoraj jak byłam w parku.

Coś tam wyczytałam ,ze w III trymestrze mogą zatykać sie uszy, że związane jest to z ciśnieniem.

reklama
faktycznie z tymi uszami jest coś, ale nie zwracałam na to uwagi, kurka ja zaś ide do lekarza w piątek i się też zapytam o brak oddechu, macie też to że tchu Wam brakuje? to jest dopiero wkurzające :eek:

hej z tym brakiem tchu to może być z tym związane że powiększająca się macica której dno jest u nas gdzieś ok 3-4 cm pod pępkiem uciska organy wewnętrzne, i może własnie płuca co powoduje że właśnie czasami tchu brakuje.

Elena
teraz mi się nie zatykają uszy, ale w pierwszej ciąży jęczałam z bólu bo jak się rano budziłam to strasznie mnie bolały, tak jakbym sobie właśnie je przygniotła. Teraz często zmienia się ciśnienie i może jesteś w ciąży wrażliwsza na minimalne zmiany.

Wracając do kg na plusie to ja mam już 4,5 kg. I wyszedł mi cellulit na tyłku, po prostu tragedia w pięciu aktach :crazy: Strasznie zbrzydłam.. już nawet w moich oczach nie potrafię znaleźć nic przyjemnego w moim ciele... a nie sorry - cycki mi urosły i zrobiły się krąglutkie - hehe takie zgrabne melony :p

Do góry