reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

yvona- czasami trzeba ;/

a ja zabieram się za zbieranie pomysłów na udekorowanie choinki - tak sobie pomyślałam że Olkowi strasznie spodobałoby się jakby mógł zrobić jakąś ozdobę , jakiś łańcuch albo kotylion...jakby któraś chciała tu są ciekawe pomysły ozdoby na choinkę – porady na tipy.pl
my mamy choinke w 3/4 ubrana w ozdoby zrobione przez Wikunie:)

ewa założe się, że większego bajzlu od naszego nie masz :-) ale mam to dzisiaj gdzieś i się tego nie tykam. obiadu też nie gotuje - strajkuje hehe
do tego na dworze leje i wyjść się nie da :/

wczoraj stwierdziłam, że czas wciągnąć zimową kurtkę bo zimnawo się zrobiło :-D tylko kozaki jakieś muszę kupić :/ znalazłam nawet fajne przecenione z 80 euro na 40... w zasadzie to nawet nie wiem czy to drogo czy nie. fajne ze skóry, ale wydałam kase jaką już miałam w portfelu, a byłam bez karty więc nie kupiłam jeszcze
u mnie kozaki kupisz i ja 40 i za 150 euro i obie ceny sa "normalne"

reklama
Ewa, wiem że potwornie drogi, ale czy ja to wszystko będę pamiętać po porodzie?, obiecaj mi że nie znikniesz stąd, i mi wtedy jeszcze raz to samo ładniutko wytłumaczysz :-D wiem wiem - już nie pierwszy raz to mi rozpisujesz, ale to tak dla pewności, wolę wszystkie niuanse pamiętać ;)

gwiazdeczka- takie płakanie non stop nie jest chyba normalne, nawet przy skokach, słuchaj a czy lekarz na pewno dobrze wymacał synka- może on sobie coś zwichnął albo złamał, obejrzyj go dokładnie

a ja dziś kupiłam materiały i będziemy robić ozdoby, i kupiłam jeszcze sztuczny śnieg i szablony i już kilka gwiazdek w oknie pruszy :)

Hejka:)
Moi na spacerku, więc mam moment na kawkę.
My dzis dzionek spędzilismy w Ikei, kupiłam sobie troche pierdół które od dawna chciałam i od razu mi sie humor poprawił:) o np to: ARV BRÖLLOP Talerz na ciasto z pokrywką - IKEA od dawna takie cus chciałam ale jakos nie mogłam natrafić.
Milce kupilismy mule tą z kilkami na pręcikach a małej Martusi klocki drewniane, do tego kazda będzie miała po szmacianej myszce:-p
A w galerii w sklepie "Zdrowa stópka" kupiliśmy malutkiej kapciuszki Befado, więc ma juz swoje butki, przynajmniej dobrze w nich stoi, stabilnie hehe

Wczoraj wieczorem pisałam że moja mała poszła spać przed 19 i sie boję o której wstanie a ona spała prawie do 8:eek: aż ja wczesniej wstałam wyszykowac W. i sama się wyszykowacbo szłam na badania krwii.

No i wrócili,

Witam wieczorkiem:tak:

kolejny zalatany dzień za mną...wizytę u Chirurga ze wszystkimi badaniami odbyliśmy i zabieg odbędzie się zgodnie ze wcześniejszymi ustaleniami tzn.jutro o godz.9.30 o 9.00 mamy już być tam na miejscu. P. na ten dzień wziął sobie wolne a babcia mam nadzieje że przypilnuje w tym czasie Amandy:sorry: Po zabiegu mają przebadać tego guzka histopatologicznie (jakoś tak ten chirurg powiedział) i pozostanie nam tylko potem czekać na wyniki które pewnie nie będą z nią na dzień..oby tylko na miesiące sie nie przeciągnęło:confused2:

dziewczyny ponawiam tu pytanie o jakies polskie bajki z ruchomymi, rozkladajacymi sie elementami, wysuwanymi, obracanymi itp :D

Aluska trzymam kciuki!! Wiem co czujesz bo mojej mamie wyskoczyly ostatnio 2 ruchome guzki przy palcach:szok::szok: martwie sie okropnie tym bardziej ze zabieg na.. marzec:-:)-:)-( Z malusia musi byc dobrze!!! to pewnie jakis tluszczak czy cos, nie moze byc inaczej.

Aluśka trzymam mocno za jutrzejszy zabieg, a na wyniki badań histopatologicznych (w celu wykrycia czy nie ma komórek rakowych) czeka się tak około 3-4 tygodni, na pewno nie czytaj tych wyników sama, a zdaj się na opinię lekarza, bo ja np. miałam w ostatnim roku 2 razy robione takie badania - 1 raz jak wycięli mi podczas cesarki "coś" z jednego jajnika, a później po zabiegu czyszczenia macicy po długim krwawieniu, na papierze jako wynik po łacinie napisali jakieś tam komórki nowotworowe, jeden i drugi raz, cholera potem plułam sobie w brodę że przecież nie po to zapisują wyniki na łacinie, by każdy postronny mógł je sobie ot tak łątwo zinterpretować, okazało się że każde komórki które powstają nie na swoim miejscu, medycyna je określa jako nowotwór, podobno wyprysk ropny też ma "nowotworową" nazwę... zresztą nie wiem jak tam dokładnie, ale lepiej jak usłyszysz o wynikach już od lekarza. trzymaj się kobitko, tulaski dla Martyni, i buzi w czółko! salomii czy masz na myśli takie coś? http://wilga.com.pl/index.php?strona=result&xgrupa=19

Ostatnia edycja:
reklama
Yvona szybkiego powrotu do zdróweczka Ali życzę:tak: i wielki buziak za kolejnego ząbka:-)

U nas też sie kolejny ząbek przebił w sobotę ostatnia już górna dwójeczka także mamy już komplet jedynek i dwójek :tak:
Wrublik gratuluję wygranej:tak:
dzięki za pocieszenie postaram sie sama wyników nie interpretować:zawstydzona/y:
Ewa ciekawy wykład aż skopiowałam sobie Twój post jak będę miała więcej czasu to zagłębie się bardziej w ten temat;-)
Ania pochwal się potem jak ładnie domek poozdabiałaś:tak:
Salomi dzięki za kciuki :sorry:
niestety na dzień dzisiejszy zostały tluszczaki. włókniaki, powiększone węzły chlonne i naczyniaki wykluczone:-(
Będę trzymać kciuki za Twoją mamę żeby okazało sie ze to nic poważnego:tak: ale ma długi czas oczekiwania na zabieg :eek::crazy:

Ostatnia edycja:
Do góry