reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej :)
Ja dzis od 4:20 urzeduje. Obudzilam sie i do 8 staralam sie zasnac. Bylo wiec duzo przerywanego snu i ogolnie znow jestem nieprzytomna... No i rano pomaszerwowalam do pracy. Dostalam od wejscia sto pytan "jak sie czujesz?" "co u ciebie?" i ogolnie milo bylo :-) Jak sie nie pracuje a tylko przyjdzie do pracy na 3 h po 2 tygodniach to nie jest zle hehe ^_^ A wy niezle sie rozpisalyscie :-p Niezle sie nameczylam by nadgonic tematy hyhy ^^

Tunia ja na twoim miejscu, jeslibym i tak juz miala ta umowe (no bo cie nie wywalili) i bym sie kiepsko czula, a potem oni chca i tak ci po macierzynskim cie wywalic. To ja bym ich olala - poszla na L4 ciazowe i niech sie martwia z tym bajzlem, skoro tak cie potraktowali. Na L4 ciazowym cie nie zwolnia, skladki placic musza, a potem masz macierzynski. Brrr sama kiedys pracowalam w takim wydawnictwie co chcieli jak najwiecej ode mnie, jednoczesnie najlepiej w ogole mi nie placac - w koncu odeszlam i mysle ze nie mieli problemow, by zatrudnic nastepna glupia na tych warunkach, co ja mialam :/ Trzeba czasem dac takim ludziom nauczke.
To nie znaczy ,ze ja taka zla jestem. Mam na tyle fajna prace, ze w ogole nie chcialam na L4 isc, ale nie mialam wyjscia. No ale u mnie jak dotychczas milo bylo ze wszystkim i oby nadal tak bylo :-) Nie wymawiaj od razu pracy...

No chyba ze tobie placa od roboty to na L4 nic kasy nie dostaniesz.... No to trzeba przecierpiec no ale kasa sie przyda.

Monia L4 ciazowe to tyle co dostajesz na reke (netto), albo wiecej. Np. dolicza ci trzynastke, czy nadgodziny (jesli masz je w umowie) - wiec czesto jest wiecej :-) Bierze sie srednia z ostatnich 12 wyplat.

Ostatnia edycja:
reklama
dzień doberek :)

Ja dziś w dobrym humorku - w końcu na usg maluszka zobaczyłam i wszystko jest OK :) No ale to na innym wątku :)

SłomIANA_WDOWA
( cholerny caps lock wrrr..) witaj wśród nas. Przykro mi że pierwszą ciążę straciłaś przez niekompetencję lekarza. Co do zachowania na usg to szkoda słów. Z drugiej strony jak to dobry lekarz to czasem warto zęby zacisnąć i grac wg jego reguł. Przeciez to tylko kilka wizyt a zdrowie maluszka najważniejsze.

A ja od wczoraj za przeproszeniem mam "chcicę" :D Męża zmolestowałam, śniły mi się "brzydkie sny"... :D Ogólnie nie narzekam- "tam" znowu jest super, tyle że trochę się rozstroiłam, ale da radę :) Praktyka czyni mistrza.

Jezu jaki upał na dworze. Musiałam wracać busem z miasta- choooooler muszę zrobić prawko bo tak się nie da na dłuższą metę. Za daleko mieszkam od większego miasta :(

Olcia fajna kiecka. wygląda bardzo seksi :)
Bodzinka podziwiam cię że umiesz czytać książki w lapku. Ja jak nawet miałam jakąś ustawę czy inne badziewie do przeczytania to zawsze drukowałam, nawet jak miało by to być po 9 stron na jednej kartce ( dloa zaoszczędzenia tuszu i kartek) :)

Na poczatku myslalam ze szczezne przy czytaniu tej ksiazki Millenium, i zrzedzilam pod nosem ze przereklamowana ale po okolo 100 kartkach juz sie nie moglam oderwac (pierwsza czesc ma kolo 650stron), Antylopka mozesz nadrobic jak bedziesz tu w wakacje ale w sumie nie polecam samolotem zabierac 3 czesci bo so wielgachne i ciezkie strasznie.

bylam po moje wyniki w koncu!!!!! wiec toxo mam ujemna czyli musze uwazac, mialam nadzieje ze mialam kiedys tam i problem z glowy, niestety nie mialam i teraz nie wiem co mam robic z moim potworkiem kocim lilkowym, czy te ocysty moga sie pataletac tam gdzie ona chodzi? czy tylko tam gdzie robi kupke? czy ona moze sie zarazic od innych kotow w jakis sposob? To jest ogolnie kotek ktorego nie podejrzewam o upolowywanie i zjadanie jakis zwierzatek, wczoraj meczyla zabe ale ja uratowalam, w kazdym razie Lilka traktowala ja jak okaz do ogladania a nie posilek, wiec jest mala mozliwosc ze moze ona byc zarazona poprzez zjadania surowego miesa i zastanawiam sie czy moge to sprawdzic u weterynarza? jak cos wiecie na ten temat to piszcie, Rubelle mialam wiec spoko, Hiv nie mialam i nie mam ;) kurcze z tym hiv to czlowiek sie nigdy nie zastanawial a tu nagle propozycja badania wiec mowie spoko, moge sie zbadac a potem zonk heheeh bo moze jednak???? co prawda teoretycznie nie ma od kogo ale nigdy nic nie wiadomo :) no i grupe mam Arh+ a W ma Brh+ wiec konflikt grupowy czyli jak nic :)

