reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ach wada wzroku - ja urodziłam się w terminie i z normalną wagą, a mam ponad -5,5 wady, więc to chyba nie ma znaczenia

reklama
Wrublik - ja bym się wagą nie przejmowała. Urodziłam się około 3700 - więc dość duża - a teraz co? Knypek ze mnie - 46 kg 160 cm wzrostu. Siostra urodziła się dużo mniejsza, a normalna z niej teraz dziewczyna - 10 kg cięższa ode mnie. Jeśłi malutka jets zdrowa, to tylko się ciesz, że nie masz dużo do dźwigania :-)

zmieniając temat - zajrzałam na listopadówki 2010 i tam jest przyszła mama w 37t1d ciąży, jezu jak ten czas leci . Mi wydaje się że dopiero co urodziłam a niektóre zaraz będą po raz kolejny mamą :)

krolcia- u mnie w rodzinie jest między dziewczynami 10,5 miesiąca i jeszcze rok temu byłam przerażona jak ona sobie poradzi a dziś jej zazdroszczę
aha wrublik starsza z tych dziewczynek na 1r 8m ważyła coś koło 9kg ( NA PEWNO nie więcej, 8 kg ważyła na roczek) i lekarze też mówią że wszystko ok

Wrublik - ja bym się wagą nie przejmowała. Urodziłam się około 3700 - więc dość duża - a teraz co? Knypek ze mnie - 46 kg 160 cm wzrostu. Siostra urodziła się dużo mniejsza, a normalna z niej teraz dziewczyna - 10 kg cięższa ode mnie. Jeśłi malutka jets zdrowa, to tylko się ciesz, że nie masz dużo do dźwigania :-)

Ja niewiele więcej ważyłam a tez knypek 157cm ale kg więcej bo 51-52 jakoś taka.Ale jak miałam 11m to ważyłam 9kg a jak 2 lata to uwaga 11,5 kg :/// niejadek heh

HEj
Witam się! Zaliczyliśmy spontaniczny i nieplanowany długi weekend u dziadków i było fajnie
Cypriano zobaczył swoją chodzącą starszą siostrzyczkę i....poszedł za nią:szok: No więc chodzi niezgrabnie ten mój szkrab, ale wreszcie się odważył:tak: Nie ma to jak rodzeństwo, choćby cioteczne;-)
Niestety odstawił się od wieczornego mleka:baffled: Nie daje sobie wcisnąć, nawet na spaniu...Od kilku dni idzie spać na głodnego, a wstaje normalnie (czyli o 6 po nowemu) No i nie wiem czy to tak na stałe:confused: W każdym razie zostało mu tylko 1 mleko poranne.

Wrubliku - jesteś już po usg genetycznym? JAk się czujesz w ogóle? I czemu masz 2 suwaczki?;-)

HEj
Witam się! Zaliczyliśmy spontaniczny i nieplanowany długi weekend u dziadków i było fajnie
Cypriano zobaczył swoją chodzącą starszą siostrzyczkę i....poszedł za nią:szok: No więc chodzi niezgrabnie ten mój szkrab, ale wreszcie się odważył:tak: Nie ma to jak rodzeństwo, choćby cioteczne;-)
Niestety odstawił się od wieczornego mleka:baffled: Nie daje sobie wcisnąć, nawet na spaniu...Od kilku dni idzie spać na głodnego, a wstaje normalnie (czyli o 6 po nowemu) No i nie wiem czy to tak na stałe:confused: W każdym razie zostało mu tylko 1 mleko poranne.

Wrubliku - jesteś już po usg genetycznym? JAk się czujesz w ogóle? I czemu masz 2 suwaczki?;-)

gratulacje dla Cyprianka :)

reklama
hej:)
co do wagi to moj Borysek miał niespełna 2 i pol kilo, gdy urodził się na przełomie 36/37 tygodnia, w dniu wyjscia ze szpitala miał 2200, tyle ze bardzo szybko nadrobil straty wagowe:) ślicznie mi tył na cycu:) no a teraz to waży 10 kilo :)
kolezanki córka natomiast waga urodzeniowa 3 i pol kilo, dziś ma dwa i pol roku i wazy 12 kilo, mojej siostry córa ma 6 lat i waży 16 kilo:D takze wrublik nie martw się:)

Cristal brawa dla Cyprianka:D moj tez widział się z siostrą starszą od niego dwa miesiące, ale zamiast wziąć z niej przykład i zacząć chodzić - to usilnie starał jej się wybić oko młoteczkiem do zabawy, sprezentowanym przez prababcię:D

Do góry