reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wie któraś z Was co w końcu się dzieje z kaczuchą?? tyle czasu milczy - a raczej nie przegapiłam żadnego postu od niej, bo czytam forum od deski do deski....

reklama
Salomii - pewnie Ci sie ten polip naderwał, dlatego tak krwawi. Na pocieszenie - najbardziej krwawią powierzchowne i płytkie rany, więc musisz się ubroić w cierpliwość. Nie denerwuj sie, dzidzię widziałaś, wszystko jest w porządku - będzie dobrze:-)

Dziewczynki jak robicie sałatki to bez sera feta, nie wolno w ciąży, tak ja i pleśniowych.

A nieprawda;-)
Kiedyś tak było - tzn pleśniowe sery z mleka niepasteryzowanego były groźne, bo mogły zawierać listerię - groźną dla płodu bakterię. To samo dot. mięsa surowego i wędzonych na zimno ryb.
Teraz własciwie już nie ma serów z mleka niepasteryzowanego - zawsze jest info na opakowaniu, zatem smacznego dziewczyny;-)

jezu ale mi niedobrze....

ewwe kurcze juz dlugo sie bardzo nie odzywala ... az sie boje myslec mam nadzieje ze wyjechala sobie gdzies na wakacje dluzsze i ze wszystko ok. a co do kota to rozumiem te nerwy ja sie wkur...m jak moja suka wchodziw nocy pod koldre i nie spi w nogach tylko przy plecach i ani sie obrocic bo juz raz ja przygniotlam a ona nie ucieknie tylko glupia lezy dalej i wyganiaj ja kilka razy a ta cholera i tak przylazi. na dodatek zapach maty opszczanej doprowadza mnie czasem do szalenstwa a juz nie mowie jak musze jej kupe sprzatac z maty bo meza nie ma a nie bede siedziec w smierdzacym mieszkaniu. ona jest jeszcze za mala zeby chodzic z bandziorem siku i kupe 3-4 razy dziennie jak on bo ona to sra chyba z 5 razy dziennie ... koszmar... juz nawet jak wyjde ze szpitala po szwie i mam zamiar sie oszczedzac i lezec i nie wychodzic z psem to spadam do rodzicow polezec z tydzien bo mnie szlak trafiac bedzie jak bede chciala po szwie zeby sie lepiej zagoil i lezec a bede musiala latac z psem z 7 pietra windo i pokonywac pietro jedno schodami i meczyc brzuch... najgorsze jest to ze nie lubie spac z psami bo wchodza w siki i na spacerze chodza po trawie i po ziemi i zarazki maja pod pazurami a cholery i taks ie pchaja do lozka i mnei to wkurza niemilosiernie ze mam takie niskie lozko. bandzior to potrafi sluchac a ta ***** mala to dalej swoje robi... ehh i ja sie wygadalam

missiiss a to one mają taką specjalną matę do załatwiania się? u mojej mamy jak zawsze śpię to z dwoma psami i dwoma kotami na łóżku, bo to zwierzęta "kanapowe":) więc wiem dokładnie missiiss jak to jest jak ci się pies uwali za plecami, i głuchy jest na wszelkie wyganiania:D

Cristalrose- właśnie to miałam napisać że teraz sery są z mleka pasteryzowanego- no może takie rarytasy to nie, ale te u nas na półce to z pasteryzowanego. Co do fety to nie wiem- ale jadłam już w tej ciąży.

ewwe ojeju współczuję takiej nocki- wiem jak kot w nocy potrafi wyprowadzić z równowagi. Właśnie kot lata za jakąś robacznicą i co.. to ja muszę ją zabić bo ten to prędzej okna wybije niż ją złapie ;/

Anka
przerąbane masz z tymi koszmarami. Ja śpię jak dziecko, nawet nie wiem czy mi się coś śni. Dla mnie koszmarem jest poranne wstawanie miedzy 6-6:30 ;)
Na pocieszenie powiem że u mnie synek jak był w brzuchu grzecznie spał w nocy- tylko wieczorem robił tańce hulanki :)

Missiiss
jeszcze kota w nogach łóżka ścierpię.. ale nie lubię jak mnie zwierzęta liżą- okropne to jest ;/

Dziewczynki dziękuję za przepisy :) Ale patrzyłam na pogodę i ma jutro lać i grilla nie będzie ;/ Szkoda.. bo rzadko jest się okazja spotkać w tym gronie przez wzgląd na pracę.. :(

Ostatnia edycja:
Mnie gin zakazał fety i ryb wędzonych. A, że jakoś mnie nie ciągnie to nie będe jeść.
Qurcze musze zabawki przeglądnąć u Małego i zrobić to po kryjomu....

reklama
mamolka no moja mala pipa jak tylko sie do niej mowi to ona skacze jak najwyzej zeby po twarzy cie polizac. i moj maz jej daje bbrrr a mnie to brzydzi bbrr -zarazki i moj maz zaczal na mnie zarazek wolac :p np ja musze zawsze po glaskaniu umyc rece i jak umyje to moich psow juz nie dotykam nie wiem mama mnie bardzo intensywnie kiedys uczyla ze trzeba myc rece po zwierzetach i po kazdym glaskaniu ide i myje :)

ewwe no ja mam taka mate nie wiem pol metra na pol metra o zapachu trawy dla malych szczeniat w sumie jedna mata starczy jej na jeden dzien bo jak sika na nia co chwile to nie idzie zniesc nocy z brudna mata tym nardzej ze jst ona w pokoju bo jak dalam na korytarz to nawet sie tam nie zalatwiala. a na dodatek jest to maly pokoj w jednym rogu mata w drugim lozko ktore jest bardzo niziutkie (10cm ok nad ziemia) jak sie rozlozy i jak sie spi to po podlodze ten zapach caly idzie szczochow i do lozka bbrrr dlatego postanowilismy ze niedlugo kupujemy naroznik do pokoju i w nocy przynajmniej psy nie beda wchodzily do nas. szkoda bo kocham swoje okragle lozko no ale bedzie kiedys dla dzidzia napewno mu sie spodoba bo jest w sumie calkiem nowe a dzidzia by nie spadla jakby te 2 latka miala. lozko ma 2 m srednicy wiec jest naprawde wielkie :) niestety dostepne dla psow :/

Do góry