reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

My po lekarzu. Z małym ok. Kaszel od kataru:tak:. Kolejny syrop w ruch poszedł.No i wychodzi na to, ze to osłabienie naprawdę jest od zębów. Bo od czasu jak ruszyły się górne dziąsła, tak zaczęło się to nieszczęsne przeziębienie. Jedna górna jedynka się wybiła, jeszcze druga i może będzie w końcu spokój na jakiś czas.

A co do rozmiarówki, to nie tyle przeświadczenie polek a tego jakie staniki są w sprzedaży. Miseczki a, b, c, d, dd, e i w zasadzie na tym koniec.(no pomijając drogie firmowe sklepy). I jeszcze jedno, skoro ktoś ma cycki w rozmiarze dd to znaczy, że w obwodzie ma 100cm. Ot takie spostrzeżenie.

reklama
Ja już w łóżku. Nobla dla tego, kto wymyślił laptopa, krowy bym do łóżka nie zabrała ;-)

Ida chyba jednak zdrowa. Po tej dziwnie długiej drzemce porannej, olała drzemkę popołudniową - wolała sobie pohasać - na co ja za bardzo nie miałam siły.

Co do staników, to co ja mam powiedzieć? Rozmiar 65D a do tego awersja do koronek :baffled: Teraz to jeszcze pół biedy - da się coś niecoś znaleźć, ale stanika-karmnika w rozmiarze poniżej 70 nie znalazłam :no: Męczyłam się w zwykłych - ehh, cieszę się, że mam to za sobą.
Ale raz znalazłam w sklepie typowo z bielizną (nie pamiętam jaka to marka była) staniki w rozmiarach S, M, L :-D:-D:-D

Cwietka ja mam podobny problem... Znalezienie stanika 70 już graniczy z cudem... Małżon z Lizką już posnęli a ja filcuję kulki na korale :happy2:

krolcia dobrze ze to nic takiego:) a jaki syrop tym razem?
Ja to się aż boję właśnie jak góra nam ruszy, dół był fatalny bo i bolesny i okupiony chorobą.....:///

Zapisałam się wczoraj do tego streetcomu:)a co mi tam... kiedy moge się spodziewać jakiejśc kampanii?

Moja panna się dziś wybawiła z babcia za wszystkie czasy, taka była pobudzona że aż ciężko jej było zasnąć...nic nawet nie zjadła, poszła spać bez butli:/// teraz nie wiem czy jak się w nocy przebudzi to dac jej jeść??? bo my w nocy już nie jemy ale jeszcze tak nie było żeby wcale nic nie zjadła przed snem, często zje po prostu mało ale jednak coś....
Mam jeszcze pytanie - ile wasza dzieci piją dziennie? pytam tu o same picie, nie mleko - moja strasznie malutko - jakieś 50 ml dziennie:/

Sarka - Ida pije różnie - jak były upały, to więcej, teraz mniej. Ale butelka 120 wody z soczkiem zazwyczaj zostaje obalona. Ostatnio bardzo ją interesuje kubek, z którego ja piję, więc, jak mi robi awanturę, to jej daję pooblewać się z dorosłego kubka.

Sarka moj synek wypija 2-3 kubki herbatki dziennie. Kubek ma 260ml, czyli przynajmniej te 600ml wypija. Ale on ma kubeczek niekapek do swojej dyspozycji stawiam mu na ziemi czy na lawie i kiedy ma ochote to pije.

Dobrej nocki dziewczyny :)

Witam się zimowo:)
U nas pierwszy śnieg:) Cieszę się, że zdążyłam Lenie kupić kurtkę zimową;)ale butów i spodni jeszcze nie mamy...Wiem, że to takie straszenie, na zimę jeszcze poczekamy, ale jakoś na spacer wyjść musimy a u nas +1 stopni...
Ainah dziś się zorientowałam, że Ty już w połowie drugiej ciąży.....przecież tak niedawno był jej początek...ech jak ten czas leci;)
A co do picia to u nas Lena wypija 2, czasem 3 kubki 360 LOVI te pojemnościowo po 210ml. Pije głównie wodę, czasem herbatkę a soczkami pluje dalej niż widzi.

Buziaki dla Was i miłego dnia! Ja zabieram się za ogarnięcie mieszkania póki Lennie śpi;)

reklama
Do góry