reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Salomii są też takie zestawy do robienia korali, kartek z życzeniami itp. dziewczynki w tym wieku bardzo się z tego cieszą - sprawdzone :-D Dla mięśniaka może hulajnoga? Albo rower biegowy?
Ja też mam mleko gerbera do oddania - dwie duże paczki i sporo próbek. Wrublik ty chyba chciałaś? Nie będę zmieniać Lizce co chwilę mleka tylko dlatego, że załapałam się do kampanii - specjalnie zaznaczyłam, że nie interesuje mnie zmiana mleka a i tak przysłali. Można w ogóle zrezygnować z takiej kampanii?
Gabriella właśnie dlatego Luśkę odstawiłam od piersi. Nie najadała się i zamiast zasnąć to było tylko gorzej bo po każdym jedzeniu wpadała w ryk:no: i trzeba ją było dopychać mm.
Ja dzisiaj cały dzień spędziłam na uczelni, a wieczorem zamiast położyć maluśkę spać jak zwykle o 19 to do 20 jeździliśmy po galeriach i szukaliśmy prezentu na jutrzejszą imprezę rodzinną. Skończyło się powrotem na syrenie alarmowej. Pod samym blokiem zasnęła, obudziła się przy zmianie pieluchy i dopiero się zaczęło... Mykam spać bo jutro zaczynam zajęcia o 8:30 :-)

reklama
witam :)

jestem przeziebiona :( juz w piatek od rana mnie wzielo, ale poszlam do pracy i to mnie dobilo. cale zatoki zawalone, gardlo boli i slaba jestem jak nie wiem co. dzis caly dzien w domu na lekach i teraz juz jest troche lepiej, niestety jutro musze wyjsc, bo moj brat ma 30-te urodziny. mam nadzieje, ze to mi nie zaszkodzi

Alicja dzisiaj uskutecznia glodowke chyba :/ rano udalo mi sie w nia wepchnac maly sloiczek owocow, a potem juz coraz gorzej. po prau lyzeczkach jest bunt. nawet butli nie za bardzo chce. w akcie desperacji dalam jej danonka wieczorem i zjadla ze smakiem ...

gabriella
- ja tak mialam z Ninka jak miala 10 m-cy. i wtedy zedecydowalam sie odstawic, bo na rzesach chodzilam

A. się nie najada ale ciumka chętnie
tyle, że jak dostaje na noc te swoje 150 mm to nie będę mu dawać w nocy kolejnego
pomęczę się chyba z tą piersią jeszcze z miesiąc dwa aby sobie popił a jak oduczę to już na amen bo z piersi na mm w nocy na bank nie będę 'przechodzić' o nie nie!
jak oduczyć ciumkania w nocy to oduczyć :)

hejka dziewoje!
ja dziś sama, bo mężulek w komisji :frown:
starsza już trochę lepiej,ale wczoraj była tak marudna, że jak kazaliśmy trochę się uciszyć to się rozpłakała, że zwymiotowała :-(
ale już o wiele mniej kaszle,a maluśka wczoraj spała we dnie 5 godzin... :szok: ale tak myślę że dlatego bo jej psiknęłam do noska i pierwszy raz od dłuższego czasu mogła lżej oddychać, a na co dzień jak próbuję jej wytrzeć pod noskiem, to się tak rozpłacze, że potem już gile po calutkiej twarzy rozmazuje sobie... czasem to muszę ją myć prawie z włoskami od gilków.
co do mleka gerbera - ok przyjmę :-D jak już się zbierze 4 kartoniki,to już będzie ciągłość, a te próbki też praktyczna sprawa.

gufi współczuję przeziębienia, a dla takich małych niejadków to tak mi się wydaje że danonki to mniejsze zło, owoce owszem, tylko mnie ostatnio pediatra zaskoczyła że warto dla niejadka robić dłuższe przerwy między posiłkami i nie dopajać ani nie dokarmiać w międzyczasie

Witam
wink2.gif

Maluch znowu był dobry dla mamuni
biggrin.gif
, chyba przez te nerwy o starszaka nie chciał jeszcze dowalać mamie
yes2.gif
i nie dość że dał pospać do 8 to jeszcze nie obudził się na mleko w nocy
biggrin.gif
hihi.

Dzien dobry :-)

Moj maly przespal cala nocke o 20 do 6:50 cud!!!!! :-) Ani razu sie nie obudzil. Tego mi brakowalo od dawna, tylko szkoda, ze ja sie mimo wszystko budzilam eh...

Dziweczyny czy wasze dzieci maja tego takiego pchacza, ktory pomaga dziecku chodzic? Mi wczoraj przyszedl i maly smiga jak szalony :-D Ciekawe keidys samodzielnie tak bedzie biegal ;-) Narazie boi sie stac bez trzymanki, wiec pewnie predko nie pojdzie...

Milego dnia!

Hejka!
Dziewczyny proszę o pomoc!!! Potrzebuję na zajęcia piosenek, w których byłoby coś o częściach ciała albo wyglądzie albo kosmetykach. Gatunek i poziom muzyczny - obojetne, byle śpiewali wyraźnie no i ... po polsku ;-) Znalazłam już "Mydło lubi zabawę" i "Szczotka, kubek...", ale jeszcze mi mało :-)

:D cwietka a mi na myśl przyszła "mydełko fa" będę cię mydlić, mydełkiem fa... szaba daba da...
no a z przedszkola córcia przyniosła "tu paluszek tutaj drugi"
i jeszcze coś chyba tam "fasolki" śpiewały

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry