reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Węglożerca :-p
Salomii gratki pracy!!!
Cristal to pewnie jakis skok czy cóś...Tulkam.
Zdrówka dla chorowitków :-)

reklama
wiolcia u mnie z solenizantką będzie 20 (tylko najbliższa rodzinka) a Ty kochana? O której ruszacie?
My o 16.
Ja właśnie wstawiłam sernik do piekarnika, bigosik od wczoraj pyrka sobie, pieczarki (2,5 kg:szok:) usmażone na masełku, biszkopt upieczony (jutro go przełożę) i zaraz lecę robić naleśniki do krokietów:). Jeszcze tyyyyle pracy, ale co tam:)

edit:

...że niby nie lubię;-) hahaha

Ostatnia edycja:
U nas bez nas gosci bedzie (jak dobrze pójdzie i wszyscy dopiuszą) 7 dorosłych i 4 dzieci plus my...
I zapraszam na 14,15 ale znajac zycie do 16 sie będa schodzic ;-)

Olcia u nas też sami najbliżsi i wyjdzie 15 osób. Ruszamy o 16.30 bo wtedy mamy mszę św.:tak: Tez miałam robic krokiety ale teściowa kupiła część mięsa (bez pytania co robię) i zmienilam opcję na dewolaje. Ciasta juz mam : 2 serniki, z delicjami, ambasador i plesniak. Teraz robię galarety i pieke boczek. Mam zamiar podac tez płonące lody - wypróbowałam już kiedyś przepis. Tort wczoraj robiłam i szczerze mi się on nie podoba :( Robiłamz masy cukrowej i nie bardzo mi wyszedł...

wooow wiolcia zaszalałaś z ciastami:) ja robie sernik (taki tradycyjny bez spodów itp) roladę bezową (jutro) i ciasto (zainspirowała mnie ewa jak pokazała formę, ale ja formy nie kupiłam tylko sama zmontuję jakoś) a w zasadzie tort śmietanowo karmelowy z mascarpone w kształcie jedynki. Tort zamawiałam bo ma być motyl (ogólnie motylkowo będzie) i nie wyrobiłabym się ze wszystkim:no:

witam :)

salomii jeszcze raz gratulacje. ja się nad szukaniem zastanawiam i mnie zainspirowałaś do poprawienia cv i poroznoszenia :-)

jak imprezowo się zrobiło!!

thinka buziole dla lusi na 11 miesięcy :-) jeżeli jeszcze ktoś ma dzisiaj, a ja gapa zapomnialam to wybaczcie i też prześlijcie buziaczki.
roczkowe życzenia na innym wątku :-)

Wrublik - cieszę się. Mam nadzieję, że są jeszcze dobre i mają swoją czarodziejską moc ;-)

Olcia - przepis na to karmelowo-śmietanowe cudo poproszę :-)

Powodzenia dziewczyny z tymi imprezami :-)

Ja się wycfaniłam i zaangażowałam mamę i babcię w pomoc. Z resztą same się napraszały, a ja tylko z grzeczności nie odmówiłam ;-) Tak więc do mnie należy jedynie zrobienie zupy (bo ja robię roczkowy obiad i podwieczorek - rodzina małżona na kolacji już nie zostanie, bo droga daleka przed nimi), surówek do drugiego; mama i babcia przywiozą mięsiwa. Ciastami też się podzieliłyśmy - ja robię tort i jeszcze jedno ciacho - chyba szarlotkę, żeby Ida mogła wyjeść środek, mama ciasto z kremem i owocami (maliny, borówki amerykańskie), a babcia sernik. Na kolacji mam już tylko "moich", więc szaleć nie będziemy.

dzien dobry, dzieki za gratki:tak: dokladnie o taka prace mi chodzilo ( wymiar godzin) bo nie chcialam brac niani, nie mam przekonania do nian i zdecydowanie wole od nich przedszkole, zlobek a ze moje mamusiowanie nie pozwala mi na to by puscic niechodzaca Arlene do takiej instytucji to uzgodnilismy ze do sierpnia przemeczymy sie w ten sposob:-D bo normalnie to wole prace do 15 ;-) i mam nadzieje ze po podszkoleniu jezyka znajde taka w sierpniu. W biurze:-D najlepiej z gminy. hehe

U nas impreza urodzinowa bedzie wygladala tak - 4,5 dzieci plus Arlena, dorosli to my i rodzice ( nie mam pojecia czy rodzice przyjda podwojnie czy pojedynczo. Generalnie impreza jest dla dzieci. Bedzie Tort, jakies 2 ciasta ( marchewkowe napewno) oczywiscie kupne heh, do tego kanapeczki mikro i kolorowe, salatka owocowa, i jakies drobiazgi( musze poszukac na necie jeszcze jakies pomysly jedzeniowe). Nic wystawnego, dorosli moga liczyc na kawe i ciacho i tyle. Bedzie lecialo baby radio i dzieci moga sobie szalec do woli rozwalajac jedzenie. Zero spinania sie, radosna atmosfera, najchetniej rozlozylabym na podlodze wielka mate by wszystko sie tam odbywalo ale takiej nie mam :D A na koniec kazdy maly gosc dostanie micro reklamoweczke z jakims slodyczem i gadzetem w stylu - resorak dla chlopca, koralikowe cudo dla dziewczynki, bo zakladam ze bedzie 3 chlopcow i 2 dzieczynki wszyscy z tego samego roku - 2009

reklama
Gosia - Wawrek powiedzial - no ale za wiele nie zarobisz, w sumie tyle samo dostalabys na zasilku( teraz moge przejsc na socjal jako poszukujaca pracy i i tak skladam podanie bo do pewnej zarobionej kwoty zasilek dla bezrobotnych jest wyplacany) no ale nie wzial pod uwage tego ze : leca mi skladki, skladki na pieniadze wakacyjne(wyplacane raz w roku(10,5 procent zarobkow brutto)) podszkalam jezyk, nabieram doswiadczenia i znowu mam cos do CV( w Norwegii kazda praca jest powazana i doceniane jest to ze pracujesz chocbys grabila trawe ;);)) a na zasilku.. no dostaje tylko zasilek i mam ubezpieczenie - nuda :>

Do góry