reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Krolcia - fajne!!! Muszę sobie zapisać. Dla tej grupy za łatwe :-( Musi być więcej tekstu.
Wrublik - mydełko Fa ;-) To chyba za duży hadkor ;-) I tak w różowej sukience zamierzam jutro iść :-D

reklama
To jeszcze z Matiego przedszkola taka piosenka

tu paluszek, tu paluszek
kolorowy mam fartuszek
tutaj rączka, a tu druga
a tu oczko do mnie mruga
tu mam buźkę, tu ząbeczki
tu wpadają cukiereczki
tutaj nóżka i tu nóżka
chcę zatańczyć jak kaczuszka

Albo

Policzymy, co się ma:
mam dwie ręce, łokcie dwa,
dwa kolanka, nogi dwie.
Wszystko pięknie zgadza się.

Dwoje uszu, oczka dwa
No i buzię też się ma.
A ponieważ buzia je,
chciałbym buzie też mieć dwie.

Hejka!
Dziewczyny proszę o pomoc!!! Potrzebuję na zajęcia piosenek, w których byłoby coś o częściach ciała albo wyglądzie albo kosmetykach. Gatunek i poziom muzyczny - obojetne, byle śpiewali wyraźnie no i ... po polsku ;-) Znalazłam już "Mydło lubi zabawę" i "Szczotka, kubek...", ale jeszcze mi mało :-)

Zabawy utrwalające części ciała
albo:
tu paluszek, tu paluszek
kolorowy mam fartuszek
tutaj rączka, a tu druga
a tu oczko do mnie mruga
tu mam buźkę, tu ząbeczki
tu wpadają cukiereczki
tutaj nóżka i tu nóżka
chcę zatańczyć jak kaczuszka

Albo:
Rączki robią klap, klap, klap,
Nóżki robią tup, tup, tup,
Tutaj swoją główkę mam,
A na brzuszku sobie gram bam, bam, bam,
Buzia robi am, am, am,
Oczy patrzą tu i tam,
Tutaj swoje uszy mam,
A na nosku sobie gram bam, bam, bam.

„Co ja mam?”
Mam serduszko do kochania,
Główkę do myślenia,
Małe nóżki do biegania,
Buzię do jedzenia.
;-)

Hello dziewczynki,w piątek zepsul mi sie lapek,jest w serwisie i mialo mnie nie byc okolo 2 tyg.ale szwagier pozyczyl nam takiego malusiego lapusia i jestem :-)

krolcia asia dzięki za tekst o paluszkach - ja jego wcale nie znałam a z tego co śpiewała mi córa to było zrozumiałe na początku tylko "tu paluszek, tutaj drugi..". fantazja dziecka :D
aha jak śpiewa jedzie "pociąg z daleka", to tam gdzie jest konduktorze jej wychodzi "o motorze łaskawy" :rofl2:

Dzięki dziewczyny :-) Fajne te teksty, ale nie ma do nich podkładu muzycznego :-(
Na szczęście siostra włączyła się w poszukiwaniai coś niecoś znalazła. Najbardziej mi się podoba Myslovitz | Z Twarzą Marilyn Monroe - YouTube Chłopaki dość wyraźnie śpiewają, więc będziemy próbowali również trochę pofałszować:-)

Zmykam na ciasto z krakersami i kajmakiem :-D Coś mnie ostatnio wzięło i codziennie się wyżywam w dziedzinie słodkości :-)

reklama
witam wieczornie

jejku padam na twarz! miałam na obiedzie 12 osób i nie powiem - trochę posiedzieli:/ potem jeszcze wybory, mycie i usypianie niuni i w końcu chwila spokoju.

krolcia kurcze szkoda, że nie udało nam się spotkać, ale myślę, że następnym razem wypali. Nawet jak nie będziesz jechała do teściów to zapraszam na kawkę do siebie. Dzieciaczki się pobawią, a my pogawędzimy:) Mój Mati też chętnie zaopiekuje się młodszym imiennikiem:)

Do góry