reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hejka!
Elffetus - witaj :-) W kupie raźniej :-)

Asia - skrzypce. Oj współczuję. Małżona siostra się uczyła grać na tym paskudnym instrumencie i aż czasem zęby bolały, jak dawała koncerty kolęd. Dzieki bogu ostatnio zrezygnowała ze szkoły muzycznej i teraz chodzi do "normalnej".

Wiolcia - gratki spadku wagi. I kciuki za operację dziadka. Będzie dobrze, bo czemu miałoby nie być?

Ewa - jakos wcale mnie nie dziwi, że Frankowi się żłobek spodobał. Ty masz takie dziecko, że mogłabyś go na kaktusie posadzić, a i tak by mu się podobało.

A ja się chyba od tych naszych forumowych choraków zaraziłam. Nos mam zapchany - zaraz mi chyba eksploduje.
No i dzisiaj prowadziłam pierwsze zajęcia. Grupa bardzo fajna, myślę, że szybko się zintegrują. Na razie robiliśmy gry i zabawy, ale na poniedziałek muszę przygotować coś porządniejszego.

reklama
witam
u mnie lepiej antybiotyk działa. Juz bym chetnie odstawiła zeby nie to ze taka Ala biedna przez te zęby. Ma katar od kilku dni i jutro ide do lekarza neich zerknie na nią.
ewa Franus szybko polubi zlobek-na 2-3 godzinki to jeszcze sie nie obejrzy a juz po niego wrócicie
cristal gratulacje!!! szkoda ze nie mozesz pojechac.... ale widomo kto jest najważniejszy
Salomii dobrze ze juz po najgorszym
Wiolcia super ze waga spadła- kciuki zeby wszystko było dobrze w rodzinie
ainah -Julia piękne imię.... i bardzo duzo tych Juleczek niestety jest:D
wrublik a jak Ty sie czujesz??? chce Ci sie pracowac?

Wiolcia - myślałam, że już o nas zapomniałaś;-) Oj biedna, Krzyś daje ci popalić...
Zobaczysz wszystko się ułoży, jesli chodzi o cukrzycę, to ważna jest dobra diagnoza. Obecnie są juz takie leki, że nie ma problemów z jej wyrównaniem - będzie dobrze, nie martw sie. Kciuki za operację dziadziusia &&&&&&&&&&&&
No to dieta skutkuje:-) gratulacje!!!!!

Elfetus - witaj!

Antylopka - oj, fatalnie , ale miejmy nadzieję, ze to nic groźnego i z mamą wszystko ok.

Yvona- oj, to dobrze, że leki działają. Nigdy nie miałam takiego zapalenia, ale z barwnych opowieści wiem, że to nic przyjemnego.

Rety, u nas wciąż zęby idą, tylko tym razem zamiast objawów kupowych jest mega-rozdrażnienie:/

Kurczę, myślałam dziś o tej konferencji, przez chwilę nawet powaznie, bo to tylko 3 dni, więc dałabym radę (w sensie tęsknoty za Misiakiem), ale niestety nic z tego, bo akurat dziś dowiedziałam się, że przyjęli mnie na staż specjalizacyjny od połowy października do grudnia, więc wyjazd odpada. Ale generalnie jestem bardzo szczęśliwa, bo kolejka do tego konkretnego stażu byla spora i jestem w szoku, że mnie wzięli na pierwszy ogień :-)

Ostatnia edycja:
witam
ainah -Julia piękne imię.... i bardzo duzo tych Juleczek niestety jest:D
Oj dokładnie! Dlatego mam dość tego imienia, wszędzie same Julki. Szczerze to nie znam dziewczynki, która by miała inne imię - wszystkie które się rodzą od 2 lat (znajomi, rodzina) mają na imię Julka. I jak wychodziłam ze szpitala to przywieźli dziewczynę po cc z córką... Julką ;)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa i kciuki! :*

elffetus witaj :)

Cristalrose gratuluje stażu! SUPER!! I może jakaś podwyżka po nim będzie? :) Widzę że nei wierzysz w swoje siły ale juz ja tam wiem dlaczego ciebie wzięli - byłaś NAJLEPSZA :)
Widzę że Cyprianek ma już 6 zębów! WOW!! Mojemu wyszły w lipcu dwie dolne jedynki i cisza. Myjesz mu te ząbki czymś?

hm, a ja o żadnej Julce od dawna nie słyszałam :p Może dlatego to imię wpadło mi do głowy, bo nie zastanawiałam się nad nim w ogóle - nie chciałabym dać dziecku imienia, które w moim mniemaniu jest za bardzo popularne. A najlepsze jest to, że jak wybrałam imię Maksia, to usłyszałam, że to teraz takie popularne imię :p hehe możliwe, ja w każdym razie nie mam za dużo znajomych z dziećmi a już żadnego z Julią czy Maksiem :p

A z drugiej strony, jak jakieś imię naprawdę by mi się spodobało, to myślę, że nie przejmowałabym się, czy jest ono w danym momencie "na topie" czy nie, ot idę trochę pod prąd.

Ostatnia edycja:
Wiolcia - :-) ależ ja wierzę w swoje sily, akurat w mojej dziedzinie czuję się bardzo pewnie;-) Tylko, że były osoby bardziej zaawansowane w specjalizacji, którym niewiele już czasu do końca zostało i ich nie wzięli tylko mnie. W szoku jestem, ale oczywiście bardzo się cieszę :-)
Wiolcia - zęby myję szczoteczką taka z gumowymi wypustkami. O taką (ta najmniejsza): BABY NOVA Zestaw do mycia zębów (33150), 3 szczoteczki - Ceneo.pl

Ainah- najważniejsze, żeby imię tobie się podobało;-) Ja w ogóle lubię imiona na J - Jagoda, Judyta, Jowita, Julita - :-D Julia też mi się podoba, ale fakt, że wysyp Julek mamy obecnie. No ale wolę Julkę niż np. Dżesikę;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry