reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
cześć mamuśki.
nie miałam dzisiaj w ogóle czasu tu zajrzeć. teraz też nawet nie przeczytalam co pisalyście.
zaliczyłam zakupy i niestety nie bylo prezentu jaki wymyśliłam :/

upiekłam ciasta - tzn. ostatnie jest wlaśnie w piekarniku i pięknie pachnie :-D a teraz najgorsze - zrobić torta. biszkopt jest, no ale teraz go przełożyć i dekoracje...
ale mi się nie chce. a jeszcze chcemy dzisiaj sałatki pokroić, żeby jutro mieć spokój. młody marudziaty bo czasu do niego nie mamy...

Kaczucha - ja nie szczepię na ospę, tylko obowiązkowe, ewentualnie pneumokoki jak będzie szedł do żłobka/przedszkola.

Wiolcia - moje gratulacje!!! :-)
A chamem się nie przejmuj, ja też 8 lat temu na rozmowie usłyszałam od przyszlego szefa, że na to stanowisko potrzebują mężczyzny, więc długo miejsca nie zagrzeję, hehe, i jakoś 8 lat zleciało, a ja tam dalej pracuję ( w przeciwieństwie do wspomnianego szefa:-D)
A Cypriano czemu nie śpi - nie mam pojęcia, on generalnie w weekendy nie lubi spac, chyba chce się mamusią nacieszyć:tak:

Cwietka - no właśnie, ja to mieszam w misce drewnianą łychą. No i masz dobre podejście:-D, ja też pierwszy raz robię wg przepisu (choć nie zawsze) a potem (zawsze) modyfikuję. Ja jutro go pieke, bo mleko mi wysiadło:-D i czekam na dostawę.

U nas w weekendy też nie ma wiele spania, bo Papa (czyli Tata) jest w domu ;) Ale ja to lubię, bo potem Pucek przesypia pół poniedziałku ;) Zastanawiam się, czy już definitywnie przestawi się na jedną drzemkę w południe. Zobaczymy.

Sernik z Ferrero już się studzi w piekarniku. Potem jeszcze biszkopciki :) Niech Frulek też ma coś z urodzin Taty :)

młody siedział przy piekarniku i sobie pukał do placka - chyba chciał powiedzieć "zjem cie" :-D a ja musiałam pilnować, żeby nie otwarł bo ale by mi się ciasto upiekło :/ ale przynajmniej był spokój hehe

Heheh Cristal tylko u mnie szef się nie zmieni bo firma jest jego ;-) OJ chciałabym trafić do państwowej jednostki a tymczasem u prywaciarza... no ale zobaczymy jak będzie. Najwyraźniej Cyprianek korzysta ze wspólnych chwil tylko mamusia musi być nieźle zmęczona;-)

Kaczucha
ja na ospę nie szczepiłam, tylko obowiązkowe.

wiolcia a co to za praca? teraz będziesz podzielała losy cristal bo Krzysiu będzie się chciał tobą nacieszyć :-D

o jaaa rok temu byłam o tym czasie już cały dzień w szpitalu, a młody jakoś wyjść nie chciał. ale skurcze już mi się zaczęły wtedy okropne... tak sobie dzisiaj wspominam przy tym szykowaniu imprezki

hej
oo, podziwiam Was-pieczecie, gotujecie- super:-) a ja taka pani domu, że dziś tylko synek miał domowy obiad, a dla nas zamówiliśmy:zawstydzona/y:bo po zakupach bylismy skonani i nie chciało mi sie robić nic:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2::sorry2:
a w dodatku plan miałam na karkówkę w sosie borowikowym z żurawiną, a karkówki nie było:eek:jutro niedziela handlowa, więc kupie i zrobię:blink:

za to kupiliśmy dla nas taki wspólny prezent (choć mamy tez oddzielne, ale ten tak trochę niespodziewanie)
Philips MCM166 - Wieża - CENA w RTV EURO AGD
tylko taniej, bo za 277

już dawno nudziłam o taką miniwieżę i w końcu namówiłam m;-):tak:
no i wnerwiłam się, bo okazało się, że choć z wieszaka przedłużkę do anteny radiowej zrobiliśmy:cool2: to eski rock nijak nie łapiemy, na prawie każdej fali rmf fm się wpiernicza:no::wściekła/y:

wiolcia - gratulacje!!!!!

kaczucha - ja równiez na ospę nie szczepiłam, zresztą mój mały ma to już za sobą!!:happy2: tzn ospę - już go dopadła :blink:zastanawiam się za to nad córcią, czy jej nie zaszczepić.

reklama
Nie umiem formować ładnych kółek z lejącego ciasta biszkoptowego :/ Wyszły mi różnokształtne biszkopciki ;) Tzn. wychodzą - byle się nie spaliły :/

Nie spaliły się ;)

Ostatnia edycja:
Do góry