reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Super!!Boosko nawet powiem:)
Ja uwielbiam Paryż, z resztą świetnie znam Francuski, lubię kulturę francuską...
Powiem Ci, że pozazdrościć męża , któy postawił na Twój rozwój i karierę, odważny krok tak przeprowadzić się do innego Państwa, zorganizować przeprowadzkę i wszystko.....

I nie czujesz sie samotna a Paris?
A Twój mąż, postawił na Twoją pracę, a sam czym się zajmuje....

Zaimponowałaś mi wogóle, tym konkretnie postawionym celem i jego realizacją, no i mieszkasz w cudownym mieście...
mój mąż to fajny facet:)
samotna to nie, chociaż nie powiem, że na plotki z ainah21 chętnie bym wyskoczyła, a tak to tylko gg, telefon, skype i bb zostaje.
na razie jest tyle nowych rzeczy, że nie mam czasu być samotną. Mamy jakąs grupkę znajomych, więc nie jest tak źle.
Mój mąż pracuje tutaj jako plombier, a pewnie wiesz jak to słowo działa na francuzów:) ogólnie nasze zawody w Polsce niedoceniane, tutaj mają się dobrze, więc i my również:)

reklama
ewwe tzn tak my z mamolka jeszcze kiedys pisalismy ze lista mam bedzie w ogole bez komentarzy i nie wiem czy bedzie chciala zrobic nowa liste bez komentarzy wtedy by mozna bylo polaczyc czy ta stara tylko zostawic same wpisy kto kiedy rodzi. to chybanajlepiej z mamolka o tym :) bo do jej pomyslu nei chce sie wtracc :) aaaa no i wiatj boze coza malo kulturalna jestem :/ ;)

ja bym polaczyla przeczucie a rzeczywistosc z imieniem dla maluszka, a zachciewajki niech sobie osobno fruwaja natomiast co nas wkurza, co nas cieszy i rozmowy o problemach i radosciach oraz tego typu tematy polaczylabym jednak w jedno :) a najlepiej bardzo prywatne rozmowy prowadzic na zamknietym ;D

ja np, pomyślałam sobie, że lista mamuś była by nad postami "przedstaw się" - jako pierwszy post tak jak jest, więc była by :) ale to tylko takie moje widzi mi się :) a czy zrobicie tak czy inaczej to przecież i tak będzie dobrze:D

miałam Wam rano napisać, ale zapomniałam.
Chciałam polecić kawę Lavazza Mattino. Zalecana do parzenia przez filtr, ale ja parzę po turecku, bo ekspres mam ciśnieniowy na te tabsy kawowe. kawka ma delikatny smaczek, jest pyszna, typowa poranna kawusia.
W Polsce pewnie będzie należeć do droższych, ale co tam, za dużo i tak żadna kawy teraz nie piję, a jest wyśmienita:)

ewwe mozna i tak zrobic wlasnie :) trzeba mamolce powiedziec czy sie zgadza bo nie chce jej w parade wchodzic.

salomi mi sie wydaje ze zachciewajki bardziej pasuja do przeczucia niz imiona ale to tylko moje zdanie... nie gniewaj sie :) oczywiscie zrobimy jak wiekszosc bedzie chciala :)

narazie polaczylam
1) zadbane grudniowe mamy z wszystko dla mamy i malenstwa i zostaly zadbane mamy tam w sumie we wszystko dla mamy i malenstw jest moze 10 postow o rzeczachdla dzidzi musze popatrzec czy da sie je przeniesc do watku dla malenstw .
2) pol. zmartwienia i problemy z ale sie wkurzylam jak salomi pisala i mam wrzucic jeszcze co nas dzisiaj cieszy tak ?? ogolny temat dalam taki jaki salomi proponowala.

wszystko jeszcze mozna zmienic wiec jak cos piszcie to pozmieniam . narazie zrobilam tyle reszte jak dacie pomysly lub zatwierdzicie pomysly juz dane przez niektore

kurcze dzisiaj mialo by chlodniej a jest upal dalej abuuu :(

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze, posprzątałam w kuchni - pomyłam klosze, szafki i nagle zrobiło mi się słabo!! Musiałam się położyć, włączyłam sobie mecz w tv i zjadłam spory kawałek gorzkiej czekolady i mi lepiej. Nie wiem czy to z głodu czy co, bo w sumie wysiłku nadmiernego nie ma przy takim sprzątaniu....
Czekam na Marcina z gwizdanym obiadem, bo przez to wszystko nie poszłam do sklepu:( dobrze, że miałam zamrożony sos boloński w lodówce:)

Do góry