reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ewwe hehe wg Om muszę jeszcze poczekać do piątku z tym II trymestrem :) Ale dla mnie to tak ruchomy termin że co usg będę miała inny termin :)

Krolcia
witaj wśród grudniówek :) Szkoda że tak późno się udzielasz, ale zawsze lepiej późno niż wcale :) Dużo dużo się udzielaj. i o ile dobrze pamiętam to jesteś 100 mamą na grudniówkach :D

No właśnie co z missiiss?

Cristalrose
porównując ten i poprzedni avartar to nawet się nie dziwię że tak wyglądasz :) Znaczy chodzi mi o to że... nosz kurcze namieszałam. Chodzi mi o to że masz taką kocią zmysłową urodę.. No mam nadzieję, że zrozumiesz o co mi chodzi :) Jak nie to-- hmm-- mówię w bardzo pozytywnym znaczeniu :)

reklama
Normalnie zalamka nie moge znalezc lekarza na nfz jakiegos rozsadnego, siedze juz ktoras godzine i zadnych efektow, fuck google ;)
niech się Siorka zapisze do przychodni na Polnej, jest osobna dla ciężarnych. Podejrzewam, że pewnie z miesiąc poczeka na termin, ale to i tak tylko jedna wizyta, a potem już "na miejscu" będzie

Hej :)
Ja piore na dwie tury. Ciemne (czarne, granatowe, czerwone itp.) i jasne kolory (blekitny, bialy, zolty itd.). Jakos narazie nie mialam niespodzianek. Samych bialych mam tak malo, ze nigdy by sie na pranie nie uzbieralo :-p No i osobno gotuje reczniki ;-)
to ja sobie chyba życie komplikuję, bo osobno piorę białe, osobno czarne-ciemne i osobno kolory. Choć z drugiej strony, jak się pierze razem z ciuszkami dziecka, to szybko się zbiera góra prania:p

Witam serdecznie:-).
Od kilku tygodni przeglądam Wasze forum i coraz bardziej się upewniam, że to najlepsze forum na jakie mogłam wpaść!:tak::tak:Tyle tu informacji!
Mam nadzieję być szczęśliwą grudniową mamą.:-)
Pozdrawiam wszystkich!
witamy serdecznie:) i gratuluje suwaczków:)

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze :) I wy za mnie jutro też trzymajcie kciuki, na 13:20 mam usg :)
daj znać jak wizyta

Według Om 23 grudzień. Według usg okaże się w przyszłym tygodniu. Biorąc pod wzgląd wielkość mojego chłopiska, w 12-13 tc to różnica może być dość spora. Wtedy to było DWA tygodnie!:szok:

Kurcze, az mi wstyd, ze sie ostatnio prawie nie odzywam :( ale sie nie wyrabiam. Mieszkanie musze cale wysprzatac na blysk (w tym mycie okien i pranie firanek zaległe ze sWiat!!!), bo w niedziele mamy chrzest. Rodzinka sie zjedzie i kąty poprzegląda ;) Odezwe sie w czwartek wieczorem po wizycie, bede miec USG, juz sie nie moge doczekac!!

cześć babeczki!

witaj krolcia! ja w domu już tez mam Mateusza;-) - niezły z niego łobuziak
a teraz lekarz powiedział, że będzie córcia:)

wiolcia nic się nie denerwuj i koniecznie daj znać zaraz po:tak:

ewwe jak tam rękaw (nie odpadł?):-) żart oczywiście:-D

ja właśnie zajadam się fasolką z masełkiem - PYCHAAAA!!!

Witam nową mamę;)

no własnie co z tym wątkiem zamkniętym?

u nas sprawa wakacji się wyjaśniła, zdecydowaliśmy się jednak na nasze polskie morze, jedziemy do Pobierowa od 1 lipca na 11 dni do domku letniskowego, już się nie mogę doczekać:)

Ja piorę osobno kolorki, czarne i białe często gotuję w 90st. ręczniki i pościel zawsze. I mimo że segreguje to u mnie taka produkcja brudów że nigdy nie mam problemu z załadowaniem pralki hehe

na obiadek zrobiłam gołąbki francuskie, mi smakowały, młodemu nie więc musiałam placki z jabłkami dorabiać:/ poza tym chora bida, ma angine i maruda jak diabli

No własnie co do liczenia tygodni ciaży odnośnie miesięcy to zagłebiłam się ostatnio w tą myśl i doszłam do wniosku że w II trymestr i co za tym idzie 4 mies. wchodzi się mając skończone 13 tyg, nie 12. Tak jest moim zdaniem prawidłowo. Ja liczac sobie od dnia 19 marca kiedy to miałam ostatnią @ to 19 czerwca wejdę w 4 mies, i wtedy wypada mi akurat koniec 13 tyg, pocz 14 więc pasuje. I takie liczenie sobie przyjmuję.

sorki zapomniałam edytować posta;)

reklama
za namową ainah21 powalczyłam ze zmęczeniem powszechnie szanowanym sposobem - drzemką:) Chyba trochę pomogło, choć od wczoraj i tak jestem betka i leniwiec ...

ja właśnie zajadam się fasolką z masełkiem - PYCHAAAA!!!
a ja gotuję dziś spaghetti po bolońsku:) ostatnio zrobiłam fasolkę szparagową, mniam, mniam:)

Witam nową mamę;)

no własnie co z tym wątkiem zamkniętym?

u nas sprawa wakacji się wyjaśniła, zdecydowaliśmy się jednak na nasze polskie morze, jedziemy do Pobierowa od 1 lipca na 11 dni do domku letniskowego, już się nie mogę doczekać:)

Ja piorę osobno kolorki, czarne i białe często gotuję w 90st. ręczniki i pościel zawsze. I mimo że segreguje to u mnie taka produkcja brudów że nigdy nie mam problemu z załadowaniem pralki hehe

na obiadek zrobiłam gołąbki francuskie, mi smakowały, młodemu nie więc musiałam placki z jabłkami dorabiać:/ poza tym chora bida, ma angine i maruda jak diabli
przecież jest zamknięta grupa:)
co to są gołąbki po francusku? aż mi wstyd, że nie wiem... :/

Do góry