reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
ooo ile rocznic się sypnęło:)

Gratki dla wszystkich zatem!

my w lipcu mieliśmy 2. rocznicę slubu i 12 bycia razem:) Tak się fajnie dało, że to dokładnie ta sama data.
salomii fjne te buciki. Troszke podobne do tych z h&m tylko ja chcę w beżu i te "moje" mają z tyłu rozpinana piętkę, a nie z boku.
cwietka mnie też śmieszy widok zabutowanych dzieciaczków w wózkach, ale te papucie to raczej jako ocieplacze na stopeczki.

jejku co za pogoda. Istna zgnilizna! Mati odebrany ze szkoły, ryż dochodzi, niunia spi, pranie schnie, a ja mam poczucie dobrze wykorzystanego dnia. Wszystko posprzątane, podłogi wymyte:) teraz walczę z ogromnym worem fasolki z babcinej działeczki:/ trzeba porobić zapasy na zimę

No ja ostatnio dostałam wytrzeszczu..No nie tak ostatnio w sumie...Koniec sierpnia, jak były te straszne upały...Mama, i to nie tama młodziuteńka znowu, niesie noworodka, na moje oko nie wiecej niz dwa tygodnie i tem maluszek ubrany w :KOSZULE, JENSY I BUTY i to nie takie miekie paputki tylko BUTY...Zrobiło mi się słabo....

Też widziałam takie cuda, ale z drugiej strony jak się przyjrzeć ubrankom, to coraz więcej dziecięcych ciuchów to takie miniatury dorosłych. Dla dziewczynek to jeszcze, słodziutkie, cieniutkie sukienusie a dla chłopca? Dżinsy, koszule, spodnie bojówki najlepiej z tysiącem łańcuszków, ćwieków i bóg wie czego jeszcze i w większości takie męskie ciemne kolory.

No weszłam ostatnio do takiego jednego sklepu z dziecięcymi i z jednej strony biło po oczach bielą i różem a po drugiej granat i brąz. A gdzie żółty, zielony, pomarańcz, czerwień, kolory są naprawdę w mniejszości.

Bodzia - niezłe :-D Ja na początku bałam się w ogóle Idę ubierać. Najlepiej nam się spisywały bodziaki rozpinane po całej długości - te przez głowę to już była wyższa szkołą jazdy. Dżinsy zakładamy od niedawna i to właściwie tylko na spacery, bo mam wrażenie, że w nich musi być niewygodnie i coś pewnie uwiera.

A co do kolorów - ja tam wolę ciemne i wyraziste. Te noworodkowe pastele doprowadzały mnie do lekkich mdłości ;-) Polowałam długo na czerwone ciuszki, ale poza światecznymi, nić nie znalazłam :-(

ja Oli ubieram bardzo różnie. Uwielbiam ją w czerwieni i mam nawet płaszczy k jesienny w tym kolorze. Bardzo lubię ją w brązach i w białym też. Róż - wiadomo nie da się tego uniknąć, ale ja najbardziej lubię taki brudny róż lub połączenie różu z brązem ewentualnie z szarym. Jak jej kupiłam płaszczyk granatowy to kilka starszych (i młodszych) babulinek (z kolejkowych znajomości) stanowczo się oburzało, że tak się ubiera chłopca, a nie dziewuszkę hehe

aaa i jeszcze fiolet lubię w miarę

Ja wolę ciemne kolory(ponoć ciemne wyszczupla:-p) ale dziecko to jest dziecko, niech się nosi kolorowo.

Maluch śpi, a tu po starszaka czas jechać. Dam mu jeszcze maksymalnie 20 minut i go najwyżej obudzę.
===
Miałam spytać. Po jakim czasie od maila ze streetcomu, że dostaniecie paczkę, przesyłka dotarła?

reklama
Krolcia ja czasem paczke miałam a meila potem ;-)
Jak ja kupiłam ciemne body to tez oburzenie ;-) No a chłopak na czerwono?? No jak to!!! I fakt, mało jest takich fajnych wyrazistych kolorów szczególnie dla chłopaków...

Do góry