reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ewwe wymyśliła nowy sposób na plamy :)

ale robiłaś to w rękawiczkach? Bo ja raz tak bez gumowych umyłam coś domestosem i potem cały dzień nie można się z rąk tego smrodu chloru pozbyć
pozbyć się smrodu?? ja bym się pewnie rąk pozbyła, gdybym domestos bez rękawiczek dotknęła... Taki mój urok wrażliwa skóra jak pupcia niemowlaczka:)

salomii - a sąsiad nieuczynny i nie chce wyszorować Twojego autka? ;-p

reklama
Hej dziewczynki,
Chwilkę mnie nie było. W weekend korzystałam z przepięknej pogody i chodziłam na spacerki. Niestety nie miałam długiego weekendu bo w piątek w pracy ale i tak pogoda była super nawet wczoraj z 3 godz. na plaży poleżeliśmy.
Dziś niestety mężuś mnie opuścił ale na szczęście tylko na 4 tyg. więc akurat wróci na początek mojego L4 i wtedy wyruszamy w końcu gdzieś na wakacje. Może któraś ma do polecenia jakieś fajne miejsce na świecie:-):-):-) ale tak by z 6 latką pojechać.

joamar no własnie tegoroczne wakacje spędzają mi sen z powiek, polskie morze czy zagranica, zagranica czy polskie morze?????? hmmmmm!!!!!!!! nie moge podjąć decyzji co będzie lepsze, pod względem wakacjowania oczywiście bez dwóch zdań jakaś egzotyka z tym że pojawia się obawa o lot, o panującą tam temperaturę (choć ja bardzo ciepłolubna i mi nawet w Tunezji bywało w lipcu zimno), o to czy wsio podczas pobytu będzie ok....polsie morze raz że rdogie jak na te nasze tu warunki pogodowe przede wszystkim, nikt i nic nie zapewni nam tu pogody i co za tym idzie zadowolenia z wakacji no i drops, nie wiem co dalej....a dwa nie wiem czy teraz np lepiej leciec tzn w lipcu czy w drugiej połowie września ale to juz bedzie koniec 6 mies.... i się nie przewidzi co i jak będzie we wrześniu a w lipcu z kolei te temp, 40 stopniowe moga okazać się tym razem mało znośne w ciąży:/

ale naskrobalyscie tych postow :szok:

ewwe - no niezle zaszlalas z tym domestosem. usmialam sie :tak:

joamar - jak bym nie byla w ciazy, to bym do chrowacji pojechala, bo bardzo lubie ten kraj. morze polskie uwielbiam, ale raczej jesienia albo wczesnym latem, bo na lezenie na plazy z nasza zmienna pogoda nie ma sie co nastawiac. my w tym roku stawiamy na gory, bo na wojaze samochodem po europie raczej w tym sezonie sie nie nadaje. a takich wyjazdow zorganizowanych typu samolot-hotel-plaza-basen raczej nie lubie

a jesli chodzi o libido, to moje powrocilo i to w wielkim stylu :-)

musze troche popracowac chyba. wczoraj powiedzialam o ciazy kolegom z biura, a jutro bedzie moj szef, to wtedy go oswiece

My też wczoraj byliśmy na kontrolnym USG. Pan doktor zmierzył karczek i wszystko jest OK. Śmiał się tylko, że brzuch już mam tak duży jak w 16 tygodniu.

ewwe no ja bym nie umiala uprac ciemnych rzeczy z jasnymi, bo mam wrazenie ze potem te jasne sie robia szare :rofl2:

Zjadloam zupe mleczna z rogalem maslanym i jestem szczesliwa :-D:-D

cześć:)

ja w tym roku zaliczam mazury.

podobnie jak gufi nie lubię zorganizowanych wyjazdów, w tym roku zresztą bałabym się lecieć.

Stwierdziłam, że mazury będą spoko, w razie upałów pełno cienia, zajęć kupę, mam nadzieję tylko że dzidziuś pozwoli mi na wyjazd:)

thinka super ze wszystko ok,

a co do brzucha to z ja z moim, ciąży się nie wyprę na pewno:)

kliwia coś ty, jak mam wrażenie że ciemne nie farbują, to jak wrzucę do prania z jasnymi to dobry proszek już załatwi resztę, na prawdę moje białe bluzki są białe:)

kurde, przez to moje pranie to pewnie myślicie, że pewnie jestem jakąś nieudolną panią domu....i chyba się jednak nie mylicie :D

Ostatnia edycja:
Ja wszystkie białe rzeczy na których naprawdę mi zależy to piorę w rękach - za nic nie wrzuciłabym do pralki z innymi :-)

jeju dziewczyny ile wy postów napłodziłyście - ciężko mi nadgonić :/ ostatnio mam mało czasu więc z góry przepraszam że mnie tu mało widać.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze :) I wy za mnie jutro też trzymajcie kciuki, na 13:20 mam usg :)

Moje dziecko zamieniło się w małpkę i skacze po mnie jak szalone. A muszę ciągle uważać na brzuch- a tu taki przytulanek się zrobił że hej.

ewwe hehe noo tylko pogratulować mi zostało.. heheheh :)

Co do libido to u mnie to za dnia mi się czasem chce- i już myślę jak się mężul ucieszy, ale jak już wraca po pracy to najczęściej mi już dawno ochota uleciała :crazy:

Salomii kurczę zazdroszczę TAKIEGO sąsiada, u mnie to same brzydale lub dziadki ;)
co do seksu - to tak właśnie jest jak nie można to się chce jak można to już nie zawsze się chce ;P

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry