reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
ech to ja jeszcze do zamartwiających się dołączę, dzis w nocy też czuwałam nad malusią bo miała stan podgorączkowy, te gile jej już lecą chyba 2 tydzień, od tego odkaszluje, sprawdzana była osłuchowo ok, ale biedaczysko się męczy... i męczy mnie w nocy... aaaaaaaa a ja zaraz chyba będę miała etap czuwań nocnych jak mnie coś wybudzi w nocy to dłużej nie mogę zasnąć - ech uroki ciąży...
a starsza od kaszlu aż się dusi...

Do nas jedzie gerber od 6 do 12 miesięcy ale nie wiem czy to 2 czy już 3. Z nocnikiem pełny sukces - młoda robi i kupę i sika "na zawołanie" szybko zrobi i zaraz wstaje więc nie ma godzinnego wysiadywania. Z butelką to sama nie wiem. Pije z niej 3 razy dziennie i nie bardzo wiem czym mogłabym ją zastąpić... Smoczka uspokajacza nigdy u nas nie było bo młoda nie chciała.
Czy bawi się sama? Tak ale zwykle tym czego jej nie wolno więc i tak trzeba przy niej być bo albo się gdzieś wspina, albo ściąga sobie coś na głowę, albo wsadza palce w wszystkie dziury :-) A jak siądę przed komputerem to jest taki protest, że aż mi się odechciewa. Zresztą ja pracuję od poniedziałku do czwartku więc jak wracam po południu to staram się mieć czas tylko dla Lizki.
Ewa poczekaj chwilę, pamiętasz że wykładowcy i nauczyciele zawsze straszą na pierwszych zajęciach? Później często jest fajnie i bezstresowo. Może tym razem też tak będzie. Ja zaczynam jutro kolejny semestr. Cieszę się bo mam super grupę. Nie wiem tylko jak będzie z nauką, dzieckiem i pracą na raz, ale to się okaże...
Wymykam się dzisiaj do fryzjera i proszę w związku z tym o zbiorowe kciuki żebym wyszła z czymś normalnym na głowie :-D

krolcia jak tylko Danielo się poczuje lepiej wpadaj kochana:) ale fajnie byłoby się spotkać:)))

my mamy oficjalnie dwa zęby (być może trzy) górna i dolna lewa jedynka sa na 100% i to już spore

wczoraj dzwoniłam do pobliskiego prywatnego żłobka i oczywiście zapisałam się na listę rezerwową. Koszt miesięczny to 500 zł plus wyżywienie! Razem wychodzi przeszło 700 zł/ m-c! A ja myślałam, że Matiego przedszkole było drogie (500)

Pakowanie rozpoczęte! W weekend czeka nas wywożenie mebli i całego dobytku. Już jestem przerażona a dopiero wypakowałam jedną szafę... Tyle dobrego, że przynajmniej mam okazję przejrzeć co jest potrzebne a co trzeba oddać albo wyrzucić. Nie wiedziałam, że mam w domu TYLE rzeczy :)

Olcia biorac pod uwage ze ludzie czesto zarabiaja 1200zl to cena zaporowa.. oczywiscie na Polskie warunki hehe bo ja bede p'
lacic ok 3000 nok ;) z tego tytulu sa tu na porzadku dziennym takie sytuacje ze polskie dziecko idzie do szkoly nie znajac jezyka innego niz rodzimy i niestety nie potrafi sie odnalezc, nawet nie chce sobie wyobrazac jak sie takie dzieciaki czuja tylko dlatego ze rodzicom szkoda bylo kasy na wczesniejsza nauke w przedszkolu :/(niestety tu wchodzi w gre tylko opcja - szkoda a nie ze nie mieli)

My zaraz uciekamy do fizjo na cwiczenia a potem bedziemy gotowac makaron na obiad i tak pewnie dzien minie do przyjscia W z pracy, ostatnio chodzi za mna drink, chodzi i chodzi i jakos nie moge sobie usiasc wieczorkiem i posaczyc bo.. Arlenka wstaje :O i co chwile jest nerwowka, wczoraj w koncu poszlam z nia na gore i polozylam w naszym lozku to tak sie walkonila i ukladala ze myslalam iz ma robaki :p przyczyna - brak tatusia, brakujace ogniwo :) tatus doszedl i dzidzia zasnela w mig trzymajac na nas rece :O w celu kontroli chyba :O
Ojj my chyba NIE BEDZIEMY miec 2 dzidziusia :(

Ewa :szok::szok::szok::szok::szok: :baffled: yyy nie macie jakiejs sasiadki co chce dorobic nieco???

Ostatnia edycja:
Hej...
A moja spać cos nie chce, wstała o 8 i jeszcze nie spiąca...
U nas tez buro strasznie ale grunt że nie pada.
Ja zaraz zmykam do kuchni bo muszę leczko na obiad zrobić a na popołudnie to brownes z malinami - teściowa dziś wpada na kawkę;) no a jeszcze spacer trzeba z dzieciami zaliczyć;p

cwietka zdrówka życzę, kuruj się kuruj bo byc może w poniedziałek jakis spacerek zaliczymy;)

asia oczywiście że podaj - uderzeniową dawkę wit.C i kropelki do noska.

Zdrówko dla Jasia i Wikuni!!!!

wrublik kolejnych takich owocnych małżeńskich lat zyczę hehe:******

olcia ja wiem że Ty kochana jesteś:**** dziękuję Ci bardzo i vice versa - ja zapraszam do siebie Twoją rodzinkę!!!:)
A kiedy Oli ma iść do żłoba? planujesz juz powrót do pracy?

ja zdradzę Wam sekret że planujemy z siostrą coś swojego ..w handlu, na razie jeszcze nie piszę co bo zapeszę;p w każdym bądź razie dobija mnie brak "moich" pieniędzy a my obie dzieliłbyśmy się i pracą i opieką nad małymi:) na razie to tyle hehe

Salomii heh to was Arlenka pilnuje :D a nam otwarcie powiedzieli, że nasze dziewczyny za dobre są żeśmy o 3 dziecko się postarali :-p
Olcia, Ewa cena na prawdę wysoka, ale tak mi się wydawało że to dlatego że to żłobek, przedszkole jest trochę tańsze, a szkoła już lajcik :confused:
o żesz podesłali mi takiego praktykanta, nie wiem, średnio mi się widzi z nim praca cały miesiąc, już tu wymyślam co mu takiego dać i nic nie mogę wymyśleć... a nie mam nastroju wcale na pracę

kciuki potrzebującym! :rofl2: ostatnio jest tylko zapotrzebowania na kciuki więc trzymamy hurtowo

reklama
Cześć dziewczyny,

ja dzisiaj jakaś kopnięta jestem. Czuję się, jakby mnie rozkładało po wczorajszym długim spacerze w bardzo wietrzny dzień :/ Dodatkowo jestem niewyspana i głowa mnie pobolewa, tylko nie wiem czy ze zbliżającego się przeziębienia czy niewyspania :/
Sorka, że się nie odniosę do Waszych postów, ale nie umiem myśli złapać :/

Do góry