reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cristalrose, ja tu nie mam zadnych testow robionych :) odebralam dzis jedynie wyniki na toxo, hiv i rozyczke plus grupe krwi, a w necie wyczytalam o tym ze moze byc tez konflikt wynikajacy z grupy ale nie jest on jakos grozny, niestety tu nic wiecej z badan mnie nie czeka, ew powtorza toxo pozniej, nie mam tu zadnych badan na glukoze ani takich tam, tylko usg polowkowe i byc moze pozniej jeszcze jedno (ale nie koniecznie) bowiem chodze tu do poloznej ktora sobie bedzie sprawdzala ulozenie dziecka i jesli wyczuje jakies nieprawidlowosci to tylko wtedy mam usg he! tu nie ma tak jak w Pl ze przed porodem robia Badanie :D totalny naturalizm%)

a tu dla Antylopki :) Zasiłek macierzyński na urlopie wychowawczym

Szwarou przerwaniewychowawczego,powrot do pracy i przejscie na zwolnienie z powodu ciazy ma na celu tylko i wylacznie uzyskanie kasy z tego L4, wszystko fachowo jest juz wyjasnione w artykule

reklama
Witam jestem nowa w tym wątku i już spokoju nie mam w poniedziałek ginekolog mnie wygonił z mężem z gabinetu (mąż chciał nagrać z USG jak bije serduszko na monitorze). noi szukam zaś nowgo lekarza, ale wyobrażacie sobie taką akcję że jesteście całe w kroczu w zelu a on otwiera drzwi i prosze wyjść!! sie drze :/ wstręciuch!

napisałam do ciebie na priwa bo blisko mieszkasz, mas znamiary na lekarza do którego ja chodze, i nagrywa plyty z usg jesli chesz ale za dodatkowym kosztem 30zł (tego zapomniałam napisac ci w prywatnej wiadomości)

a co do tego lekarza o którym piszesz... cóż widocznie niektórym nie zalezy na kliencie bo można przeciez inaczej powiedziec.."prosze nie nagrywać, jeśli chcecie to zrobie wiecej zdjęc lub np nagram na cd (jeśli ma taka możliwość)" kolejny chciwiec i tyle...

Bodzinka twoj synek ma taki wiek, ze szybko sie uczy. Jestes dobra matka, bo szybko sie tym zajelas (niektorzy rodzice, jak im sie pytam, czy dziecko chodzi do logopedy, bo ma np. 12 lat i wady wymowy, mowia ze jeszcze maja czas :no: ). Jak widze ma dopiero niecale 4 latka? Jesli zaczniecie intensywnie cwiczyc, duzo jestescie w stanie uzyskac. Im dziecko starsze, tym wolniej to idzie. A co do reszty - ulozy sie - nie martw sie bo maly tez sie bedzie denerwowal ;-)

Poradźcie coś na opuchnięte śluzówki nosa:angry:. Po przeziębieniu nadal mam wrażenie (szczególnie na wieczór się wzmaga) jakbym miała zapchany nos, a wydzieliny żadnej. Czekałam myśląc, że przejdzie z czasem, a tu d...a. Kolejna nocka źle przespana. Gotowa jestem już użyć kropli nasivin od synka, tylko czy wolno....:-( Ponoć one działają miejscowo i wolno ale....:confused:

Bodzinka wady wymowy da się skorygować, gorszy słuch - no cóż zdarza się, będzie najwyżej nosił aparat, nadpobudliwy- może z tego wyrośnie lub może poszukalibyście mu zajęcie które naturalnie go wyciszy, np. karate, pływanie itp.

Jesteś bardzo dobrą mamą ! Pamiętaj o tym. Dla swojego Lola jesteś jedyna. Nawet jak ci daje w kość. :-)

Guinneska- witaj :)

Hej dziewczynki,
Witam nowe mamusie slomiana_wdowo powinnam mieć taki sam nick mój mąż pływa, więc wiem co to samotność; guinesska gratuluję bliźniaków:-)
Olcia śliczna sukienka
Bodzinka tak jak dziewczyny piszą nie na wszystyko mamy wpływ a ty jesteś super mamą i się martwisz i zawsze będziesz.
Mamolka gratuluję udanej wizyty:-) tym razem ja proszę o &&&&&&&& na jutro godz. 11
Ja dziś byłam na zebraniu w szkole na szczęście Julia trafiła do klasy 6-latków, poza tym wychowawczyni mnie ani nie zachwyciła ani nie zniechęciła, zobaczymy jak będzie później.
Jutro znów odezwę się pewnie późno powodzenia na wizytach

reklama
Pati.b 17 go ide do innego lekarzanie wiem jak mu wytłumacze numer że jestem w 13 tc i dopiero szukam doktorka :S ale moze coś wymyslę. ale co do tamtego "jełopa" to brak słów, sami z męzem staneliśmy osłupiali bo było to nieracjonalne zachowanie :/ olać go juz mu na necie wystawiłam opinię :)
Pozdrawiam i życzę byście nigdy nie miały takich nieprzyjemnych sytuacji :)

Do góry