Cześć dziewczyny,
Maksiu zasnął więc mogłam Was doczytać. Po koszmarnym zeszłym tygodniu, kiedy to Maks miał stan podgorączkowy i bidulek męczył się (chyba z zębami), wyszła mu wysypka, tzn w sobotę. Wyglądała jak pokrzywka i była na bokach, brzuszku, taka blada. Myślałam, że to może była jednak trzydniówka, ale z tego co czytałam, to wysypka w trzydniówce wygląda trochę inaczej. W niedzielę wysypka mu się nasiliła, wyszło na całym brzuszku, plecach, karku, szyi i trochę na głowie :/ ominęło ręce i nogi. W poniedziałek już mu zaczęła znikać. Ciekawe co to było, bo nic nowego oprócz dziwnego słoiczka z jagnięciną (dziwnego, bo smakował jakby był nadpsuty, ale ważność była ok, a ja obstawiałam, że jagnięcina tak smakuje) nie podawałam, nie zmieniałam proszku (tzn zmieniłam, ale już dawno).
Dziś zrobił pierwsze kroczki przy raczkowaniu i usiadł sam z pozycji do raczkowania
)) Dorwał się nawet do kartonu (kartona ?) z zabawkami i sam sobie zaczął wybierać (nachylając się na kolankach). Widać, że idzie do przodu
Pozostaje tylko drżenie rączek przy emocjonowaniu się
Aha no i problem z jedzeniem kawałków, w obiedzie ma zblendowane jedzenie, ale nie do końca, zostają kawałki, ale ogólnie jest to jakaś tam całośc, a jak ostatnio chciałam go nauczyć jeść kawałki, dałam mu po kawałeczku banana, to jednym takim drobnym się tak zakrztusił (albo mu się przykleił albo nie wiem co), że zaczął się dusić, a potem zwymiotował :/ Naukę odstawiłam na później, albo będę kontynuowała podawanie kawałków, ale w papce.
A teraz szybko odniosę się do tematu wagi: Ja się urodziłam w 35 tc i ważyłam 2600 g.
Ewa badanie "genetyczne" i połówkowe nie jest dodatkowym badaniem, zostały wyróżnione te dwie nazwy ze względu na swoje znacznie w diagnozie stanu płodu w danym okresie ciąży, ale to zwykłe badanie USG, które każdy ginekolog prowadzący ciążę ma obowiązek zrobić.
Bodzinka hm...możesz podejrzewać 3-cią ciążę ?