reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam nową mamusię w naszym gronie :) Pisz dużo a zobaczysz jak szybciutko wciągniesz się w to nasze forum :)
Masz małego brzdąca w domu, ja mam 1,5 roczniaka i już spędza mi sen z powiek stres jak to będzie z dwójką małych dzieci w domu :) A jak ty się z tym czujesz?

Salomii już pewnie po wizycie - więc czekam z niecierpliwością na info.
A inne mamusie- zbierać się, wystroić się tam przed inspekcją ..hihih :p

reklama
Sachmecia witaj na forum :-) Z mezem w wakacje zwiedzalismy Szkocje i twoje tereny i musze przyznac, ze pieknie masz :-)

Salomii trzymam kciuki

Oj wystraszylyscie mnie troche, bo ja jadlam fete, a zapomnialam ze jej sie nie zaleca. Ale faktycznie sprawdzam sery pod wzgledem tego, czy sa z pasteryzowanego mleka, wiec malo sie martwie :-) Ostatnio tylko przez pomylke pizzeria (na ktora jestesmy wsciekli, czekalismy ponad 1h i sie pomylili) wyslala nam inna pizze, niz zamowilismy i dostalismy taka z roznymi serami plesniowymi :/ Bylam glodna wiec zjadlam kawalki, ktore nie zawieraly sera z niebieska plesnia, a widzialam tylko zolty ser. Ale troche sie zastanawiam, czy dobrze zrobilam. Eh... ale nie bede sobie znajdywac powodow do kolejnych stresow. I tak juz za bardzo jestem nerwowa.
Co do kotow, to nasze, jak narobia poza kuweta, to znak, ze sa chore. Nauczyly sie szybko. Jak tylko narobily gdzie indziej, np. na panele, zamykane byly w korytarzu, gdzie sa kafelki i latwiej mi posprzatac :-p bez dostepu do pokoi do odwolania. Nic tak nie wkurza kota, jak zamkniete pomieszczenie, do ktorego nie moze wejsc :-)
Ja zawsze moglam trzymac kota na kolanach, glaskac i jednoczesnie jesc obiad. Teraz w ciazy maz sprzata kuwete, a ja myje rece zawsze po glaskaniu kotow. Dostaja wiec mniej pieszczot, bo ciagle nie moge biegac do lazienki, czego troche nie moga zrozumiec :-) Choc nasze nie wychodza na dwor, wiec mniejsze prawdopodobienstwo, by zlapaly niektore chorobska.

Hej hej dziewczynki, wrócilismy do domku. Ufff, wizyta u tesciów nie taka zła, niepotrzebnie się nakręcalam :) Bylo miło, nie było zadnej walki co do podkarmiania synka słodyczami, no az jestem w szoku. Tesciowa bardzo podekscytowana drugą ciążą, ma nadzieję, że w koncu będzie miała wnuczkę, heheh. USG mam dopiero za tydzien, pewnie się okaże, juz się nie mogę doczekać!

no jaa nic sie nie dowiedzialam :) ale to trudno, jutro na 8.30 mam wizyte w szpitalu u ginekologa, mam nie jesc i nie pic od 24 dzis wieczorem wiec pewnie bede miala usg dowcipne, oczywiscie lekarz u ktorego bylam teraz (okazal sie Panem ;D)nie badal mnie ani nic, pewnie nie czul sie wystarczajaco kompetentny bez usg i nie chcial tam bez potrzeby grzebac, kontaktowal sie z ginekologiem ktory przyjmowal mnie wczoraj i w rozmowie stwierdzili ze z ciaza powinno byc ok ale cos ten polip dziwnie mocno krwawi wiec trzeba znowu sprawdzic.

