reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Hejka!
Dzidosławska obudziła się dzisiaj skoro świt, więc teraz sobie drzemie, a ja myślę o tym, żeby przelecieć mopem podłogi. Syf już się zrobił, a jutro będę miała wymówkę - zajęcia, wprawdzie dopiero popołudniu, ale każda wymówka jest dobra :-D

Ewa - mnie też to zastanawia, jak panie w żłobku/przedszkolu są w stanie zapanować nad grupą rozbrykanych dzieciaków, ale widocznie mają swoje tajemne sposoby. I myślę, że kontakt z innymi dziećmi będzie dla Franka wspaniałym czasem zabawy - jak widzę jak Ida garnie się do innych dzieci (objawia się to przez radosne próby włożenia im palca do oka, czy łapanie za włosy) to też bym chciał ją do żłobka puszczać. Niestety na razie nie ma takiej konieczności ;-) - jak ja jestem w pracy, Małżon jest w domu, ale może od nowego semestru :-)

Tunia - ja niestety zbyt dobrze pamiętam, co się działo w kraju za czasów rządów dwu braci. Nie wiem, czy pamietasz, ale wtedy cała telewizja PUBLICZNA znalazła się w rękach jednej opcji politycznej. Łapy położono też na moim ulubionym radiu i na jakiś czas musiałam przestać słuchać Trójki, bo nie dało się znieść tego politycznego bełkotu i szkalowania innych polityków.
Co do sytuacji w naszym kraju - ja bym tam nie narzekała tak bardzo. My dopiero się rozwijamy. Ta 1/4 bezrobotnych to jak dla mnie lekka przesada - ile procent z tego mogłoby pracować, tylko woli w domu siedzieć?

HEJ!

Ewa wszystkie rady dziewczyn jak najbardziej ok:) Dodałabym jeszcze, że najlepszy jest Furagin, ale on chyba na receptę. Urosept i żurawina mi nie pomogły, ale ja miałam taki stan zapalny że co 3 min byłam w wc...W każdym razie zdrówka życzę. A co do Franusia, no cóż z tego co piszesz to jestem pewna, że to Ty ciężej zniesiesz rozstanie niż Franek:) Będzie dobrze:)
Bodzinka proszę mi tu odrzucić wszystkie czarne scenariusze, jesteś wspaniałą Mamą i obserwujesz swoje dziecko, jak coś Cię zaniepokoi to na pewno udasz się do lekarza i będzie ok. Tymczasem oby te zębiska szybko małemu wychodziły:)!
Olcia no to gratulacje uzębienia:)

U nas ostatnie dni "dyniowe" bo mój tata ma całą plantację dyni i podarował mi "kilka". Obieram, zamrażam, gotuję i szukam przepisów co by tu z nią zrobić;) Tak przy okazji wrzucam linka (pewnie Ewa już go wrzucała:-) )Kwestia Smaku - Przepisy kulinarne Super przepisy:)
Z innej beczki, to jestem na etapie poszukiwania Lenie ciepłej kurtki i kombinezonu i stwierdzam, że na allegro oszaleli....Ceny np.h&m-owskich kurtek przekraczają ceny sklepowe....Masakra....

POZDROWIoNKA dla WAS i miłego dnia!

Tunia mnie też nerw zaraz bierze jak jest rozmowa o polityce. Ja pójdę głosować bo uważam, że to mój obowiązek i nie ukrywam, że będę głosować na po. Ale nie dlatego, że jestem jakoś tragicznie za nimi czy co. Uważam Po po prostu za mniejsze zło.
a my nie pojdziemy, choc w Pl zawsze glosowalismy, bo tutaj wiaze sie to ze staniem w mega kolejkach przed konsulatem w Paryzu..

Mam plan zajęć. Przenieśli je na czwartki, a pierwsze są już w tym tygodniu. Więc jutro ruszamy się zapisać do żłobka. W czwartek Mąż pójdzie z Puckiem, potem ewentualnie jeszcze ja z nim tam zajrzę w przyszłym tygodniu i od kolejnego czwartku Pucek idzie sam. Masakra...:/
zapraszam na watek pracujaca mama:)
Adas jest na stale u niani od ubieglego poniedzialku, jest razem z 14-miesiecznym chlopcem i dodatkowo 2x rano w tygodniu jest jeszcze dwulatek z nimi. jestem bardzo zadowolona!!

Co do sytuacji w naszym kraju - ja bym tam nie narzekała tak bardzo. My dopiero się rozwijamy. Ta 1/4 bezrobotnych to jak dla mnie lekka przesada - ile procent z tego mogłoby pracować, tylko woli w domu siedzieć?
zgadzam sie. jest grupa, ktora nie moze znalezc pracy, ale jest tez spora ktora robi na czarno a w statystykach sie liczy jako bezrobotniu lub tez w nosie ma prace za 1500, wiec woli nic nie robic i narzekac.

Wejdźcie sobie na stronę Latarnik Wyborczy 2011 - "wyliczają", na kogo powinno się głosować :) Strasznie śmieszne rzeczy wychodzą ;)

Pucko się obraził, bo nie pozwoliłam mu strącić nawilżacza z taboretu i z tej obrazy aż poszedł spać. A nawilżacz zrobiłam, bo się jakoś sucho u nas zrobiło. Wilgotność niby ponad 40%, a ja non stop pokasłuję, bo mnie coś drapie w gardle...

Ewa ja na zapalenie pęcherza brałam na początku urosept, potem furaginę (na receptę) a do tego nospę - na rozkurczenie i przeciwbólowo.

Tunia my fasolką po bretońsku i gołąbkami w słoiku (ale tylko pudliszek) zajadaliśmy na obozach. Wyrzucaliśmy tylko ten tłuszcz z wierzchu. Nie wiem jak tam skład ale w smaku naprawdę dobre!

agaj zobacz na ubranka np. tu: Odzież, KOMBINEZON - Sklep internetowy Coccodrillo
To są między innymi ciuszki z kolekcji 2009/2010. Ja za kombinezon jednoczęściowy, dwie pary spodni ocieplanych na szelkach i kurtkę puchową zapłaciłam 120 zł. Do tego spodnie dla mnie (rozmiar 158) za 9 zł! Tylko to są zwykle ostatnie rozmiary więc nie ma bardzo dużego wyboru... My kupiliśmy taki: KOMBINEZON - Odzież, KOMBINEZON - Sklep internetowy Coccodrillo

kurtka taka http://sklep.coccodrillo.pl/index.php/product/322/Odzie_/KURTKA/KURTKA.html i spodnie z tej samej kolekcji za 19 zł

reklama
Do góry