reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
guinneska witamy cie serdecznie :)

antylopka no to wiesz doskonale o czym mowie :) teraz juz w kosciele nie mdleje bo od kiedy jestem na swoim to nie chodze wiec nie mam jak ale w pociagu mi sie zdarzylo a w autobusie jak jade to zawsze siadam tak zeby okno bylo otwarte i zeby mi wialo a pozniej na drugi dzien stekam na zatoki jak nie urok to sraczka.

maz przyszedl w koncu i od razu poszedl z psem na spacer. ale mam ochote na shoaremke abuuuu :)

missiiss pensja na koncie to zaproś męża na obiadek:)

Ja dziś gotowałam i gotowałam i gotowałam....zrobiłam barszcz czerwony z pierożkami, na wywarze z wcześniej ugotowanego rosołu ( którego oczywisćie też zostawiłam trochę - i dogotowałam kluski:) a rosół był gotowany na piersi z kurczkaka którą później przydusiłam z warzywami, do tego ziemniaki i mizeria na słodko:)

zjadłam talerz rosołu.... i już więcej nie mogę;(

Antylopka nie mialam zielonego pojecia ale moja kumpelka byla w takiej sytuacji- wychowawczy i kolejna ciaza w czasie jego trwania, zapytalam ja wlasnie i wygladalo to tak: dotrwala do porodu na wychowawczym nie kombinujac z pojsciem do pracy i braniem zwolnien a pozniej przeszla od razu na macierzynski platny,

dzięki Salomii, o to mi chodziło, czy mi będą płacić, bo jak nie to olałabym już uczelnię, a tak to wyciągnę z ZUS-u jeszcze macierzyński, skoro i tak emerytury od nich nie będę brać, to teraz odbiorę moje składki, hehe

Salomii, z tego co pamiętam cysty toxo krótko przeżywają w odchodach - czyli jeśli sprzątasz po kotku to ostrożnie i w rękawiczkach i nic się nie powinno stac. Tylko na mięso surowe uważaj.
Co do konfliktu serologicznego, to jednak jest możliwośc - grup krwi jest wiele ale u nas tylko badają AB0 i Rh. Tymczasem sporo konfliktów wynika z różnic w czynniku Kell (to się pośrednio sprawdza testem PTA).
Jak miałaś dobry wynik Coombsa (PTA) i powtórny około 20.t.c. też będzie dobry to powinno byc OK ;-)

antylopka dochod rodziny nie moze przekraczac 504 zeby dostac zasilek na urlopie macierzynskim ktory wynosi jakies 400zl - tak wiec jest to jak wiele rzeczy w tym kraju poroniony pomysl...\\

wydaje mi sie ze ze skoro jestes na wychowawczym to nie mozesz byc na macierzynskim :)
chyba ze wrocisz z wychowawczego i oznajmisz ze znowu jestes w ciazy i od razu l4 potem macierzynski :)

A ja jestem podłamana...
Lolo ma niesprawny język, nie potrafi go dać na górną warge...Do tego nie da sie z nim ćwiczyć w gabinecie, dostałam ćwiczenia do domu...Mam zalecenie zbadania słuchu bo straszliwie krzyczy i czy przypadkiem nie ma ubytku skoro P. ma...No i usiedzieć w gabinecie na tyłku nie umie, wiec jak do września sie to nie zmieni czeka nas konsultacja psychologiczna...Logopeda powiedziała, że problemy z mową moga mieć związek z cięzkim porodem i byc może doszło do niedotlenienia skoro był pod tlene...Mogło być niewielkie ale...Ach czuje się beznadziejna matką, skoro ma niesprawny język...Jakbym zrobiła coś nie tak..

reklama
Antylopka z tego co wiem jeśli urodzi się dziecko na wychowawczym to dostaje się pieniądze przez 18 tygodni. Normalnie jest to 20 tygodni.

Do góry