a ja mam problem znow z omdleniami cholera jana :( znow wyszlam 2 raz dzisiaj na spacer z psem doslownie na 10-15 minut i ledwo sie wczolgalam po schodach do windy a w dziurke od klucza juz trafic nie moglam tak mnie zamroczylo. szybko polozylam sie nalozko wlaczylam wiatrak na full i lyknelamwody ... i zawsze przechodzi po jakis 3 minutach. szlak mnie trafi wyjsc z domu nie moge jak jest goraco :( co j mam robic :( ekarz w tamtym roku jak zemdlalam w ciazy w sumie to zalozyl mi holtera no i pokazalo tam moja tachykardie zatokowo komorowaa le mowil ze to nie od tego i jakies tam migotania przedsionkow mialam ale to mu sie nie podobalo i mowil ze maszyna chyba zle pokazala ale drugi ra zjuz tego dziadostwa nie wlozylam na siebie. ukg serca w normie... boje sie ze skoro to nie serducho to moze niedaj boze jakies cos w glowie :/ kurde zaczynam nie toprzerazac ... :(

Salomii Konflikt serologiczny wam jak najbardziej nie zagraża - tu się patrzy na czynnik rh a wy macie oboje dodatnie, gorzej jkabyś ty miała ujemny wtedy musiałabyś sprawdzać przeciwciała. Bo z tego co pamiętam to twoja druga ciąża.

Missiiss a nie pomyślałaś że jesteś w ciąży :p Ja dziś też mało co na słońcu nie padłam, już nie mówiąc że odparzyłam sobie stopy i do teraz ciężko mi po mieszkaniu chodzić ;/ Myślę że to przez upały- wcześniej nie wspominałaś o omdleniach.

Na poczatku myslalam ze szczezne przy czytaniu tej ksiazki Millenium, i zrzedzilam pod nosem ze przereklamowana ale po okolo 100 kartkach juz sie nie moglam oderwac (pierwsza czesc ma kolo 650stron), Antylopka mozesz nadrobic jak bedziesz tu w wakacje ale w sumie nie polecam samolotem zabierac 3 czesci bo so wielgachne i ciezkie strasznie.

bylam po moje wyniki w koncu!!!!! wiec toxo mam ujemna czyli musze uwazac, mialam nadzieje ze mialam kiedys tam i problem z glowy, niestety nie mialam i teraz nie wiem co mam robic z moim potworkiem kocim lilkowym, czy te ocysty moga sie pataletac tam gdzie ona chodzi? czy tylko tam gdzie robi kupke? czy ona moze sie zarazic od innych kotow w jakis sposob? To jest ogolnie kotek ktorego nie podejrzewam o upolowywanie i zjadanie jakis zwierzatek, wczoraj meczyla zabe ale ja uratowalam, w kazdym razie Lilka traktowala ja jak okaz do ogladania a nie posilek, wiec jest mala mozliwosc ze moze ona byc zarazona poprzez zjadania surowego miesa i zastanawiam sie czy moge to sprawdzic u weterynarza? jak cos wiecie na ten temat to piszcie, Rubelle mialam wiec spoko, Hiv nie mialam i nie mam ;) kurcze z tym hiv to czlowiek sie nigdy nie zastanawial a tu nagle propozycja badania wiec mowie spoko, moge sie zbadac a potem zonk heheeh bo moze jednak???? co prawda teoretycznie nie ma od kogo ale nigdy nic nie wiadomo :) no i grupe mam Arh+ a W ma Brh+ wiec konflikt grupowy czyli jak nic :)
spoko, książki wrzucę do auta do ainah21, jeśli się zdecyduje na podróż do Francji, hehe
nie wiem czy tokso się pałęta wszędzie gdzie kot chodzi, czy tylko w jego toalecie??
Konflikt Ci nie grozi, może wystąpić tylko wtedy jeśli mama ma Rh -, a tata Rh +. Grupa krwi jest nieważna.