Salomii więc jak dwóch lekarzy twierdzi że z dzidzikiem ok to nie masz co sie martwić. Niech zrobią porządek z tym polipem, i niech cię więcej nie nęka, trzymam kciuki!!!;)))

Witam nową mamusię;)

gratuluję udanych wizyt!!!:)))

Wiecie co ja lubiękoty i wychowałam się od małego z nimi, nawet na swoim miałam ale się przekonałam że kot w moim domu to pomylka jak latał mi notorycznie po szafkach w kuchni a uprzednio załatwiał się w kuwecie feeee no i lubił załatwiac sie jeszcze do wanny, poza tym był milutki ale trafił do sasiadów visa vi moich drzwi więc kontakt mam, kilka dni temu okociła się, ma jednego pięknego kociaka i choć rozczulam się nad nim niemiłosiernie wiem że nie chce takiego stworzenia w domu...jak by mi tak kot notorycznie w domu robił i robił to bym go za ogonek delikatnie i za okno brrrrr, nie zrozumncie mnie żle bo ja lubię koty ale wszystko ma swoje granice i pies też musi wiedzieć co mu wolno a co nie, mój psiak z nami spał ale jak był mały, teraz nie ma wstępu na łóżko, nie raz próbuje ale nie pozwalam konsekwentnie, ma swoją "kanapę"

hejcia dzieki za mile slowa mam nadzieje ze moj diabelek maly da mi czasem do was zagladnac ;)
missiiss - kciuki zacisniete napewno wszystko jest ok ;)
salomi - i tu tez zaciskam kciuki powodzenia u lekarza
ewwe - no to zdrowka ale nie zlosc sie bo zlosc pieknosci szkodzi ;) plukaj gardlo sola wiem ze fujj i nieprzyjemie ale pomocne oo albo lodow sie najedz najlepsze lekarstwo na bolace gardlo :-D
mamolka - prawde powiedziawszy to narazie nie mam stresa jakos to bedzie moja siostra dala rade tez miala jedno po drugim i strasznie sie dzieciaczki ze soba zrzyly wspolne zabwy, wyglupy i wogole cudowny okres, wiec ja od kad pamietam tez chcialam miec jedno po drugim no i sie udalo bedzie poltora roczku roznicy napewno bedzie ciezko tymbardziej ze ja na obczyznie sama tylko z m ale musze dac rade. Pare razy myslalam jejciu przeciez moja sis miala wszystkich wokolo do pomocy a ja bede sama jak palec z mala dwojka no ale jak bedzie bardzo zle to zawsze mozna na dlugiiiiii urlop do pl zjechac hehe :-D wiec narazie mysle pozytywnie a czas pokaze jak bedzie naprawde
anka - to prawda szkocja jest piekna ale ta pogoda wrrr co prawda teraz za okne sloneczko ale zazwyczaj pada i pada i jakos tak ponuro i wietrznie brrr ale i tak dobrze nam sie tu mieszka

Hej dziewczyny,
Witam nową mamusię:tak:
Gratuluję udanych wizyt i trzymam &&&&&&& za następne, ja swoją mam 10.06
U mnie cały czas tak samo niestety czas kręci się wokół pracy, ale na szczęście jutro wolne hura:-):-):-):-):-):-)
Wczoraj powiedziałam szefowej o ciąży, troszkę się załamała no ale cóż będzie musiała sobie poradzić. Stwierdziłam też, że jak lekarz pozwoli to pójdę na L4 od 8.07.
Co do jedzenia to nawet nie myślałam, że feta może być szkodliwa. A ryby wędzone to wiedziałam, że nie można raczej jeść, chyba, że z bardzo dobrego źródła.

Ostatnia edycja:
No tak ...od razu widac ze niemal wszystkie się na wizyty rozbiegły lub opijaja soczkiem już te odbyte bo tu pustawo jak na nasz wątek:))))))

joamar pewnie że L4 weż, będziesz mieć wakacje, może w końcu będzie ta wakacyjna pogoda.....
ja co do L4 też z poczatku miałam obiekcje, zastanawiałam się a teraz uważam że dobrze zrobiłam bo wiele stresów mi odeszło...

reklama
Pusto, pusto... zaglądam co jakiś czas a tu zupełne pustki :) Więc wzięłam się za przegląd Allegro... i już zbiedniałam :] Lepiej wróćcie zanim wydam cała wypłatę ;)
L4 to piękna sprawa:D Co prawda ja mam jeszcze drugą pracę na głowie, którą muszę wykonywać mimo zwolnienia ale jednak L4 to bajka :))

Do góry