reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Koleżanka miała mieć córkę a dwa tygodnie temu urodziła wymarzonego chłopca!:-D
:-D:-D nooo to też ładnie. Taka niespodzianka przy porodzie musi być niesamowita. Ja przeżyłam chwilę "grozy" jak przyszła pielęgniarka spojrzała na Zuzę leżącą na moim brzuchu i powiedziała: jaki ładny chłopczyk! A ja w szoku szybko zajrzałam między nogi a tam dziewczynka :rofl2: hihi

ja na szczescie nic nie przytylam. jak poszlam w 7tc do gina wazylam 83,3 w ubraniu pozniej 82,2 a teraz 82 :) takze mam nadzieje ze gora 93 bede wazyla i juz no ale sie okaze jak to bedzie ... pozniej i takbede miala duzo do zrzucenia:/ w tamtej ciazy dopiero w 6 miesiacu mialam 5kg na plusie i tez schudlam na poczatku.
jeszcze wczorj weszlam tam na wage i ona drukuje swistek i babka przede mna nie wziela swojego i ja patrze na gore a tam 111.23 :szok: i sobie mysle no kurka to nie mozliwe no alenizej popatrzylam i moja waga byla i az ulzylo mi :pbo sie wystraszylam choc to niemozliwe bylo :)

Ja mam to samo 1kg do tyłu. W porzedniej ciązy też dopiero od 20 tgodnia zaczęłam przybierać na wadze :happy:

Chciałam spytać czy wolno w ciąży zsiadłe mleko? takie zimne i kwaśne:-):-D. Dostałam butlę świeżego mleka od krówki i tak mnie wzięło, żeby postawić do skiśnięcia.
Z tego co wiem nie wolno. Również serków pleśniowych i feta.

reklama
:szok::szok: jak bym przytyla 30kg to bym miala prawie 100!:szok: narazie przybylo mi jakies 3 i tez chcialabym max 15, oczywiscie chciec to sobie moge heh ale nie objadam sie a czasem wrecz nic nie jadam takie mam wrazenie, nie mam ochoty zwyczajnie.
Mam kolezanke ktora mieszka we wloszech...(mam wrazenie ze albo wszyscy tam maja fisia na punkcie ciala i wygladu albo ona sie wsrod takich obraca) w zeszle wakacje mialam okazje bedac u niej, spotkac sie z pytaniami czy nie przeszkadza mi starosc na tricepsie:-D tzn wiecie tam gdzie on powinien byc mam mase tluszczu ktory sie telepie heheeh dla nich to oznaka starosci:-D skonczylo sie na tym ze powiedzialam ze jestem szczupla i nie musze byc jedrna a cwiczyc bede kiedy mi sie zachce:-) nie mam parcia a kolezanka lata na maseczki, nastrzykiwanie tlenem szyjki, twarzy i inne cuda:szok: dodatkowo na silownie codzien:szok: ma sliczne cialko, nie ma starosci na tricepsie ale wyjscie z nia na plaze polega na tym ze 1,5 godziny sie szykuje bo kremy w rozne miejsca i makeup, fryzura idealnie itd:cool: podczas gdy normalnie chyba wystarczy zapodac sobie filtry i lecim. No i juz jestem nekana telefonami bym za duzo nie jadla bo jak przytyje to co potem, no i czy moge w ciazy na jakies zabiegi kosmetyczne pojsc by sie ujedrnic:szok: no i czy sie nie boje rozstepow i tego ze mi skora zostanie... no to troszke denerwujace:wściekła/y: wlasnie dostalam taka wiadomosc:cool:

sery feta mozna bez obaw jesc i plesniowe takze gdyz wiekszosc z nich jest z odpowiedniego mleka, wystarczy przeczytac na opakowaniu, mleko od krowy na wszelki wypadek bym sobie odpuscila, u mnie jest mleko z krotkim terminem waznosci, jakies 3 dni maksymalnie, w kazdym razie nie moge go nie pic, gdyby bylo cos nie tak nie byloby dopuszczone do spozycia

No ja pod koniec to prawie 100 miałam:szok:! Do 8 miesiąca było ok. książkowo. Na początku ósmego mały zaczął się śpieszyć i miałam nakaz leżeć w łóżku, wstawać tylko na siusiu lub do kuchni. Wcześniej dużo się ruszałam. Pies miał raj- 3 razy w ciągu dnia godzinne spacery. Więc jak kazano mi się położyć to natychmiast zaczęłam rosnąć...:-(

sery feta mozna bez obaw jesc i plesniowe takze gdyz wiekszosc z nich jest z odpowiedniego mleka, wystarczy przeczytac na opakowaniu, mleko od krowy na wszelki wypadek bym sobie odpuscila, u mnie jest mleko z krotkim terminem waznosci, jakies 3 dni maksymalnie, w kazdym razie nie moge go nie pic, gdyby bylo cos nie tak nie byloby dopuszczone do spozycia

Ja jednak dmucham na zimne i nie spożywam tych produktów. Zresztą nie spożywam ich na co dzień a mleko u mnie w postaci budyniu lub kakao :)

W poprzedniej ciąży 16kg zaliczyłam :) Teraz liczę, że podobnie.

ja wlasnie uwielbiam, no procz mleka :D dlatego sprawdzam i zajadam;D nie jem tylko tych z niebieska i zielona plesnia w duzej ilosci bo bym nie dala raady, a za mleko odkrylam niezla alternatywe - lody:) co na codzien zdarzalo mi sie raz na kilka miesiecy heh na szczescie nie jem slodyczy wiec o podwyzszony cukier nie musze sie przez nie chyba martwic co?

Jakoś zleciał czas:-). Idę chłopakom obiadek skroić. Potem przyjeżdża po mnie szwagierka i mnie porywa do siebie. Mąż na służbie, więc bez samochodu jestem uziemiona na tym zad...u!:tak:
Jak wszystko będzie oki to odezwę się wieczorem jak wizyta.

jej jak ja mysle o zsiadlym mleku to mi jezyk wisi po pepek ,.... pamietam jak babcia robila mniam... chyba z 10 lat temu pilam :/ a teraz mi smaka zrobila ktoras :)
ja zachcianke na piree knora z brokulami mam i se kupilam :p

no i bylam po ta welne... niebieskiej nie bylo wiec dzisiaj kocyka nie skoncze ale za to kupilam rozowa haha :D zabieram sie za sweterek chyba i spodenki :)

a ja mam nie tylko starosc bo i rozstepy :p ostatnio sie pojawily :/

reklama
Do góry