reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej dziewczynki,
Ja dziś mam całkiem dobry humorek:-) Dziś wkońcu później do pracy poszłam bo miałam wizytę u gina. No i tam to dopiero przeżyłam szok, wkurzyłam się na maksa ,ja niespotykanie spokojny człowiek. A było to tak:-) umówiona byłam na 10 a przyszłam 20min. wcześniej i poprosiłam o wyniki grupy krwi (tydzień wcześniej lekarz mi nie założył karty ciąży z powodu braku tych wyników bo miały przyjść później), laska szuka tych wyników a ich nie ma więc czekam o 10;10 dodzwoniła się do laboratorium i rozmawiając z jakąś "przemiłą" panią mówi mi, że mam sobie pojechać po te wyniki gdzieś je odebrać:szok::szok::szok::szok: prawie nie padłam z szoku na ziemię, no chyba ją pogieło nie dość, że jestem spóźniona do lekarza a ona mi z takim czymś wyjeżdża. Na szczęście lekarz wystawił kartę ciąży bez krwi (aha od jakiś 20 lat wiem, że mam b+) i żeby mnie uspokoić zrobił USG.
Dalsza część dnia przebiegła bardzo dobrze w pracy pierwszy raz od 3 tyg. się obijałyśmy;-);-);-);-).
Co do przytycia ja mam 2kg na plus.

reklama
ELENA- niestety jak ciąża rozwija się prawidłowo a ty nie jesteś chora to 8 kg na bank ciebie czeka :) a po wyjściu ze szpitala będziesz na 0 :)

Mi mąż przyniósł 2 kg krówek- i to takich jakie lubię - nie ciągutki tylko takie skrystalizowane ..mniam... i jak tu ich nie jeść i tyć, jak co wejdę do pokoju to do nich kieruję kroki :(

i po co pisałaś o tych krówkach :-D teraz bede musiała isc do sklepu i kupić a akurat mecz się zaczyna :-p

Mnie założył karte ciąży bez grupy krwi, wpisał na ostatniej wizycie z ksiąeczki zdrowia dziecka. Ostatnio tez mnie mineły te badania bo byłam dawcą krwi i miałam w książeczce dawcy określona grube O rh+ także problemu nie ma:-D

to jest ta najlepsza grupa, która może iść i dla A i dla B :) gratuluje :-)
powiedzcie mi czy ciąża biochemiczna to ciąża i taka się nie liczy, bo moj lekarz nr1 mówi że ta 1 to biochemiczna była i nie ma wogóle tematu, i ze jej nawet nie widział na usg :zawstydzona/y: nic juz nie wiem czytam na necie i dalej głupia jestem :-(

czesc matki, ze sto lat mnie nie bylo ,ale nie mialam neta bo dziecko mi modem zlamalo:-) u mnie ok, dzidzia rosnie ma 7,90cm ,przeziernosc w normie kosc nosowa obecna rece nogi sztuk dwie :)

cześć babeczki

wrócilam od lekarza i wszystko suuuuuuper!!!

potwierdził, że na 100% będzie córka, więc skoro dwóch bardzo dobrych lekarzy mi to mówi to chyba można uznać za pewnik:-) - wszystko opisałam na wizytkach!
ale jestem szczęśliwa!!!

Olcia teraz nie jedna będzie ci zazdrościć córeczki :) Sukieneczki, spineczki.... ło ty szczęściaro! :)
hałabała witaj ponownie, co prawda przez to 100 lat tak wiele u nas sie nie pozmienialo :) Cieszę, sie że u ciebie wszystko dobrze a u maleństwa jeszcze lepiej :) A o płci nic nie powiedzieli??

Elena - mnie też się uszy zatykają, od tygodnia - i to codziennie.
Sama miałam się zapytac, co o tym sądzicie, a tu widzę, że nie mnie jednej;-)

Dziewczyny a tak na marginesie to gdzie się Myangel podziewa?? Miałam już dawno pytać ale widziałam, że dołączyła do grupy zamkniętej a tymczasem cisza...

reklama
No tak krówki krówkami a mi tu któraś dzisiaj ochotę na michałki zrobiła ;) Już mam rano zaplanowane zakupy - michałki i bułki z truskawkami :D

Zatykanie uszu dziwna sprawa ale widać normalna w ciąży :) Oj nie lubię tego...

Do góry