reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mnie podrzucają drugie dziecko dzisiaj;-)! Maksio był już wczoraj, będzie dziś i jutro jeszcze. Oddaję przysługę kumpeli. Nie ma co zrobić z młodym przez kilka dni. Głośno w domu jest jakby była 10 dzieci:szok:! Chłopaki za to przeszczęśliwi:-D, nie mogą się sobą nacieszyć:-D! Znają się od kołyski i strasznie lubią!!! Od czasu jak Maks zaczął przedszkole to się rzadziej widują, więc każde widzenie to radość niesłychana!

Mam nadzieję, że ten raban pozwoli mi choć na chwilę oderwać się od myśli...

reklama
missiiss my tak samo się nakręciliśmy na córcię. Jak powiedziałam mamie że dziewucha to się popłakała:-) i następnego dnia kupiła już dla niej w mothercare ciuszki na odbiór ze szpitala:-D i kocyk - oczywiście pastele w odcieniach ecru i różu...(za wszystko dała prawie 300 zł:oo::oo::oo:) - ale fajnie że się rodzinka cieszy. Nawet mój synek chce siostrę o dziwo.
Pisałaś, że na 3d niezbyt fajnie dzidzia wygląda i ja twierdzę tak samo. Mój gin nawet mi nie mówił, że robi foty no i oczywiście dał mi płytkę. Więc mam dzidźkę na co dzień i faktycznie UFOLUDKOWY dość wizerunek:sorry:

mamolka ja nie wiem co jest z tymi pralkami teraz. Moja siora i moi rodzice właśnie wymieniają bo też padły po kilku zaledwie latach...

kaczucha to z pewnością nic przyjemnego, ale przynajmniej wiesz jak leczyć i niedługo będziesz miała spokój

krolcia ja też dzisiaj mam wizytę!

PROSZĘ O KCIUKASY!!!

No mało się nie posikałyśmy z kumpelą ze śmiechu:-D! Chłopaki jak się zobaczyli to stanęli na przeciwko siebie i podskoki i śmiech pełną gębą, że się widzą:-D:-D! Tak sobie podskakiwali kilka minut na przywitanie! Radocha aż miło!!!!:-D A teraz w pokoju rozpierducha z zabawkami na całego!:rofl:

olcia i krolcia ale sie zrymowalo :D kciuki mocno trzymam zeby piekne wizyty jak moja wczorajsza byly :)

olcia no to babcia jednym slowem zaszalala :) super !!! ja w tamtej ciazy jeszcze nie wiedzielismy co poszlam z mama na xakupy i kupilismy kilka sukieneczek ale okazal sie chlop :p ale akurat beda jak znalazl teraz jak sie potwierdzi :) juz sie niemoge doczekac kiedy pojde na ten szew i kiedy mi potwierdza ze dziewczynka!!!:D ja mam wszystkie ciuszki uniwesalne ale kolyske kupie rozowa :) w ogole kock ktory robie jest niebieski blekitny no bo bylam pewna ze boy bedzie :) moze to moje jedzenie dzemu na okraglo bo mi sie rano slodkiego chce to cos wlasnie oznacza :D w tamtej ciazy mialam na kwasne parcie i chlop byl :) a teraz bardziej na dzem i nutelle :) i kwasnych rzeczy nie mam ochoty jesc :)

Nam każdy wróży dziewczynkę, może dlatego, że już chłop jest:-)! Ja się czuję w tej ciąży identycznie jak poprzednio. Czasem mnie weźmie na słodkie ale generalnie kwaśne i słone.

Heh ja tez mam na slodkie i nie moge sie powstrzymac. Ciagle miod, nutella, czekolada, kakao :eek: a kwasne mi nie wchodzi w ogole. (Jej ale przytyje :wściekła/y: ) Ogorki kwaszone leza w lodowce i moga tak lezec, bo mnie nie ciagnie w ogole do nich. Wiec moze dziewczynka? Choc moja mama, jak byla w ciazy i ja w jej brzuchu wizytowalam, to ogorki kwaszone jadla na potege wiec bo ja wiem czy warto na to patrzec :-)

heheh Missiiss porzygam sie :))) bleeeee te slodkosci w opisach sprawiaja ze az mnie cofka bierze:szok: ja tam nie wierze w te przesady, zre kwasne i slone a wygladam za przeproszeniem jak kupa:no: na dodatek na buzce wyskoczylo mi multum ropnych syfow i powedrowaly na szyjke, na piersi i nawet na brzuszku znalazlam, wiec kwasne niby na chlopa a kupiasty wyglad na dziewczyne z zabobonow;-)
swoja droga jesli u Ciebie bedzie dziewuszka to spore mamy lechtaczki w pewnym momencie:rofl2:

Krolcia mozesz sobie mniej wiecej wyobrazic jak to bedzie z 2 szalonych dzieci za jakis czas:-)

trzymam kciukii dziewczynki za wasze wizyty, napewno bedzie wszystko dobrze:-)

reklama
Hej
Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach :) U nas przy córeczce na pierwszym usg lekarz powiedział że będzie chłopczyk. Na usg połówkowym już było, że na 80% dziewczynka, a na następnym usg że już na 100% dziwczynka i też tak było :) Natomiast tydzień temu moja koleżanka miała urodzić chłopca a urodziła dziewczynkę. I miała cudowną niespodziankę :D
U mnie teraz na razie nic nie wiadomo, ale mam nadzieję, że na połówkowym usg maluch się ujawni :)

Do góry