reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mamolka - ja jestem jak najbardziej za połączeniem wątków, bo mi trudno się rozdzielać i pisać na kilku a niby o tym samym. Tak samo o humorach - co mnie cieszy, co mnie wkurza, mogłoby być w jednym.
Jak się dzidzie urodzą, powstaną nowe wątki i wtedy połowa będzie w ogóle nie używana. Będzie łatwiej zapanować i odszukać informacji i wpisów, jak będzie mniej podzielona nasze forum.

reklama
No to zróbmy tak: jak do wieczora nie będzie żadnych sprzeciwów to wieczorem połączę.
Łączenie tematów polega na tym że jeden temat podlega fuzji. Posty są wtedy ułożone chronologicznie :) Nic nie ginie.

aleeee jestem HAPPY: właśnie mąż powiedział że jedziemy na weekend na mazury :) Olek do babci a my w trasę :) hihhi...happy happy ..lalalala:-):-):-):-):-):-):-):-)

ja bym osobiście jeszcze połączyła wątki "wizyty u lekarza" ze "zdjęciami z USG":)

mamolka ależ Ci dobrze:) ja muszę chociaż na jutro coś super wymyślić, w końcu to jeden dzień kiedy mogę go spędzić z moim mężem w tygodniu:) tak to on cały czas pracuje...

Antylopka, mój mąż ma Wilkołaka, spróbuję choć zawsze jakoś uciekam od takich książek:)

biorę się za te przebrzydłe kurze....

ewwe - tam jest wątek wilkołaczy, miłosny i taki obyczajowo-rodzinny. Fajnie się czyta.
mamolka - miłego wypoczynku. Mnie dziś czeka wyjście na Dni Kultury Kolumbijskiej, bo nas koleżanka Kolumbijka zaprosiła, która śpiewa flamenco. Myślałam, że to jutro, a to dziś - dopiero doczytałam na Facebooku. I teraz nie wiem, czy mój mąż nie będzie wolał po pracy oglądać mecze z mistrzostw, tym bardziej, że wie o tym wyjściu na jutro, eh...

hehe dzięki dziewczyny ale to dopiero za tydzień ;) do później

ewwe Podoba mi się taki pomysł z połączeniem tych 2 wątków. Zostawiam taką propozycję do rozpatrzenia do wieczora.
Jak nie będzie oporów z waszej strony to też połączę :D

Ostatnia edycja:
Podoba mi sie pomysl polaczenia watkow :-)

A co do watku odnosnie ksiazek to moze taki "Co robic w czasie wolnym" wtedy mozna nie tylko o ksiazkach pisac, ale o filmach, kursach itp.

Jesli by ktos byl zainteresowany, to ja czytam duzo ksiazek z literatury pieknej z roznych epok (niekoniecznie wspolczesna). Zawsze moge polecic :-p Tez literature rosyjska troche. No i czytam s-f i fantasy :-p A ostatnio przeczytalam 6 tomow Harego Potera (na 7 tom poczekam sobie miesiac) i sie bardzo fajnie czytalo, zaczynam tez czytac Wiedzmina hihi :) To sa serie, ktore przez prace odkladalam kilka miesiecy (a nawet lat) :-)

Myślę, że wątek "Ubrania dla mamy i maleństwa" można usunąć, bo później został utworzony "wszystko dla maleństwa" a co do nas samych jest już "zadbane grudniowe mamy" i tam można pisać o ciuchach ciążowych. Kolejny wątek to tak jak pisze Ewwe a pozostałe juz bym zostawiła.
Mamolka baw się dobrze, już ci zazdroszczę :) nigdy nie byłam na Mazurach... ale musi być pięknie :D uwielbiam jeziora i lasy :D

Ja uwielbiam czytac książki Stephena Kinga, a "Bastion" i "Wielki marsz" wciągnął mnie do reszty :)) Zdarza mi się czytać książki s-f i fantasy tak jak i Ania a oprócz tego książki Siesickiej i lekkie romanse podrzucone mi przez mamę (nie harlequiny). Uwielbiam czytać ksiązki więc też się z chęcią dowiem co jest warte przeczytania. Słyszałam, że dobra jest cala saga Zmierzchu ale jak się filmy już widziało to czytanie odpada.

tak, na stałe, z mężem który też tu pracuje i córeczką, która aktualnie jest na wakacjach z dziadkami nad polskim morzem.
Chciałam pracować w zawodzie, a w Polsce płacą jak za wolontariat. Wkurzałam się i wkurzałam, aż mój mąż się wkurzył na marudzenie i powiedział, że mam zobaczyć we Francji czy we Włoszech, bo potrzebują. Znalazłam w tydzień!! Wybrałam Francję, bo lepsze warunki sobie wynegocjowałam. No i tym sposobem mieszkamy teraz w Paris:)
...

Super!!Boosko nawet powiem:)
Ja uwielbiam Paryż, z resztą świetnie znam Francuski, lubię kulturę francuską...
Powiem Ci, że pozazdrościć męża , któy postawił na Twój rozwój i karierę, odważny krok tak przeprowadzić się do innego Państwa, zorganizować przeprowadzkę i wszystko.....

I nie czujesz sie samotna a Paris?
A Twój mąż, postawił na Twoją pracę, a sam czym się zajmuje....

Zaimponowałaś mi wogóle, tym konkretnie postawionym celem i jego realizacją, no i mieszkasz w cudownym mieście...

a ja kupilam dzisiaj super kiecke ciazowa ze pewnie do wrzesnia w niej pochodze :) no i sie swietnie nadaje na slub bo jest elegancka :-) pozniej wkleje fotke jak znajde w koncu ladowarke

co do polaczenia to mam takie propozycje o ktorych pisalam wczesniej mamolce ale napisala ze4 rozpatrzy i tyle uslyszalam... no to juz pisze
tak by wygladalo ze zmianami:
wiolcia jak dla mnie super pomysl z tymi dwoma watkami :tak: to juz zaraz pokaze mniejwiecej co i jak by to wszystko wygladalo

1) Watek gł.
2) wszystko dla maleństwa
3) zadbane grudniowe mamy
(ybrania da mamy i malenstwa jak pisala wiolcia usuwamy ale nie wiem czy da sie tak zrobic ze kilka rzeczy sie przerzuci do jednego watku a reszte do drugiego ale pokombinujemy jak wam bedzie pasowac)
4) śliczne brzusie
5) wizyty u lekarza i zdjecia z usg (tez chyba ewe pisala uwazam ze super pomysl pol. )
6) przedstaw sie
7)porod
8)imie dla dzidzi
9) watek kulinarny
10) uzdolnione grudniowki
11) ruchy malenstwa
12)wazne....
13 lista gr. mam
14) np rozmowy o naszym samopoczuciu i zmartwieniach ( mozna polaczyc watki z ale sie dzisiaj wkurzylam z rozmowy o naszych problemach i zmartwieniach, myslalam zeby jeszcze wrzucic co nas dzisiaj cieszy ale chyba lepiej bedzie to jako osobny ?? co myslicie ?? )
15) przeczucie a rzeczywistosc (mozna pol z zachciewajki)
16) Co grudniowki robią w wolnym czasie (tez uwazam swietny temat jak pisala wyzej anka )

to tak mniejwiecej by po zmianach wygladalo jak macie jeszcze jakies pomysly to piszcie piszcie jak najwiecej !!!

reklama
cześć missiiss:D
się wtrącę jeszcze:)

a co myślicie nad połączeniem wątku "lista gr mam" i "przedstaw sie" ? miom zdaniem jak się dziewczyny przedstawiają to i tak piszą właśnie jak mają na imię, ile mają lat i kiedy jest przewidywany termin porodu....tak sobie myślę, że wątek z listą jakiś taki jest hm...na szarym końcu wątków:) więc można by połączyć....

Do góry