reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Eh dawno mnie nie było, ale powrót do pracy wymaga wyrzeczeń :)
Dzielę się za to radosną nowiną, że oto dzisiaj o 14.50 zostaliśmy właścicielami nowego, siedemdziesięcio-pięcio metrowego mieszkania :D Czeka nas przeprowadzka w weekend więc już się boją na wszelki wypadek, tym bardziej, że zarobieni jesteśmy po pach oboje :)
Ale co tam... Damy radę :D

reklama
Asja - to możesz już wrócić do słuchania Trójeczki :-) Karnowski nawet zniknął (czytałam, że namiętnie spóźniał się do pracy :-D ). Tylko miedzy 8 a 9 jest gadanie polityczne, a potem już same fajne programy.

Hejcz - gratki przeprowadzki :-)

U mnie sytuacja komiczna - siedzimy w czwórkę w salonie i każdy trzyma na kolanach własnego laptopa :-D Śmiejemy się, że niedługo zaczniemy ze sobą gadać przez Skype.

A ja tam słucham Trójki bez przerw ;) Filtruję sobie po prostu. Zresztą ostatnio i tak mało słucham. Tylko do śniadania i jak robię obiad. Przy pracy się nie da, a wieczorem siedzimy z Mężem.

Biorę ten urosept (czy jakoś tak), piję kwaśne, ale wcale jakoś tak strasznie dużo nie sikam...:/ I nie boli mnie jakoś tragicznie. W zasadzie wcale. Lekki dyskomfort czuję. To może to jednak nie zapalenie? Albo jakieś łagodne. Może przejdzie samo...
W tym tygodniu i tak nie mam czasu pójść do lekarza. Jak nie minie, to pójdę w przyszłym.

Jutro idziemy do żłobka - kciuki, żeby okazał się fajny :)
W czwartek mam spotkanie organizacyjne na uczelni o 12, a potem zajęcia od 15...:/ Ble...
I jakimś cudem w międzyczasie muszę skończyć korektę. Super...

ja dzis padam ... mialam isc po pracy na basen z Ninka, bo ma nauke plywania na 17.30. ale maz nie dojechal i musialam zaciagnac tez Alicje ze soba. myslalam, ze padne, bo mala mialam caly czas na rekach, a duzej tez trzeba bylo pomagac z ubieraniem, suszeniem itd. ale Ninka sobie super poradzila na zajeciach i to mi oslodzilo ta szarpanine ;)

ewa
- trzymam kciuki za debiut zlobkowy ;)

hejcz - gratuluje mieszkanka :D

witam
chce tylko powiedziec ze w niedziele dostałam zapalenia piersi-gorączka do wczoraj nie schodzila <38 stopni, piers boli przeokrutnie, dostałam antybiotyk i wogole myslalam ze w niedziele umre i caly dzien przelezałam w łózku... dzisiaj juz lepiej ale cyc jeszcze boli...
nie wiem jak to złapałam ale to chyba z tego niewyspania bo jak inaczej
aluska zdrówka dla dziewczynek

mocno pozdrawiam i ide spać

ja tam nic nie napisze bo przeczytalam Aluske i mi rece opadly ://///

Aluska trzymaj sie tam cieplutko i zycze duzo duzo sily bo zdaje sobie sprawe ze szlag czlowieka moze trafic od "ciagle cos" no i serce peka jak sie widzi cierpiace dzieciaczki. Jestem pelna podziwu ze Ty mimo wszystko nie zrzedzisz, nie jeczysz i nie narzekasz ani nie jestes gburowata :OO
Buziole i zdrowka!!

A ja jutro kolono... :// yyhh szlag.. naczytalam sie po norwesku i polsku i juz mam dosc ://

cześć grudnióweczki!

aluśka brak mi słów, trzymaj się kobito a zdrówka dla dziewczynek
Salomii kciuki za zabieg! nie będzie tak strasznie a pamiętaj że potem będziesz już zdrówsza
Yvona - powrawy zdrówka życzę
Ewa kciuki za żobek - będzie dobrze
Hejcz gratki mieszkania!

Dzień dobry :)

Salomii biedaku, trzymam kciuki za badanie !

aluśka przynajmniej wiecie co jest maludzie, teraz tylko leczyć i będzie dobrze !

hejcz proszę, proszę, niezły metraż :) Gratulacje :)

Yvona o kurcze, zapalenie piersi ? a karmisz jeszcze ? masakra :(

Ewa trzymam kciuki za Franusia w żłobku :)

wrublik kochana jak się czujesz? nawet nie wiesz jak się cieszę, że w tej ciąży nie jestem tu sama :p Szkoda tylko, że taka duża różnica.

Ja właśnie jem śniadanie i piję kawę.

Dziewczyny mam do Was pytanie: jakiej pojemności macie pralki ? Tzn o jakim max wsadzie ?

Ostatnia edycja:
Hej.;-)
Ale pogoda! Normalnie lepiej niż latem!:tak::-)
Aluśka buziaki dla dziewczyn. Biedna mała, że też tak musiała się nacierpieć.
Hejcz gratuluję własnego m. My chyba nigdy swojego mieć nie będziemy:no:. No chyba, że w totka wygram, w którego nie gram he he:-p:-D.

&&& dla wszystkich potrzebujących.

No Ewa strasznie jestem ciekawa jak przeżyjecie ten żłobek. Jak macie możliwość to ja bym spróbowała obserwować go z ukrycia(po jakimś czasie oczywiście), jak będzie reagował na to, że Was nie ma.

Zachęcona Wami przeleciałam wczoraj zumi:tak:, żeby zobaczyć gdzie najbliższe żłobki są u nas. Chętnie dałabym Daniela do żłobka na dwie, trzy godzinki, na takie wyszalenie się. Nie ze względu na pracę, tylko żeby powoli oswajał się z życiem w większej grupie. Tylko niestety kasa, kasa:-(. Do pracy wtedy pewnie bym nie dała rady pójść, bo jak ja sama w tygodniu, a któreś zachoruje, to za każdym razem musiałabym wziąć wolne a jaki pracodawca będzie na to patrzył przychylnym okiem?:baffled:

Jeny ainah Tobie dziś połówka stuknęła!:szok:

reklama
Do góry