reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

salomii no ja właśnie też myślę o tych składkach. bo dokładnie tak samo tu jest. w tej chwili z socjala jest taka kasa, że pracować się nie opłaca, ale składki się liczą... i też każda praca jest dobra i doceniana. nie to co w Pl... tylko, że nie jest łatwo teraz o pracę

reklama
Salomii - widz ze u was impreza roczkowo jest dla dzieci - tak jak zawsze bylo w moim przekonaniu:) nigdy nie rozumiualam szalu zastawionego stolu i doroslych zajadajacych sie a dzieci... nic dla nich, biedulki. Tak mysle, ze moza to uraz pozostaly po moim roczku, gdzie bylam jedynym dzieckiem, a babcia wyprawila impreze arystokratyczna, w przepieknym tortem ogromnym bezowo-kawowym i wylrochmalonym obrusem i serwetami, na ktore ja wylalam 3 kawy, hehe

My tort zamawiamy (oczywiscie moja mama chce piec, ale ja chce aby byl jak z obrazka i zamawiamy w berko!!), za to bede piekla paczuszki bananowe i Adas na pewno zachwycony bedzie je dziubal i roznosil okruszki po calym mieszkaniu:)

antylopka ja mam zamiar szykować takie jedzonko, żeby do dzieciaków, a przede wszystkim do Mikolaja też było. i tak będzie mięsko pieczone, poza tym tort, który na pewno młody zje, ciasta też takie, żeby mógł podjadać... galaretka, owocki... myślę, że każdemu przypasuje

No tak, zgadzam się, że impreza powinna być dzieciowa, ale w mojej rodzinie dzieci niet. Ida jest pierwsza. Nie wyobrażam sobie nie zaprosić dziadków i pradziadków - bo Idulek to póki co oczko w głowie wszystkich. Chrztu u nas nie było, więc to będzie pierwsza impreza dla całej rodziny. No a połączenie rodziny (w sumie z nami ok 11-12 osób) i znajomych z dziećmi to za dużo, jak na możliwości lokalowo-nerwowe. Dlatego 10.12. będzie tradycyjny roczek dla wapniaków, a tydzień później przyjdą goście dziecinni - w wieku od 9 miesięcy do 1,5 roku.

och szalejecie dziewczyny z imprezkami, a ja raczej zdam się na jeden kupiony tort - nie mam wcale talentu do czegoś podobnego, i zrobię jakieś ciepłe jedno danie na obiad, na który zapraszam teściów i rodziców chrzestnych, będzie w sumie z moimi dwiema córeczkami 4 dziewczynki - dojadą 2 trochę starsze od Anulki kuzynki, posiedzimy godzinkę dwie i koniec balu, nie nastawiam się na wielkie imprezowanie, nie mam sił pichcić coś w kuchni, mąż zapewne będzie robił obiad i zrobi zakupy, moim jedynym "wybrykiem" chyba będą podziękowania dla gości, ale jeszcze nie jestem pewna w jakiej to formie uczynię, chciałabym na jakimś słodyczu (może mini czekoladka) nakleić odcisk rączki maluśki i podpisać "Dziękuję", ale muszę jeszcze "zdalnie" namierzyć na czym to by ładnie wyszło, no i kazać mężowi żeby zawczasu kupił

Cwietka też mam nadzieję że grzybki przeżyły drogę, ale już jutro przecież będę wiedziała, czy się udało :) a stosowałaś je w ciąży? bo właściwości ma super, poczytałam że dobrze robić 20 dniową kurację z 10dniami przerwy, a jak ty to pijesz?

Gosia Thinka gratki dla 11 miesięczniaków! już za miesiąc i do was zapuka roczek :-D

Wrublik - myślę, że w ciąży można. Przecież to taki kefir/jagurt, bakterie chyba podobne.
Ja się w żadne kuracje nie bawię, przerw nie robię. Pijemy właściwie codziennie wieczorem. Powinno się chyba tuż przed położeniem się do łóżka, ale ja podaję kefir po kolacji. Czasem zapominamy o nim albo nam się nie chce pić i wtedy wrzucam pojemnik z mlekiem i grzybkami do lodówki i pijemy następnego dnia. Jest kwaśniejszy, ale da się wypić.

ja Matiemu zawsze robię urodzinki na dwie tury. Dla dorosłych i dla dzieci. Nie wyobrażam sobie imprezki bez najbliższej rodziny:no: Roczek to sądzę, że dla dziecka i tak ma najmniejsze znaczenie. Przecież ani on anie będzie wiedziała co się dzieje, ani nie będzie go pamiętała. Jedynie zdjęcia zobaczy. A jedzenie oczywiście będzie z serii dla każdego coś miłego.

witam dziewczyny jutro pewnie nie znajde czasu aby tutaj zajrzec także prosze o trzymanie kciuków za jutrzejsza impreze bo atmosfera w domu nie do wytrzymania do tego oczywiscia znow tesciowie robia problemy wczoraj sie dowiedzialam ze oni i siostra meza nie przyjda nosz cholera jestem tak wsciekla dobrze wiedzieli ze catering jest opłacany za osobe także 200zł poszło na marne spowodu ich widzimisie ahhh :wściekła/y:

Hejka:)

kurde - czasu nie mam spokojnie poczytać...hm, ciekawe dlaczego:confused2:

cwietka wrublik o czym Wy piszecie? jakie grzybki, jaki kefir?:-D

cristal, dobra, spoko - nie zawracaj sobie głowy czekoladą;-) jakoś musze przeżyć:-p i chyba na dobre mi to wyjdzie bo jakbym miała do niej dostęp to juz totalnie marny los mojego tyłka:confused2:

A Cyprian chyba poczuł że jest juz dorosły i najzwyczajniej przechodzi jakieś bunty 1-latka:-D

Wiolcia no to zaszalałas z ta masą cukrową-podziwiam, jak ja uwielbiam piec i pichcić w ogóle to tego bym sie nie tknęla, pokazac oczywiście musisz:tak:

ewa a o Franka ile się staraliście?

salomii gratuluje pracy!!! super:-) rozwiazanie ekstra że sie wymienicie nad opieką nad małą, nie ma lepszej opcji:tak::tak:

My teraz tez szukamy dwóch pracownic do nas do sklepu....ktoś chętny?:-D

reklama
gwiazdeczka ja bym sie tam cieszyła ze ich nie bedzie skoro tacy są.....:wściekła/y: a jedzenia no cóż, będzie więcej dla Was!

U nas też jak rodzinnie to nie dzieciowo, bo Milka i Marta najmłodsze cielaczki w rodzinie, siostry mają juz synów po 18 i 14 lat;-)(mój chrześniak). Najwyżej zrobimy imperke jeszcze dla dzici i znajomych bo prędzej u nich takie maluchy choć tez niewiele:/

Do góry