reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Martyna w 5 tyg:-),... przeprowadzka do innego miasta to wielka sprawa, potrzeba czasu zeby się odnaleźć, może pomyślcie nad jakąś szkołą rodzenia, tam poznasz na pewno dziewczyny, ja do dzis przyjaznie się z dziewczyną tam poznaną:tak:ale to jeszcze trochę czasu, na razie pozostaja spacerki:sorry:

a ja nie lubię Grocholi:no:

reklama
Sarka faktycznie taki wątek byłby ok moim zdaniem, ale może niech się jeszcze reszta naszych mam grudniowych wypowie:)

tak, pracuje w szpitalu, jestem fizjoterapeutką.
Przyjechałam do Paryża 12 kwietnia, miałam umowę na czas nieokreślony, ale z wliczonym okresem próbnym 3-miesięcznym. Jak się zorientowałam, że jestem w ciąży, to nie wiedziałam, czy mi może nie przedłużą po 3 miesiącach i zostanę na lodzie. Tutaj musisz złożyć zaświadczenie o ciąży u pracodawcy do końca I trymestru. A że początkowo miałam pół etatu, teraz mam cały (od poniedziałku na wakacje, potem znowu pół, bo jest zamknięty oddział i na jesień/zimę cały - tylko nie wiem czy rodzić nie będę), to musiałam powiedzieć szefowi (ordynatorowi) o ciąży, bo nie chciałam być nie fair, a oni wydawali się prorodzinni. Tak więc jak się zaczął temat pełnego etatu, to ja mu powiedziałam, że jest jedna sprawa, która dla szpitala może być problemem, bynajmniej dla mnie nie jest przeszkodą, żeby pracować. A on się ucieszył z mojej ciąży!! Szok, bo jaki pracodawca się cieszy?? (polskie myślenie!!) On stwierdził, że powinno się rodzić dzieci w odpowiednim wieku, a nie po 40-tce, poza tym są przepisy, które wszystko regulują - urlop macierzyński, zwolnienia itp, więc dlaczego miałby widzieć problem? I tym sposobem udało mi się mieć pracę nadal:)

Hej dziewczynki, wy macie problem z upałami a u mnie po wczorajszej burzy się ochłodziło o 10 stopni i dziś jest chłodno bo silny wiatr. Mam nadzieję, że w centrum jest troszkę cieplej ja jakoś nie mam tolerancji na wiatr i jest mi wtedy wiecznie zimno. Zaraz jedziemy na spacerek brzegiem morza.

Witam:)

kategor słyszałam że są jakieś tabletki na takie "nietypowe" wymioty, męczysz sie strasznie, może by pomogły? zapytaj gina.Biedna jesteś, naprawdę mi Cie szkoda:(..... kurcze brak objawów to naprawde szczeście...

ewwe no własnie juz dwa razy poruszałam ten temat, żeby otworzyć wątek z filmami i ksiazkami, gdzie mogłybyśmy sobie nawzajem polecać jakieś pozycje. Ja tez uwielbiam ksiazki i czasem nie wiem juz co czytać...tam w watku by nie uleciało, zawsze moznaby sobie było zajrzeć bo tu gdzies pisałyscie kiedyś juz o jakiś tytułach ale ....uciekło:/

Martyna witaj!!! :))) na w atku "przedstaw sie" wspomnialas ze jestes w 10 tyg, a termin masz na 26.XI ... tak jak ja:) ...ale czemu różnimy się tygodniami? jak Ty liczysz?

Mam termin na 26 GRUDNIA, musiałam się pomylić..:))

tak, pracuje w szpitalu, jestem fizjoterapeutką.
Przyjechałam do Paryża 12 kwietnia, miałam umowę na czas nieokreślony, ale z wliczonym okresem próbnym 3-miesięcznym. Jak się zorientowałam, że jestem w ciąży, to nie wiedziałam, czy mi może nie przedłużą po 3 miesiącach i zostanę na lodzie. Tutaj musisz złożyć zaświadczenie o ciąży u pracodawcy do końca I trymestru. A że początkowo miałam pół etatu, teraz mam cały (od poniedziałku na wakacje, potem znowu pół, bo jest zamknięty oddział i na jesień/zimę cały - tylko nie wiem czy rodzić nie będę), to musiałam powiedzieć szefowi (ordynatorowi) o ciąży, bo nie chciałam być nie fair, a oni wydawali się prorodzinni. Tak więc jak się zaczął temat pełnego etatu, to ja mu powiedziałam, że jest jedna sprawa, która dla szpitala może być problemem, bynajmniej dla mnie nie jest przeszkodą, żeby pracować. A on się ucieszył z mojej ciąży!! Szok, bo jaki pracodawca się cieszy?? (polskie myślenie!!) On stwierdził, że powinno się rodzić dzieci w odpowiednim wieku, a nie po 40-tce, poza tym są przepisy, które wszystko regulują - urlop macierzyński, zwolnienia itp, więc dlaczego miałby widzieć problem? I tym sposobem udało mi się mieć pracę nadal:)

Hej, no to powiem Ci, że superowo masz!!

I na stałe mieszkasz a Paris?
Z mężem i maluszkiem? co Cie tak wzięło na przeprowadzkę?

joamar ja się rozpływam w lubelskim ;/
ewwe ogólnie książki Grocholi są lekkie i przyjemne w czytaniu. Dla mnie- miłe fajne, ale jakoś bez rewelacji. Zahacz może o najbliższą bibliotekę a tam na pewno znajdziesz coś ciekawego. No i wybierzesz sobie więcej pozycji :) Ja czytam różności- od romansów przez thrillery medyczne, horrory, naukowe.. słowem wszystko na co mam w danej chwili ochotę :)
hmm co do nowego wątku ( jest ich sporo) możemy ew. stworzyć wątek "Polecam"
Myślałam już o tym wcześniej - może połączyłabym 3 wątki: 1.wszystko dla maleństwa 2. Ubrania dla mamy i maleństwa 3. Zadbane grudniowe mamy. Dla mnie jest to grupa tematów w których poruszana jest jedna i bardzo podobna tematyka. I wtedy stworzyłybyśmy wątek Wszystko dla mamy i maleństwa.
To tylko moja propozycja, ale co sądzicie?

Dziewczyny ja już stąd uciekam!!

Życzę Wam udanego weekendziku!!

Do poniedziałku, bo piękna pogoda więc nie będę komputera otwierała przez weekend:)

Buziaki

Hej, no to powiem Ci, że superowo masz!!

I na stałe mieszkasz a Paris?
Z mężem i maluszkiem? co Cie tak wzięło na przeprowadzkę?
tak, na stałe, z mężem który też tu pracuje i córeczką, która aktualnie jest na wakacjach z dziadkami nad polskim morzem.
Chciałam pracować w zawodzie, a w Polsce płacą jak za wolontariat. Wkurzałam się i wkurzałam, aż mój mąż się wkurzył na marudzenie i powiedział, że mam zobaczyć we Francji czy we Włoszech, bo potrzebują. Znalazłam w tydzień!! Wybrałam Francję, bo lepsze warunki sobie wynegocjowałam. No i tym sposobem mieszkamy teraz w Paris:)
ewwe - ja ostatnio czytałam Wilkołak (na tej podstawie jest film w kinach - był jak wyjeżdżałam). Krwi się trochę leje, ale nie nadmiernie a fabuła fajna.
Mojemu mężowi się podobała bardzo seria Sopel (Sopel I, Sopel II, Śliski I, Śliski II). Też z Empiku, trochę fantastyka, akcja dzieje się w śnieżnej Syberii, więc może Cię ochłodzi w upały :)
Obecnie ja czytuję Margueza, a mąż Langdona - tego od Kodu da Vinci. Każdy ma swoje upodobania:)
sarka - jaki wątek? coś pominęłam chyba...

reklama
oczywiście mamolka jak najbardziej ŁĄCZYĆ!!!!!!!! jest tyle tych wątków że robi się balagan a ja sama nie jestem w stanie zagladac na wszystko! takze zarzadzaj kochana;)

Do góry