reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam
A wy znowu o dobrościach :-D Nie wytrzymam z wami ;-)i ze sobą też :happy2:
Na wczorajszej wizycie okazało się, że schudłam kilo, ale jak popatrzyłam na ksiązeczkę ciąży Zuzy to zaczęłam tyć dopiero od 20 tygodnia. Więc muszę się brać do roboty.
Dzisiaj mamy w planach pojechać nad jeziorko bo upał jest straszny więc moze woda trochę ochłodzi.
Idę sobie kawkę zrobić... :)
Miłego dnia

reklama
Witam
Dzisiaj mamy w planach pojechać nad jeziorko bo upał jest straszny więc moze woda trochę ochłodzi.

;( zazdroszczę, na prawdę...
Dziewczynki moje drogie, może poleciłybyście mi jakąś przyjemną i lekką książkę do czytania, bo ja nie wiem na co się zdecydować.Wszystkich książek jest zdecydowanie za dużo, i zawsze jak jestem w empiku to głupieję...

Ostatnia edycja:
Cześć Grudniówki:)
Witam się z kawka i śniadankiem, mniam....
W nocy dziś była cisza w naszej knajpce na dole, bo się wszyscy zmyli po remisie Francji z Urugwajem, hehe Mogliśmy spać przy otwartym oknie!! (normalnie w weekend to nie możliwe, bo są mega hałasy)
Czeka mnie dziś sprzątanie, na które oczywiście nie mam najmniejszej ochoty, więc będę tu z Wami siedzieć i klikać, byleby nie sprzątać;-p
Wikunia z rodzicami nad morzem i jest bardzo zadowolona - pogada jest, plac zabaw przed domkiem, dzieci do zabawy też, czego chcieć więcej??
ale bym sobie chętnie posiedziała z nimi w Dziwnówku:)
I takie dobre jedzonko tam mają:)

Dzień Dobry wszystkim:-)
Mamolka - jestem pod stałą opieką gina, w tym tygodniu zaliczyłam wizytę 3 razy, milion badań i dalej nic nie wiadomo... Taki mam organizm, matką polką to ja nie jestem:-)
Miłego dnia wszystkim
Nie wiem z jakiej wagi startowałaś, ale skoro dzidziuś ok, wyniki masz w porządku, to pewnie jeszcze trochę będziesz musiała wytrzymać, bo z każdym dniem powinno być już bliżej wymiotowego końca. Tylko 7 kg to dużo na moje...
W pierwszej ciąży schudłam na początek 3 kg (bez wymiotów) i to mojego zdziwiło. Ale wyniki były dobre, czułam się dobrze, więc ok. Najważniejsze, że dzidzia ma się dobrze.

skoro masz tyle energii to dlaczego nie pracujesz jeszcze? Miałabyś trochę urozmaicenia.

:([/QUOT

Oj nawet nie wiesz jak chciałabym pracować, ale problem jest w tym , że ja od kwietnia dopiero mieszkam w lublinie, i przez kwiecień maj szukałam tu pracy, w maju dowiedziałam się, że będę w ciąży, więc zaprzestałąm szukania pracy...bo jakbym ją znalazła to w najlepszym przypadku za 5 miesięcy poszłabym na L4, a z pracą tu ciężko.

Dopiero adoptuję się do mieszkania i życia w Lublinie, wcześniej mieszkałam w Krakowie.....wiesz...brak moich LEJDIS (moich przyjaciółek do tańca i różańca).

Teraz staram się planować sobie każdy dzień na cały tydz w przód żeby nie zwariować.....bo ja nie jestem typem domatora.....i mnie roznosi:))

Miłego weekendu, bo zapowiada się pięknie, no i pamiętajmy o kapeluszach i kremach z filtrami:))

;( zazdroszczę, na prawdę...
Dziewczynki moje drogie, może poleciłybyście mi jakąś przyjemną i lekką książkę do czytania, bo ja nie wiem na co się zdecydować.Wszystkich książek jest zdecydowanie za dużo, i zawsze jak jestem w empiku to głupieję...