a ja mam problem znow z omdleniami cholera jana :( znow wyszlam 2 raz dzisiaj na spacer z psem doslownie na 10-15 minut i ledwo sie wczolgalam po schodach do windy a w dziurke od klucza juz trafic nie moglam tak mnie zamroczylo. szybko polozylam sie nalozko wlaczylam wiatrak na full i lyknelamwody ... i zawsze przechodzi po jakis 3 minutach. szlak mnie trafi wyjsc z domu nie moge jak jest goraco :( co j mam robic :( ekarz w tamtym roku jak zemdlalam w ciazy w sumie to zalozyl mi holtera no i pokazalo tam moja tachykardie zatokowo komorowaa le mowil ze to nie od tego i jakies tam migotania przedsionkow mialam ale to mu sie nie podobalo i mowil ze maszyna chyba zle pokazala ale drugi ra zjuz tego dziadostwa nie wlozylam na siebie. ukg serca w normie... boje sie ze skoro to nie serducho to moze niedaj boze jakies cos w glowie :/ kurde zaczynam nie toprzerazac ... :(
ja mam tak codziennie rano w metrze... Chyba, że siedzę, wtedy jest ok. U mnie to niby niskie ciśnienie, która od zawsze takie jest i tutaj ciąża nic nie zmienia. Jeśli natomiast u Ciebie występują okresy tachykardii czy nawet migotania, to może warto powtórzyć Holtera? Albo chociaż sama kontroluj ciśnienie o stałych porach plus dodatkowo jak się źle poczujesz i z takim dzienniczkiem możesz odwiedzić lekarza. Nawet ginowi pokaż, a on oceni i udać się do kardiologa.

dziewczyny, mam tak dobrą brukselkę, że nie mogę się powstrzymać żeby nie wyjadać. A Marcin będzie pewnie za godzinę, do tego czasu mogę sama zjeść całą!!

mamolka ja mam tak od 13 roku zycia wiec ciaza akurat nic tu nie zmienila:dry:

antylopka ja jestem nisko cisnieniowiec ale tomoze jest dobry pomysl zeby sobie mierzyc to cisnienie o stalych porach i jak sie zle poczuje. w tamtej ciazy juz mowilam ginowi o tym i wyslala mnie do kardiologa no i robilam mase badan z ktorych wyszlo to co pisalam a raczej sie potwierdzilo. mialam nawet badania na cholesterol robione i inne i wsio ok. chyba po calej ciazy sie wezme tak ostro za siebie i przejde sie do ogolnego lekarza i moze jednak zrobie wszystkie badania- kurcze moze to glupie ale i tomografie bym sobie zrobila. im jestem starsza tym gorzej znosze te upaly. w sumie w zimie tez sie czasem zdarza ale bardzo rzadko. z reguly jak wejde z zimnego do cieplego pomieszczenia to wtedy mnie lapie. pamietam za malego to najczesciej w kosciele mi sie zdarzalo zemdlec. teraz lekarz kardiolog i tak niczym mnie nie poleczy bo w ciazy jestem to samo mowil jak w tamtej bylam u niego. teraz zaluje ze tak to zaniedbalam bo moze moglabym normalnie funkcjonowac. a to metro w paryzu to mi sie zle kojarzy ale to juz kiedys pisalam hehe :)

Ostatnia edycja:
heheehe Antylopka jedz na zdrowie :) skoro masz ochote widocznie potrzebujesz :) ja dzis dostalam slinotoku na widok paczki z brokulami z fasolka i groszkiem :) o brukselce swiezej i takich tam moge sobie tylko pomarzyc :)

reklama
A czy któraś wie jak to z macierzyńskim skoro jestem na wychowawczym? (w Polsce oczywiście)

mamolka ja mam tak od 13 roku zycia wiec ciaza akurat nic tu nie zmienila:dry:

antylopka ja jestem nisko cisnieniowiec ale tomoze jest dobry pomysl zeby sobie mierzyc to cisnienie o stalych porach i jak sie zle poczuje. w tamtej ciazy juz mowilam ginowi o tym i wyslala mnie do kardiologa no i robilam mase badan z ktorych wyszlo to co pisalam a raczej sie potwierdzilo. mialam nawet badania na cholesterol robione i inne i wsio ok. chyba po calej ciazy sie wezme tak ostro za siebie i przejde sie do ogolnego lekarza i moze jednak zrobie wszystkie badania- kurcze moze to glupie ale i tomografie bym sobie zrobila. im jestem starsza tym gorzej znosze te upaly. w sumie w zimie tez sie czasem zdarza ale bardzo rzadko. z reguly jak wejde z zimnego do cieplego pomieszczenia to wtedy mnie lapie. pamietam za malego to najczesciej w kosciele mi sie zdarzalo zemdlec. teraz lekarz kardiolog i tak niczym mnie nie poleczy bo w ciazy jestem to samo mowil jak w tamtej bylam u niego. teraz zaluje ze tak to zaniedbalam bo moze moglabym normalnie funkcjonowac. a to metro w paryzu to mi sie zle kojarzy ale to juz kiedys pisalam hehe :)

kościół to było jedno z "lubianych" przez moje omdlenia miejsc.
Zatłoczony autobus lub tramwaj również.

Do góry