reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Boże co za dzień :dry:Śpię cały czas ...
Oprócz tego mam mega ochotę na bitą smietane i film - romans :zawstydzona/y: Polecicie jakiś?? nie koniecznie komedię...

reklama
Oprócz tego mam mega ochotę na bitą smietane i film - romans :zawstydzona/y: Polecicie jakiś?? nie koniecznie komedię...

"Wszyscy mają się dobrze" z Robertem De Niro
Co prawda to dramat, ale wspaniały film jak dla mnie i każdemu polecam zobaczyć. Chociaż może nie jeśli jest się w ciąży i pod ręką chusteczek brak, bo łzy wyciska. Daje za to sporo do myślenia. Polecam.

z romansów to najlepszy jaki w życiu widziałam to "pamiętniki" po prostu rewelacja i ponoć równie dobry nowy film " dear john"

Pamiętnik oglądałam - oczywiście rewelacyjny film ale pozostałe dwa, które wymieniłyście z chęcią obejrzę :-) Nie słyszałam o "dear john" ani "wszyscy maja sie dobrze" więc tym milej obejrzę. Właśnie oglądam "Miłość w czasach zarazy" na YouTube słyszałam, że świetny romans... cóż przekonam się.
little pony to nic że dramat ważne że świetny film :tak:

Pati świetna ta strona! :) Nawet nie wiedziałam, że coś tak fajnego istnieje... ale teraz to będzie nr 1 w te zimne i deszczowe dni :D

ja oglądam filmy na ekino.tv bardzo duży wybór łącznie z serialami. Można oglądać za darmo ale to trzeba poczytać jak to się robi, ja składam się z rodziną bo chyba z 4 rodziny oglądają i wykupujemy konto premium wychodzi grosze a przy dziecku i telemanach:-) to na prawdę super interes:-)

Pamiętnik oglądałam - oczywiście rewelacyjny film ale pozostałe dwa, które wymieniłyście z chęcią obejrzę :-) Nie słyszałam o "dear john" ani "wszyscy maja sie dobrze" więc tym milej obejrzę. Właśnie oglądam "Miłość w czasach zarazy" na YouTube słyszałam, że świetny romans... cóż przekonam się.
little pony to nic że dramat ważne że świetny film :tak:

a ja czytam "miłość w czasach zarazy" - już jestem w połowie książki, ale szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie oglądać Marqueza, bo on ma tak specyficzną narrację, taki język, że film chyba tego nie uchwyci.

Już jestem po wizycie. Wasze kciuki dobrze się sprawiły, bo wszystko ok. Szczegóły w odpowiednim temacie.

Mój mąż dba, żeby mi się nie nudziło. Na noc znowu mamy siostrzenicę. Już wykąpana, teraz czekam, aż się wymęczy, żeby iść spać. Ale nad mężem muszę popracować, bo na wszystko jej pozwala. Ciekawe jak będzie z naszym. Pewnie będę tą niedobrą, która wszystkiego zabrania:dry:

reklama
Antylopka --> :)) ano nie trudno mnie było poznać nie ?:) Zresztą taki opis dałam, że musiałaś się skapnąć hehe :)
Co do polskich realiów pracy w ciężkich warunkach to zgodnie z kodeksem pracy jest tak, że pracodawca na ten czas MUSI zapewnić Ci inną pracę, tzn nie w szkodliwych warunkach, nie gorzej płatną, a jeśli nie może Ci zapewnić pracy w dogodnych dla Ciebie warunkach to zwalnia Cię ze świadczenia pracy, przy zachowaniu 100% dotychczasowego wynagrodzenia, czyli nie chodzisz do pracy a kasę bierzesz, umowa cały czas obowiązuje :))) Nic nie wiem o zasiłku z ZUS, ale z tego wynika, ze to pracodawca w Polsce ponosi koszty jesli nie ma gdzie przemiescic pracownicy w ciazy, która pracowala dotąd w szkodlwych warunkach. Tyle wiem :)

Do góry