Polecam Ci książeczkę - Kryształowy Anioł Grocholi - lekka, miła, przyjemna, duzo kobiecych perypetii....polecam!1:)

Martyna, zazdroszczę Ci troszeczkę tego Lublina, bywam tam kilka razy w roku u znajomych i bardzo lubię to miasto:) jest to drugie na liście miasto gzie chciałabym mieszkać jeżeli chodzi o Polskę. Na pewno poznasz jakieś fajne koleżanki w Lublinie, ale to zapewne nie będzie to samo, co stare, sprawdzone, i niezawodne przyjaciółki, ale teraz będziecie się widziały rzadko, więc nowe napewno Ci się przydadzą chociażby żeby na spacerek się wybrać:) A to czemu musieliście zmienić miejsce zamieszkania?? przypuszczalnie pewnie praca...

o dzięki za książkę, wezmę pod uwagę na pewno.

Oj nawet nie wiesz jak chciałabym pracować, ale problem jest w tym , że ja od kwietnia dopiero mieszkam w lublinie, i przez kwiecień maj szukałam tu pracy, w maju dowiedziałam się, że będę w ciąży, więc zaprzestałąm szukania pracy...bo jakbym ją znalazła to w najlepszym przypadku za 5 miesięcy poszłabym na L4, a z pracą tu ciężko.

Dopiero adoptuję się do mieszkania i życia w Lublinie, wcześniej mieszkałam w Krakowie.....wiesz...brak moich LEJDIS (moich przyjaciółek do tańca i różańca).

Teraz staram się planować sobie każdy dzień na cały tydz w przód żeby nie zwariować.....bo ja nie jestem typem domatora.....i mnie roznosi:))

Miłego weekendu, bo zapowiada się pięknie, no i pamiętajmy o kapeluszach i kremach z filtrami:))

w ciąży to już w ogóle kto w Polsce zatrudni?? Tylko patrzą żeby człowieka w d... kopnąć z byle powodu. To może poszukaj jakichś kursów? Są przecież dofinansowywane z UE i możesz sobie coś wybrać - nie wiem jakiś a rachunkowości, informatyki czy archiwizacji... Są tez języki. Zawsze będzie zajęcia, a poza tym, po ciąży dodatkowy atut w poszukiwaniu pracy.

Ewwe, przeprowadziłam się JA, bo mój ukochany ma tu swoją firmę, a ja pracowałam w dużej korporacji międzynarodowej w Krakowie, i mi łatwiej było się przenieść, jeszcze tylko mieszkanie moje w Krakowie muszę wynająć:)

A właśnie dziewczyny mam mieszkanie do wynajęcia w KRAKOWIE, może jest ktoś zainteresowany?Info u mnie na priv.

Ehhh, ukochany wraca o 15 więc mam jeszce trochę czasu na lenistwo, dziś nie muszę nic przygotować na obiad bo idziemy do teściów:)

Ahh...no i mamy przeżycie bo dziś im dopiero powiemy , że będą dziadkami:)

A i jeszce jedno pytanko?w któym tyg ciąży robiłyście pierwsze USG?

Witam:)

kategor słyszałam że są jakieś tabletki na takie "nietypowe" wymioty, męczysz sie strasznie, może by pomogły? zapytaj gina.Biedna jesteś, naprawdę mi Cie szkoda:(..... kurcze brak objawów to naprawde szczeście...

ewwe no własnie juz dwa razy poruszałam ten temat, żeby otworzyć wątek z filmami i ksiazkami, gdzie mogłybyśmy sobie nawzajem polecać jakieś pozycje. Ja tez uwielbiam ksiazki i czasem nie wiem juz co czytać...tam w watku by nie uleciało, zawsze moznaby sobie było zajrzeć bo tu gdzies pisałyscie kiedyś juz o jakiś tytułach ale ....uciekło:/

Martyna witaj!!! :))) na w atku "przedstaw sie" wspomnialas ze jestes w 10 tyg, a termin masz na 26.XI ... tak jak ja:) ...ale czemu różnimy się tygodniami? jak Ty liczysz?

reklama
Antylopka,

Już właśnie rozglądałam się za kursami, myślę też, żeby zdać kolejny certyfikat językowy...Dziekuję Ci ślicznie za radę:)

A Ty jesteś aktywna zawodowo?

Do góry