reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Eh dawno mnie nie było, ale powrót do pracy wymaga wyrzeczeń :)
Dzielę się za to radosną nowiną, że oto dzisiaj o 14.50 zostaliśmy właścicielami nowego, siedemdziesięcio-pięcio metrowego mieszkania :D Czeka nas przeprowadzka w weekend więc już się boją na wszelki wypadek, tym bardziej, że zarobieni jesteśmy po pach oboje :)
Ale co tam... Damy radę :D

reklama
Asja - to możesz już wrócić do słuchania Trójeczki :-) Karnowski nawet zniknął (czytałam, że namiętnie spóźniał się do pracy :-D ). Tylko miedzy 8 a 9 jest gadanie polityczne, a potem już same fajne programy.

Hejcz - gratki przeprowadzki :-)

U mnie sytuacja komiczna - siedzimy w czwórkę w salonie i każdy trzyma na kolanach własnego laptopa :-D Śmiejemy się, że niedługo zaczniemy ze sobą gadać przez Skype.

A ja tam słucham Trójki bez przerw ;) Filtruję sobie po prostu. Zresztą ostatnio i tak mało słucham. Tylko do śniadania i jak robię obiad. Przy pracy się nie da, a wieczorem siedzimy z Mężem.

Biorę ten urosept (czy jakoś tak), piję kwaśne, ale wcale jakoś tak strasznie dużo nie sikam...:/ I nie boli mnie jakoś tragicznie. W zasadzie wcale. Lekki dyskomfort czuję. To może to jednak nie zapalenie? Albo jakieś łagodne. Może przejdzie samo...
W tym tygodniu i tak nie mam czasu pójść do lekarza. Jak nie minie, to pójdę w przyszłym.

Jutro idziemy do żłobka - kciuki, żeby okazał się fajny :)
W czwartek mam spotkanie organizacyjne na uczelni o 12, a potem zajęcia od 15...:/ Ble...
I jakimś cudem w międzyczasie muszę skończyć korektę. Super...

ja dzis padam ... mialam isc po pracy na basen z Ninka, bo ma nauke plywania na 17.30. ale maz nie dojechal i musialam zaciagnac tez Alicje ze soba. myslalam, ze padne, bo mala mialam caly czas na rekach, a duzej tez trzeba bylo pomagac z ubieraniem, suszeniem itd. ale Ninka sobie super poradzila na zajeciach i to mi oslodzilo ta szarpanine ;)

ewa
- trzymam kciuki za debiut zlobkowy ;)

hejcz - gratuluje mieszkanka :D

witam
chce tylko powiedziec ze w niedziele dostałam zapalenia piersi-gorączka do wczoraj nie schodzila <38 stopni, piers boli przeokrutnie, dostałam antybiotyk i wogole myslalam ze w niedziele umre i caly dzien przelezałam w łózku... dzisiaj juz lepiej ale cyc jeszcze boli...
nie wiem jak to złapałam ale to chyba z tego niewyspania bo jak inaczej
aluska zdrówka dla dziewczynek

mocno pozdrawiam i ide spać

ja tam nic nie napisze bo przeczytalam Aluske i mi rece opadly ://///

Aluska trzymaj sie tam cieplutko i zycze duzo duzo sily bo zdaje sobie sprawe ze szlag czlowieka moze trafic od "ciagle cos" no i serce peka jak sie widzi cierpiace dzieciaczki. Jestem pelna podziwu ze Ty mimo wszystko nie zrzedzisz, nie jeczysz i nie narzekasz ani nie jestes gburowata :OO
Buziole i zdrowka!!

A ja jutro kolono... :// yyhh szlag.. naczytalam sie po norwesku i polsku i juz mam dosc ://

cześć grudnióweczki!

aluśka brak mi słów, trzymaj się kobito a zdrówka dla dziewczynek
Salomii kciuki za zabieg! nie będzie tak strasznie a pamiętaj że potem będziesz już zdrówsza
Yvona - powrawy zdrówka życzę
Ewa kciuki za żobek - będzie dobrze
Hejcz gratki mieszkania!

Dzień dobry :)

Salomii biedaku, trzymam kciuki za badanie !

aluśka przynajmniej wiecie co jest maludzie, teraz tylko leczyć i będzie dobrze !

hejcz proszę, proszę, niezły metraż :) Gratulacje :)

Yvona o kurcze, zapalenie piersi ? a karmisz jeszcze ? masakra :(

Ewa trzymam kciuki za Franusia w żłobku :)

wrublik kochana jak się czujesz? nawet nie wiesz jak się cieszę, że w tej ciąży nie jestem tu sama :p Szkoda tylko, że taka duża różnica.

Ja właśnie jem śniadanie i piję kawę.

Dziewczyny mam do Was pytanie: jakiej pojemności macie pralki ? Tzn o jakim max wsadzie ?

Ostatnia edycja:
Hej.;-)
Ale pogoda! Normalnie lepiej niż latem!:tak::-)
Aluśka buziaki dla dziewczyn. Biedna mała, że też tak musiała się nacierpieć.
Hejcz gratuluję własnego m. My chyba nigdy swojego mieć nie będziemy:no:. No chyba, że w totka wygram, w którego nie gram he he:-p:-D.

&&& dla wszystkich potrzebujących.

No Ewa strasznie jestem ciekawa jak przeżyjecie ten żłobek. Jak macie możliwość to ja bym spróbowała obserwować go z ukrycia(po jakimś czasie oczywiście), jak będzie reagował na to, że Was nie ma.

Zachęcona Wami przeleciałam wczoraj zumi:tak:, żeby zobaczyć gdzie najbliższe żłobki są u nas. Chętnie dałabym Daniela do żłobka na dwie, trzy godzinki, na takie wyszalenie się. Nie ze względu na pracę, tylko żeby powoli oswajał się z życiem w większej grupie. Tylko niestety kasa, kasa:-(. Do pracy wtedy pewnie bym nie dała rady pójść, bo jak ja sama w tygodniu, a któreś zachoruje, to za każdym razem musiałabym wziąć wolne a jaki pracodawca będzie na to patrzył przychylnym okiem?:baffled:

Jeny ainah Tobie dziś połówka stuknęła!:szok:

reklama
Do góry