reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

HEj :)

U mnie pobudka o 6 :dry: Licze na to ze dzis nie bedzie juz 30 stopni i troche temperatura odpusci. Narazie jednak nie chce nigdzie wychodzic. Za goraco jeszcze mi :-)
Zjadlam juz kanapki z rybka i po sniadaniu 2 kostki czekolady :-D i teraz lenie sie ;-)

Milego dnia Wam :-)

reklama
czesc ranne ptaszki:)
ja dziś od ósmej na nogach:) oczywiście w nocy standard, pobudka, ale tylko dlatego, że mój wspaniałmomyślny mąż zamknął okno na noc, i myślałam, że się uduszę i rozpuszczę. Tak sobie myślę, że gdyby nie on, to na co ja bym się tak wkurzała?? za spokojny bym miała żywot.

Dzień Dobry wszystkim:-)
Mamolka - jestem pod stałą opieką gina, w tym tygodniu zaliczyłam wizytę 3 razy, milion badań i dalej nic nie wiadomo... Taki mam organizm, matką polką to ja nie jestem:-)
Miłego dnia wszystkim

Dzień dobry, ja nie spałam od 23 do 2.30 bo mój wpaniałomysny ślubny wrócił z delegacji i się tłukł z garami po kuchni bo głodny :/ wrr a ja spać nie umiem jak ktoś się po chałupie tłucze :/ no ale i tak to nie zmienilo faktu ze już od 7 oczy się otworzyły :) i wiecie co zrobiłam słabiutką kawe :) mniam
Miłego dnia ja lece na cały dzionek na działke :D

Slomiana wdowo:) noo dopiero dziś odważyłaś się na tą kawę??:) no ale może lepiej późno niż wcale:D przynajmniej będziesz się miała okazję przekonać że to nic strasznego w ciąży:) mnie gin powiedziała, żeby sobie nie odmawiać rzeczy na które naprawdę mam ochotę.Oczywiście niektóre zachcianki z umiarem:)

Kurcze ale Wam dobrze z tymi działkami:) mnie pozostaje ławka parku oddalonym jakieś 5 km od domu:) czyli w zestawie jeszcze jazda w zatłoczonym, klejącym, i gorącym autobusie miejskim, albo kawałek balkonu, ale ta opcja z kolei jedynie do ok. południa...póżniej na balkon wdziera się słońce i jest tam nie do wytrzymania:)

ja na dziś mam zajęcie, muszę wskazać w których miejscach w nowym mieszkanku będziemy chcieli gniazdka.Dowiedziałam się wczoraj, a mamy to przemyśleć i zaplanować na poniedziałek.Jak ja nawet nie wiem jak będą stały meble itd...

Ostatnia edycja:
Dzieńdoberek :)

kategor
i nie dostałaś żadnych leków przeciwwymiotnych? Słyszałam, że przy bardzo nasilonych wymiotach lekarze polecają zwykły aviomarin. A ty już jesteś jedną nogą w II trymestrze to już raczej nie ma przeciwwskazań. Zapytaj się może ginekologa. No nie wiem jak ci pomóc ..hmm

słomiana_wdowa ja też wypiłam dzisiaj kawusie z mlekiem, a przed chwilą ją wyrzygałam :( A potem zjadłam 5 czekoladek i jest super :)

Pytanko: Czy jak rano wstajecie to macie spięty brzuch? Bo ja od kilku dni budzę się z macicą twardą jak kamień. Dziś już się w sumie przestraszyłam i wzięłam 2 nospy zwykłe

Ahoj słoneczka :)
Widzę, że nasi ślubni to największe nasze utrapienie zaraz po upałach :-D Współczuję nieprzespanych nocy ja spałam jak aniołek ale fakt faktem męża nie było na noc, jak zwykle w piątki.
Wstając rano znów ogromnie się cieszę, z mieszkania na wsi bo biorę psy i idziemy na spacerek i zahaczymy o truskawki u sąsiada :-D Nie mogę się doczekać kiedy będą jagody... mam niesamowitego smak na jagody ze śmietaną :tak: Niestety później czeka mnie praca :eek: A jutro imieniny.... czy wy również nie lubicie imienin u rodziny?? Najbardziej denerwują mnie imprezy rodzinne u mojego męża bo mój P. nie ma umiaru i nie wyjdzie póki nie minie minimum 8h :no:

mamolka ja czasem tak mam, a dzis z kolei brzuch jakby ciąży w ogóle nei było, ani brzuch nie boli, ani nie ciągnie, ani nie kuje.Nic po prostu - i jest malutki:) oczywiście się już nakręcam, tym bardziej że jeszcze w nocy miałam schizy, że mi gumka od gatek ściska brzuch i dusi dziecko, bo mnie jakoś tak upijało i bolało?, i co chwila opuszczałam tą gumkę, że mało mi te majtki z tyłka nie zleciały.działo się to wszystko w takim głupim półśnie, ale takie półsenne schizy co jakiś czas mi się zdarzają.

Wiolcia a to co twoja gorsza połowa robi w piątki że zostajesz sama?
imieniny to zależy u której rodziny:D bo u jednych jest fajnie u innych do bani, ale u mnie z kolei, moj slubny nie nie potrafi wysidzieć na takich imprezach i zawsze zwijamy się jako jedni z pierwszych:D
Prze3ciwnie z kolei jest na imprezach u znajomych, wychodzimy zawsze na końcu:D myślałby kto że ten mój mąż taki towarzyski:D

Ostatnia edycja:
Ewwe ja miałam taki dzień wczoraj. Wstałam i myślę "co ja mam taki płaski brzuch i dlaczego NIC mnie nie boli"... jak sie później okazało jak zwykle się wkręcam :) A jak mnie zaczęły krzyże znów boleć to sobie przypomniałam jak rano tęskniłam za jakimkolwiek bólem... :] Nie wkręcaj się kochana! Napewno wszystko jest dobrze!

reklama
Wiolcia pewnie masz rację ale wiesz jak to jest:) czasem głowa nie daje za wygraną:) no nic połaże trochę to i pewnie bebzonek wywali:) i pewnie do tego jeszcze zacznie boleć więc spoko. Powiem szczerze że do wizyty mi zostało 13 dni, a ja już tak strasznie się nie mogę doczekać:) dzidziulek będzie już wtedy pewnie nieźle duży:)jestem uzależniona od USG heheh,

Aha już sobie przypomniałam, dlaczego mnie dziś nic nie boli.... wziełąm sobie wczoraj na wieczór dodatkową tabletkę duphastonu... i pewnie macica się zrelaksowała. Sklerotyk stary ze mnie bez kitu:)

Ostatnia edycja:
Do góry