reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Krolcia znam ten ból wrrrrrrrrrrrr
A ja byłam po młode w przedszkolu, targ zaliczyłam i...i tyle ze spaceru bo Fifi gorączkuje...$%^& zeby!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
O której my k**** zaczęliśmy k**** robotę k****? chyba o 9 nie? jo jo. Dobra to k**** to dokończymy i w *ch** s*******amy stąd! Przynieś klej do za****nia w ch** i zabieramy się za to k****!
a dlaczego k** dopiero o 9??:-p:-p

hehe
cześć w ogóle
w pracy dziwnie, ale nie tak boleśnie jak się obawiałam:-D

Cristalrose - gratulacje dla synka!!!!!! :tak::tak: dzielny wędrowniczek:-D

Tunia - bardzo mi przykro, ale nie pomogę, ja mam żarłoka, a i córeczka w jego wieku też taka żarta była, teraz za to nie bardzo:eek: w każdym razie doświadczeń z niejadkami nie mam. Podobno jak dziecko nie chce, to nic na siłę, ale z drugiej strony jak tu nie próbować,jak maluch nic nie je??? jak Twoja malutka chce w ogóle butlę, to daj jej, a jedzenie łyżeczkowe może rzeczywiście na jakiś czas odstaw??

Tunia, a może poeksperymentuj z łyżeczkami. Jak Franek odmawiał jedzenia przy zębach, to akceptował tylko taką hiper-miękką łyżeczkę, której dotąd nie używałam, a miałam jako jakiś gratis, do misek TT czy czegoś takiego.
A jeśli podejrzewasz zęby, to daj Małej coś przeciwbólowego i po godzinie spróbuj ją nakarmić - będziesz wiedzieć, czy to to :)

Właśnie zamówiłam sobie 9 kuponów rabatowych na 30 zł do empiku :) W programie punktowym Plusa pojawiła się taka nagroda. Leżą mi te punkty na koncie od 2 lat, to wreszcie z nich użytek zrobiłam ;)

a dlaczego k** dopiero o 9??:-p:-p
Buhahahahaha
36_2_34.gif

A u nas już dwa razy czopek poszedl w ruch :-( Biedny się strasznie męczy..
Cristal gratki dla chodziarza!!!!
kROLCIA JA NIE WIEM CZEMU JAKOS TAK ZAKODOWAŁAM SOBIE, ŻE mATI JEST 2006
sorry za capsa...
Lolo z tata na podwórku.
Kupiłam dziś obu kapcie.
Głodna jestem a Fifka sie nie da odłożyć :-(

U nas chyba kolejne zęby się szykują. Kup sto pięćdziesiąt i marudzenie przy zasypianiu...:/ A do tego ślinotok jak wodospad... Ale póki co Pucek śpi, więc jest spokój :)

I nie wiecie co :) Znalazłam idealny żłobek! A właściwie koleżanka za mnie znalazła.
Artystyczna Akademia Malucha
Można wykupić pakiet nawet 10-godzinny do wykorzystania przez miesiąc. Albo po prostu przyprowadzić dziecko na godziny. I do tego jest parę metrów od pracy mojego Męża, skąd mam 20 minut na uczelnię, no a Mąż będzie mógł szybko Pucka odebrać. REWELACJA!
W tym tygodniu nie mam czasu, ale w poniedziałek, jak tylko oddam korektę, jedziemy tam z Puckiem i będziemy oglądać co i jak. Jak się oswoi, to od połowy października już tam może zostanie. A zaczniemy adaptację już za tydzień - najpierw Mąż z nim posiedzi jak ja będę na uczelni, a potem przez kilka dni ja z Puckiem podjadę się pobawić.
Uff... Kamień z serca :)

Wrublik, nie mam pojęcia. Dowiem się wszystkiego, jak tam pójdę. Jest coś konkretnego o co powinnam zapytać albo co sprawdzić?...

O, już wiem. 5 dzieci na opiekunkę. http://aam.sea-art.pl/faq.html#faq
Tylko nie mają podziału na grupy wiekowe. Ciekawe, jak to im się w praktyce sprawdza...

Ostatnia edycja:
reklama
ale dzis mam loozik w pracy :) szef wyszedl po 16, wiec moge zajrzec na BB :)

Bodzia - moja Nina tez jest z 2006. ale na razie premier obiecla, bo wybory, a i tak nowy sejm sie tym zajmie...

cristal - gratki dla Cypriana :D

A Jas kilka dni temu wazyl 7300.

Alicja wazy teraz ok. 6900. miala juz duzo badan i je tez sporo. potrafi wciagnac 210 ml mm z kleikiem. widocznie taka jej uroda :D

Smrodkowa śpi :baffled: a ja się z minuty na minutę czuję coraz bardziej wyrodną matką :zawstydzona/y: Mam nadzieję, że bardzo jej się pupina nie odparzy :zawstydzona/y:

moja od czasu do czasu robi kupe jak juz zasnie na noc i potrafi spac tak 3-5 godzin :/ ale jeszcze nigdy sie nie odparzyla ;)

Do góry