reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
anula tak strasznie mi przykro.. ale wierzę że za 3 miesiące będziesz najszczęśliwszą przyszłą mamą na świecie- rok 2011 należy do Ciebie i innych grudniowych aniołkowych mam! Trzymam kciuki za II kreski. Daj znać jak Wam się uda a my tu będziemy trzymać kciuki za szczęśliwe 9 miesięcy :) Ściskam moooooocno!

anula_mm - tak mi przykro ...

Bodzinka - najwazniejsze, ze byliscie u logopedy i wiadomo co trzeba robic. teraz tylko ciezka praca ;-)

ja dzis podrozowalam do pracy 2 autobusami i malo co ducha nie wyzionelam ... taki gorac i duchota, ze szok. w drugim autobusie musialam pana poprosic, zeby mi ustapil miejsca, bo mi sie slabo zaczelo robic. jeszcze do tego znowu mialam nad ranem koszmary - snilo mi sie, ze zaczelam krwawic i przez to nie moglam coreczki z przedszkola odebrac. przedzkole zamkneli z moja crocia w srodku!!! od 5 przez to spac nie moglam :no:

dzis czeka mnie wizyta na 16.30 - zobaczymy, czy bedzie usg... odebralam wyniki badan i wszystko mam w normie :-)

milego dzionka!

Gufi te koszmary to na pewno z tego że stresujesz się przed wizytą- zresztą jak pewnie każda z nas, i nie można się jej doczekać a jednak do gabinety wchodzi się z duszą na ramieniu :)

Mam pytanko do doświadczonych mam: kiedy wasze maluch zaczęły dłużej rano spać. Bo mój od 2 dni wstaje 8:30-7 rano a to już duży postęp i nie wiem czy się cieszyć :D Wiem że 2 dni to mało, no ale on nigdy pod rząd tak długo nie spał- nooo i mam nadzieję że zaczyna się z niego poranny leniuszek robić.

anula tuli tuli :*

Ja tez mam porabane sny, koszmar, i nie ogladam nic takiego zeby potem miec takie sny.

U nas sie wczoraj okazalo ze zalewmy piwnice :szok:
Zaden sasiad nie powiedzial, choc to sie dzieje od jakiegos czasu, a chodza regularnie do piwnicy. Gdzies nam rura odplywowal musiala pojsc. Po dwoch latach od remontu. :confused:
Porazka, w najgorszym razie trzeba bedzie rozkuc lazienkę :szok: przynajmniej polowe podlogi i pol jednej sciany :szok:
Jak zaoszczedzilismy na remoncie w kuchni to trzeba bedzie znowu w lazienke pakowac, po prostu porazka.

jejciu ale wczoraj wieczorem mialyscie produkcje :) witam was w ten czwartkowy znow upalny dzien bbrrr :/ chyba zaraz sie wybiore na targ szybko zeby jak najwczesniej i by uniknac tego upalu bo az strach...

anulka coz moge napisac... (*) dla twojego aniołka malego. pamietaj ze dzieci od nas nie odchodza-one tylko zmieniaja date urodzenia :) zycze ci zeby dzidziorek szybko do was wrocil i pamietaj nie zapomnij nas o tym poinformowac. trzymamy kciuki &&&&& zobaczysz juz niedlugo znow zamieszka w twoim brzuszku

ewwe poszlismy wczoraj do pizzahut :p no ale juz koniec z restauracjami. bo uzgodnilismy z mezem ze w tym miesiacu bardzo duzo wydatkow nas czeka to lekarz to szpital moj to slub brata wiec koniec z restauracjamiw tym miesiacu. postaram sie dzisiaj cos ugotowac moze kluski slaskie z mieskiem i jakas surowka... maz ma wczesniej przyjsc to mi kupi ziemniaki bo sama nie chce dzwigac :) trzeba w koncu zaczac gotowac. z wczesniejszym narzeczonym jak mieszkalam to gotowalam non stop raz czy dwa obiadu nie bylo i z morda do mnie ze jak mam wolny dzien od pracy to nic nie ugotowalam a teraz od kiedy jestem z moim kochanym to mi nic nie kaze i dawno nie gotowalam :p zazwyczaj gotujemy razem jak nas najdzie ale chyba musze zaczac cos niecos robic w tej kuchni a nie tylko balagan :p

Mamolka mój najpózniej wstaje o 7. Jak śpi do 8 to uznaje to za cud. Może to dlatego, ze ja o 6 wstaje po chlebek i Wielmożengo Pana budze do pracy;-) Trzymam kciuki, za Twojego leniuszka rannego.

Mamolka ja niestety nie pamiętam ale wydaje mi się, że jak mała miała 3 latka to już spokojnie spała do 7. Wiem za to na pewno, że jak musi wstać do przedszkola o 7 to nie ma ochoty strasznie na to.

Przepraszam nie przywitałam się, witam z rana w ten przepiękny letni poranek.

ehhh.. Może to przez te upały leniuszek mu się włączył :) Nie narzekam broń boże.
Bodzinka no u mnie właśnie do tej pory standard to 6 rano :) I taka mam cichą nadzieję :p

reklama
Mamolka to mocno kciuki trzymam, bo jak w tygodniu mi to nie przeszkadza to jak przychodzi weekend a on mi wstaje o 6 to sie we mnie budzą różne ządze...

Do góry