reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Krolcia oby kaszel szybko dal mu spokój:confused::confused:
Ainah udanej wycieczki do zoo:-) zdjęcia mile widziane;-)
Olcia szkoda ze nie udalo Ci sie wygrać aukcji :confused: moze niedługo znajdziesz ładniejszy kombinezon:tak:
Ewa
ale mu sie te zębiska daja we znaki:no: wspołczuję i tulaski posyłam
Yvona ale pocieszka z Alusi:-)
Wrublik jak dzisiaj Wiki czuje? Gorączka ustąpiła?:confused:
cristalrose fajna skrzyneczka:-)
Sarka mój P. pilnuje dzieci jak ja jestem w szkole:dry: jej się nie chce:confused:

reklama
heh witam się i ja w tych pustkach, ale tu echooooooo
a mnie dopadły mdłości, tak jak w poprzednich ciążach chce mi się mięsa, nawet słoniny z cebulką, a wszystko co słodkie jest bleee. jeszcze od czasu do czasu skuszę się na pewno na coś słodkiego szczególnie w porywach głodu, ale pewno okupię to mega zgagą... no i nic nowego kolejna ciąża i mi waga spada, już dziś 1kg spadło... no a jak będę unikać słodyczy, to na pewno i więcej mi spadnie...
noc znowu nie lekką mieliśmy, całe szczęście bez gorączki żadnej z panien. ale jedna i druga tak okrutnie chrycha, że poszedł syrop z cebuli w ruch, ale żadnej nie smakowało, podałam i pobiegłam do kościoła, no i wiadomo zapach mnie nie opuszczał, aż mi trochę głupio było, ale co tam dla dobra dzieci to ja mogę sobie trochę pośmierdzieć :-D
Ewuś a nie próbowałaś podawać jedzonko z ręki? bo u nas to się sprawdziło - takie kawałeczki mięska ziemniaczka czy mięska podaję palcami, malusia w taki sposób trochę zjada, jak widzi zbliżającą się łyżeczkę, zawsze ostatnio się odkręca... nie dziwię się zresztą u góry zdołałam dojrzeć 4 napuchnięte miejsca na wychodzące ząbki, nawet nie pozwala mi odgiąć górnej wargi
Olcia - ja mówię że to co się nie udało kupić widocznie nie jest takie dobre jak by się wydawało... na pewno trafisz o wiele lepsze coś i może nawet tańsze :)
Krolcia z tym kaszlem w nocy maluszkom chyba dlatego ciężej że leżą na płasko, ja ostatnio chciałam położyć trochę wyżej, no ale musiałam zrezygnować bo maluśka śpi tylko na brzuszku
Aluśka trzymam kciuki by niestrawność (a na to wygląda przynajmniej ta gorączka z wymiotami) przeszła jak najszybciej, a młodszej szczepienie tym razem się już udało!
Aluśka Wikunia dziś już nie miała gorączki co mnie ucieszyło i przespała calutką nockę bez budzenia się ale od czasu do czasu miała taki kaszel chrychający, obawiam się by nie przeszło jej to na oskrzela... podaję flegaminę, ale jeśli jutro się nie złagodzi, pójdę do pediatry

ps. u mnie też dziś ciasto (choć nie mam pojęcia jak ja je zjem) mężu przywiózł przepis i podobno baaardzo jest smaczne a łatwe w wykonaniu, no i wykorzystuje się dżem, który u nas ostatnio tylko zajmuje miejsce w piwnicy

Ostatnia edycja:
Wrublik, próbowałam z ręki, ale on nawet chrupek nie chciał tak jeść :/ Tylko Ibufen pomógł.
Dziś rano kaszkę zjadł, więc może będzie już lepiej.

Frulo zlitował się dziś nade mną i spał do 6.15 :D A dziś była moja kolej na wstawanie w nocy ;)
Jesteśmy już po kościele, Frulo szaleje, a my czekamy na gości :)

Tak jak piszesz Wrublik:tak:. Ten kaszel to od katarku, a że w nocy leży to mu to spływa. Za mało tego kataru, żeby ściągnąć a za dużo, bo powoduje ten kaszel:hmm:. Byliśmy u lekarza i osłuchowo jest czysto. Podajemy krople(zyrtec) i trzeba czekać na ich działanie. Nic więcej nie mogę mu pomóc:-(.

Ewa ja też tak uważałam z lekami przy Matim. On się męczył i ja się męczyłam. Teraz Danielowi podaję od razu jak widzę, że cierpi. Nie ma sensu żeby się męczył.Okres ząbkowania się skończy to i przeciwbólowych nie będzie się podawać.

Hej
Biedne te nasze grudniaczki chorusie. Zdrówka dla nich!!!

U nas chyba idą kolejne zęby:szok: Znowu zrobiło się marudnie i kupowo:/

Aluśka - może podałabyś nifuroksazyd Amandzie? Biegunkę też ma, czy tylko wymioty?

Olcia - mnie też to wkurza, ale czasem wychodzi na dobre. Ostatnio tak licytowałam pchacza - i normalnie jakaś pomrocznośc mnie dotknęła - zagapiłam się i w ostatniej chwili przebił mnie ktoś o 50gr :wściekła/y: Ale po 2 dniach znalazłam w jeszcze lepszym stanie i wygrałam aukcję - i to 5zł taniej:-D Także szukaj dalej, może trafi ci się jeszcze fajniejszy:-)
Sarka - tobie Olcia, a mnie się śniła Oliwka - siedziała w mojej szufladzie i wyciągała płyty:-D A Cyprian bił jej brawo:-D

Yvona - coraz częściej nas odwiedzasz - może wrócisz na dobre?:-)

Cristalrose!!! cmok, cmok, cmok:D - radosci, spelnienia oraz zdrowka jak najwiecej bys podolala jeszcze bez problemu kolejnej ciazy, porodowi, pologowi i cudownym pierwszym 3 miesiacom :D (to tak na przyszlosc) no i sily - by ulozylo sie wszystko po Twojej mysli zarowno w zyciu prywatnym jak i zawodowym:)

a ja ide na ciasto :)

sarka mam nadzieje, że to nie był koszmar:-D

cristal płyty z szuflady???:dry: niemożliwe to przecież zupełnie nie w jej stylu:-D:-D:-D
swoja drogą już ich widzę razem:szok::szok::szok: albo jakbyśmy zorganizowały taki zlot grudniaków:baffled: tam by się działo...

salomii jedz, jedz Ty chudzino. 61 kilo a feeeeeeeeeee! I wcale Tobie nie zazroszczę:no:

Ja tylko na chwilę wpadam z interesem, bo zaraz goście będą :)

Cristal, Ty pokazywałaś na jakimś wątku pudełko-organizer na kolczyki? Gdzie można coś takiego dostać? Szukam czegoś podobnego od dawna i znaleźć nie mogę. Wszystkie kolczyki mi się plączą. Chciałabym coś niewielkich rozmiarów, drewnianego, z dwoma poziomami i kilkoma przegródkami na każdym poziomie...
To tyle interesu :) Uciekam :)

reklama
Mówie dobry wieczór i dobra noc.....
Ewa są takie pudełka na allegro w surowym stanie..Ja będe nabywala i ozdabiała deco...

Do góry