reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam się weekendowo :-D

ciekawe jak tam naszym roczniakom imprezki mijają...

cwietka w życiu bym nie pozwoliła, żeby moje dziecko non stop oglądało TV, a tym bardziej było nauczone jedzenia przed tv... u mnie do jedzenia jest krzesełko i tyle. nie mówię, że nie włącze w ciągu dnia nic bo czasami mam coś na szybko do zrobienia i wtedy kilka minut bajki mnie ratuje, ale to tylko kilka minut bo moje dziecko nie jest maniakiem telewizyjnym i szybko mu się nudzi.

mój kuzyn dzisiaj jechał przez naszą mieścine i się śmiał, że na spacerach byli sami tatusiowie hehe ani jednej dziewczyny nie widział, a co kawałek wózek i facet :-) ja też małżona wysłałam dzisiaj bo sernik piekłam :-) poza tym chlopaki śmigali w bluzach bo ciepło się zrobiło :-D

reklama
U nas niestey jeden pokoj = sie TV ale do głowy by mi nie przyszło specjalnie przed nim łożeczko postawić..Zresztą Fifi zwraca na niego uwage rzutami...No i niestety jak jest M gra dosc głośno:dry::dry::dry::dry:I w końcu ogłuchne JA Jak jestesmy sami to częto w ogóle nie włączam.
Biedny Frulo.....U nas tak Lolo tęsknił za tatą...
Kliwia polecam Bajki-Grajki :-)
Moje dzieciaki bawią się w ganianego :* To juz prawie rok a mnie nadal trudno uwierzyć, że mam ich obu, i że to cale szczęście jest moje...I nadal mnie zaskakuje Fifi na dwóch nóżkach ;-)

no ciekawe jak mijają imprezki roczkowe:) mam nadzieję ze dziewczyny porobią duzo fotek...
co do tv to u nas jest ale przy dzieciach mało ogladamy... PAulinka ma kilka swoich bajek m in Dora i Diego ale one z tych pożytecznych bo od razu uczy się angielskiego...
Teletubisie dla Ali są raczej i wg mnie sa z tych dozwolonych w miare bajek bo tak wszystko powolne,spokojne i powtarzane 2 razy

ja po basenie-bylam z PAulinką, Ala kima -ciekawe jak długo... zaraz ide zdusić Paulinke.. oby szybko zasnęła bo tak mi sie kieliszeczek winka marzy....
cwietka super fotelik. My teraz kupilismy nowy Paulince więc Ala juz się pożegnała ze skorupą:)

Gosia to musial byc niezly widok no ale wkońcu jest równouprawnienie:D

Padam. Prawie godzinę Frulik zasypiał. U Rodziców jakoś nie było z nim problemów, a w domu wieczorne zasypianie to koszmar, od kiedy wróciliśmy. Może dlatego, że tu zawsze kładzie go spać Tato... Mam nadzieję, że jak Mąż wróci to wszystko wróci do normy.

Potwornie boli mnie głowa. Dawno już tak nie miałam. A przede mną jeszcze 30 stron do korekty. Kusi mnie, żeby zostawić to sobie na jutro :/ Tym bardziej, że nikt ze znajomych nie idzie do "naszego" kościoła, więc zostaje nam msza w swojej parafii i cały dzień znowu będziemy sami w domu. Kurcze no... Ryczeć mi się chce. Czekałam na niedzielę jak na zbawienie - że to będzie taka odskocznia, a w poniedziałek znowu praca i szybko czas zleci do środy. A tu kicha...:///

Kurcze, doczytałam o tej krówce i okazało się, że to nie ta tapicerka, o którą nam chodzi. Tak więc fotelik będzie mniej słodziasty, ale za to oddychający - na szczęście w tej samej cenie :-)

Ewa - ja z domu właśnie przyzwyczajona do tego, że telewizję się ogląda, a nie, że pudło szumi w tle :-D Tv się uruchamiało wyłącznie po uprzednim przeczytaniu gazety i stwierdzeniu, że jest fajny film. I ciężko mi wobec tego znieść polski zwyczaj przyjmowania gości przy telewizji, bo jak dla mnie to z gośćmi sie rozmawia, a nie ogląda tv :baffled: No ale to moje zboczenie - stworzenia antyabonamentowego ;-)

Dziewczyny, a jak to jest z tą ulgą na dzieci? Bo jakoś mnie to całe ekspoze ominęło - będzie coś w ogóle przy jednym? a przy dwójce? czy tylko dla rodzin większych?

Hejka;-)

No ciekawe jak tam nasze Roczniaczki balują:-p:-p

Ja dziś pojeździłam po galeriach....pisałam Wam że kupiłam sobie kurtke na all Zary...noe więc przyszła w piatek ale taka lipna że masakra, totalna podróba, zamek wszyty chyba jakiś 20-letni, bez ociepliny z porysowana klamra od paska no masakra:wściekła/y:pokusiłam się że taniej i dooopa dziś byłam w zarze i rozmiarówka juz przebrana z tych kurtek co chciałam:wściekła/y: ale w H&M jest nawet fajna, więc jutro jeszcze M mi odbierze ja bo sobie odłożyłam bo juz mam dość uganiania się za głupia kurtką:crazy: a tamtą oczywiście odsyłam z powrotem!

Zdróweczka dla chorowitków!!! Taką mamy teraz przeklęta porę roku, ponoć właśnie na Październik/listopad przypada 70% chorób szczególnie u dzieci. Choć mój Wiktor jeszcze lupi sobie złapać anginę w czerwcu zawsze:dry:
Moje dziatki już wychodza na prostą w poniedz. lub wt. pójdziemy do kontroli i chciałabym w końcu wyyyyyyjść z domu na jakiś spacer:angry: siedzę juz z kaszkakami w chcie od zeszłej soboty!

asia mi sie wydaje że bez antybiotyku się u Maciusia nie obejdzie:no: biedny sie tylko dłużej będzie meczył bo gdyby mu zapisała na wizycie to już by dochodził do siebie...eeech ci lekarze za 3 grosze:wściekła/y: ja rozumiem że można przetrzymać dziecko ale nie takie maleńkie co się męczy z głupim katarem a do tego wszystko szybko postepuje!!! Trzeba się czasem samemu upomniej, naprowadzic bo te ciołki nie myślą:wściekła/y:

krolcia ja to samo - ostatnio oglądałam Wiktora roczek i tez beczałam:-D tak mi to zleciało że ło matko, co gorsza - zadna chwila se ne wrati:-(
Mój starszak to samo czasem tak mnie rozczula że mam łzy w oczach, potrafi tak słodzić lepiej od tatusia typu mamus jesteś najpiekniejsza kobieta na swiecie, jak ty dzis pięknie wyglądasz, itp, itd na dobranoc zawsze się sprzeczamy kto kogo kocha bardziej:-D a rano zawsze przylatuje do nas do łóżka i słodzi z kolei miluni że nas dwie najbardziej kocha na świecie i że jesteśmy najpiękniejsze itp:-D cudne to jest po prostu! a dobrze - niech tak właśnie myśli! szkoda tylko że kiedyś mu sie to troszkę pozmienia:-D

reklama
Sarka to tak jak mój :-) Słodzi, wybiera kolczyki, ciuchy, no i z mamą się ożeni ;-) A Fifi est jego :-)

Do góry