reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
nosz k...wa. wcięło mi posta :wściekła/y:

no nic - krótko
wrublik gratuluje ruchów!!
tunia Miki nie chce nawet na sekunde usiąść na nocniku. będzie ciężko.

w polityke się nie zagłębiam bo to niepotrzebny stres.

aaaa nadrobić was nie mogłam :-D

hej a co kukurydzy nie można??/?:szok: maluśka już ją jadła - była w mieszance duszonych warzyw, nie miała skutków ubocznych po za co prawda nie do końca strawionymi kawałeczkami

Moja Teściowa mówi, że jak wychodzą przy kupie całe kawałki czegoś, to znaczy, że jest na to jeszcze za wcześnie i organizm tego właśnie nie trawi. Coś w tym jest, bo jakiś czas temu było u nas tak z papryką np., a teraz już w ogóle nie ma kawałków.

Czy któraś z Was korzystałam z wywoływania zdjęć poprzez allegro?

A retuszują tam zdjęcia? Bo ja szukam jakiegoś zakładu, gdzie wywołają takie jakie są i nie będą się ich tykać. Zdjęcia z pierwszych miesięcy mamy trochę przeżółcone, bo była zima, mało światła, a u nas wtedy jest żółto w domu (od ścian i światła). Jak w zakładzie jeszcze automatycznie "poprawiają" zdjęcia, to wychodzą czerwone :/

A ile tych próbek J&J przyszło?

Było 12 zestawów po 4 różne kosmetyki. Rozdałam 7. Ale raportów miałam chyba 10, bo kilka osób nie chciało próbek - i takie rozmowy też zaraportowałam :)

Ewa a co tam masz z tych próbek??

Mam 5 zestawów po 4 sztuki:
krem do pupy, płyn do kąpieli, krem do ciała i mleczko do ciała.
Mogę Ci wszystkie wysłać ;) Razem z tą paczką z mulą, która już czeka i czeka i doczekać się na wysłanie nie może (strasznie duża wyszła :/).

Pucuś zasnął chwilę temu na drugą drzemkę, ale już się budzi :/ Korektę zrobiłam, ale chciałam jeszcze rec. napisać. No nic - wieczorem to zrobię. Idę się z nim pobawić, chociaż jak pomyślę o czterdziestym czytaniu książki o baranku, to mnie skręca ;)

Ainah, Wrublik, jak czytam Wasze posty o Maluszkach, to mnie aż skręca :) Ale spokojnie, co ma być, to będzie. Najgorzej to się nastawić, a potem czekać długo...:/ Chociaż Mąż obiecał, że w tym cyklu stanie na wysokości zadania ;) Dzisiaj dostałam ochrzan, że nie zmierzyłam temperatury :/

Ostatnia edycja:
Moja Teściowa mówi, że jak wychodzą przy kupie całe kawałki czegoś, to znaczy, że jest na to jeszcze za wcześnie i organizm tego właśnie nie trawi. Coś w tym jest, bo jakiś czas temu było u nas tak z papryką np., a teraz już w ogóle nie ma kawałków.
hehehe to ja kukurydzy nie trawię do tej pory ;p

no a u nas kawalki marchewki czasem wychodzą, czy pomidora... no a raczej za wcześnie nie jest. no bo przecież marchewka weszła jako pierwsza :-) wszystko zależy od tego w jakiej postaci ma obiad :/

no papek to u nas nie ma już od 3 miesięcy więc nie wiem... ale jak jest rosół to ma w kosteczke pokrojoną marchewe i czasami te kawały wylatują hehehe i przy innych okazjach też :-D

hehehe to ja kukurydzy nie trawię do tej pory ;p
Miałam pisac to samo :-p
Także za wcześnie na kukurydze dla nas :-p
Chłopaki wreszcie poszły do straży. A ja dzisiaj super zakupy zrobiłam. Moja mama dała 50 zła dla Lolka na urodzinki i kupiłam mu ekstra dresik i bluze na długi rękaw i wyhandlowałam 2 zł ;-)Fifi chyba zasnie.
Ainah biedaku, jestem pewna, że bardziej sie wystraszył.
Co do polityki zgadzam się z Cwietką. A w Biedronce bułki staniały o 4 gr :-p

no a u nas kawalki marchewki czasem wychodzą, czy pomidora... no a raczej za wcześnie nie jest. no bo przecież marchewka weszła jako pierwsza :-) wszystko zależy od tego w jakiej postaci ma obiad :/

właśnie chciałam napisać, że Maksiu jak dostaje kawałki marchewki na obiad, to też w kupie widzę te kawałki :/

reklama
ewa, ainah, Gosia - a mi sie wydaje ze te kawalki to od tego, ze nie gryzie w ogole i dlatego nie cale lub nie wszystkie strawi:D

ainah - a ostatnio taka przerazona bylas pierwsza krwia swojego chrzesniaka, a tu niedlugo potem pierwszy wypadek Maksia. Dla Ciebie nauczka o zapinaniu! Powiem to mojemu, bo on tez go nie zapina jak jest obok, a ja nawet na minute!!

w ogole to moj ostatnio probuje upadkow kontrolowanych w wannie, a mi sie az goraco robi jak to widze, bo sie boje ze glowa walnie!! jemu sie bardzo zjezdzalnie podobaja i na placu zabaw ulubiona zabawa to zjezdzanie. ostatnio wykabinowal, ze jak wstanie w wannie i sie oprze pupcia o jeden bok, to tez ma zjezdzalnie i z uporem maniaka wstaje i probuje zjezdzac a ja sie z nim mocuje i siluje aby go na siedzaco utrzymac.

Do góry