reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

HEj :)

U mnie pobudka o 6 :dry: Licze na to ze dzis nie bedzie juz 30 stopni i troche temperatura odpusci. Narazie jednak nie chce nigdzie wychodzic. Za goraco jeszcze mi :-)
Zjadlam juz kanapki z rybka i po sniadaniu 2 kostki czekolady :-D i teraz lenie sie ;-)

Milego dnia Wam :-)

reklama
czesc ranne ptaszki:)
ja dziś od ósmej na nogach:) oczywiście w nocy standard, pobudka, ale tylko dlatego, że mój wspaniałmomyślny mąż zamknął okno na noc, i myślałam, że się uduszę i rozpuszczę. Tak sobie myślę, że gdyby nie on, to na co ja bym się tak wkurzała?? za spokojny bym miała żywot.

Dzień Dobry wszystkim:-)
Mamolka - jestem pod stałą opieką gina, w tym tygodniu zaliczyłam wizytę 3 razy, milion badań i dalej nic nie wiadomo... Taki mam organizm, matką polką to ja nie jestem:-)
Miłego dnia wszystkim

Dzień dobry, ja nie spałam od 23 do 2.30 bo mój wpaniałomysny ślubny wrócił z delegacji i się tłukł z garami po kuchni bo głodny :/ wrr a ja spać nie umiem jak ktoś się po chałupie tłucze :/ no ale i tak to nie zmienilo faktu ze już od 7 oczy się otworzyły :) i wiecie co zrobiłam słabiutką kawe :) mniam
Miłego dnia ja lece na cały dzionek na działke :D

Slomiana wdowo:) noo dopiero dziś odważyłaś się na tą kawę??:) no ale może lepiej późno niż wcale:D przynajmniej będziesz się miała okazję przekonać że to nic strasznego w ciąży:) mnie gin powiedziała, żeby sobie nie odmawiać rzeczy na które naprawdę mam ochotę.Oczywiście niektóre zachcianki z umiarem:)

Kurcze ale Wam dobrze z tymi działkami:) mnie pozostaje ławka parku oddalonym jakieś 5 km od domu:) czyli w zestawie jeszcze jazda w zatłoczonym, klejącym, i gorącym autobusie miejskim, albo kawałek balkonu, ale ta opcja z kolei jedynie do ok. południa...póżniej na balkon wdziera się słońce i jest tam nie do wytrzymania:)

ja na dziś mam zajęcie, muszę wskazać w których miejscach w nowym mieszkanku będziemy chcieli gniazdka.Dowiedziałam się wczoraj, a mamy to przemyśleć i zaplanować na poniedziałek.Jak ja nawet nie wiem jak będą stały meble itd...

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek :)

kategor
i nie dostałaś żadnych leków przeciwwymiotnych? Słyszałam, że przy bardzo nasilonych wymiotach lekarze polecają zwykły aviomarin. A ty już jesteś jedną nogą w II trymestrze to już raczej nie ma przeciwwskazań. Zapytaj się może ginekologa. No nie wiem jak ci pomóc ..hmm

słomiana_wdowa ja też wypiłam dzisiaj kawusie z mlekiem, a przed chwilą ją wyrzygałam :( A potem zjadłam 5 czekoladek i jest super :)

Pytanko: Czy jak rano wstajecie to macie spięty brzuch? Bo ja od kilku dni budzę się z macicą twardą jak kamień. Dziś już się w sumie przestraszyłam i wzięłam 2 nospy zwykłe

Ahoj słoneczka :)
Widzę, że nasi ślubni to największe nasze utrapienie zaraz po upałach :-D Współczuję nieprzespanych nocy ja spałam jak aniołek ale fakt faktem męża nie było na noc, jak zwykle w piątki.
Wstając rano znów ogromnie się cieszę, z mieszkania na wsi bo biorę psy i idziemy na spacerek i zahaczymy o truskawki u sąsiada :-D Nie mogę się doczekać kiedy będą jagody... mam niesamowitego smak na jagody ze śmietaną :tak: Niestety później czeka mnie praca :eek: A jutro imieniny.... czy wy również nie lubicie imienin u rodziny?? Najbardziej denerwują mnie imprezy rodzinne u mojego męża bo mój P. nie ma umiaru i nie wyjdzie póki nie minie minimum 8h :no:

mamolka ja czasem tak mam, a dzis z kolei brzuch jakby ciąży w ogóle nei było, ani brzuch nie boli, ani nie ciągnie, ani nie kuje.Nic po prostu - i jest malutki:) oczywiście się już nakręcam, tym bardziej że jeszcze w nocy miałam schizy, że mi gumka od gatek ściska brzuch i dusi dziecko, bo mnie jakoś tak upijało i bolało?, i co chwila opuszczałam tą gumkę, że mało mi te majtki z tyłka nie zleciały.działo się to wszystko w takim głupim półśnie, ale takie półsenne schizy co jakiś czas mi się zdarzają.

Wiolcia a to co twoja gorsza połowa robi w piątki że zostajesz sama?
imieniny to zależy u której rodziny:D bo u jednych jest fajnie u innych do bani, ale u mnie z kolei, moj slubny nie nie potrafi wysidzieć na takich imprezach i zawsze zwijamy się jako jedni z pierwszych:D
Prze3ciwnie z kolei jest na imprezach u znajomych, wychodzimy zawsze na końcu:D myślałby kto że ten mój mąż taki towarzyski:D

Ostatnia edycja:
Ewwe ja miałam taki dzień wczoraj. Wstałam i myślę "co ja mam taki płaski brzuch i dlaczego NIC mnie nie boli"... jak sie później okazało jak zwykle się wkręcam :) A jak mnie zaczęły krzyże znów boleć to sobie przypomniałam jak rano tęskniłam za jakimkolwiek bólem... :] Nie wkręcaj się kochana! Napewno wszystko jest dobrze!

reklama
Wiolcia pewnie masz rację ale wiesz jak to jest:) czasem głowa nie daje za wygraną:) no nic połaże trochę to i pewnie bebzonek wywali:) i pewnie do tego jeszcze zacznie boleć więc spoko. Powiem szczerze że do wizyty mi zostało 13 dni, a ja już tak strasznie się nie mogę doczekać:) dzidziulek będzie już wtedy pewnie nieźle duży:)jestem uzależniona od USG heheh,

Aha już sobie przypomniałam, dlaczego mnie dziś nic nie boli.... wziełąm sobie wczoraj na wieczór dodatkową tabletkę duphastonu... i pewnie macica się zrelaksowała. Sklerotyk stary ze mnie bez kitu:)

Ostatnia edycja:
Do góry