reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

sarka no nie mogę narzekać na Mikiego spanie. w zasadzie on śpi normalnie do 10-11, a dzisiaj pobil rekord :-D w każdym razie jego nocne spanie trwa ok 14 godzin! z przerwą na jedzenie oczywiście.

my się poznaliśmy 19 września i jak się okazało, że w 2009 19 przypada w sobotę, a na ten rok planowaliśmy ślub to padło na tą datę :-) i tyle hehe tak więc dzisiaj mamy 2 lata po zaobrączkowaniu, a znamy się 7 lat. i tyle w zasadzie jesteśmy razem bo się to bardzo szybko zaczęło :-D

młody zasnął, a za pół godziny go muszę obudzić i nie mam pojęcia jak tego dokonam :/ idziemy do lekarza na jakieś głupie spotkanie. bo w końcu po 5 miesiącach pobytu tutaj wybraliśmy rodzinnego hehe no i musimy się z nim tak po prostu spotkać, się pokazać itd - chore!

reklama
a ja lubie kolorowo :D i niekoniecznie pastelowo :D Arlena ma kolorowe wesole bodziaki, pajacyki, spiochy i skarpetki. Lubie ja w niebieskim i fiolecie a bedac w polsce kupilismy w 5 10 15 zolta(intensywnie) kurtke z niebieskim malym miskiem :D za cale 20 zeta :D lubie tez czerwony(dla siebie tez) ale faktycznie malo jest rzeczy w takim kolorze(dla mnie tez) oczywiscie tu :D Hmm czasem ubieram mala w sukienke ale to baardzo sporadycznie, mam tu kolezanke ktora mala ubiera od 3 miesiaca jak kopie duzej dziewczynki, oczywiscie wyglada slicznie i elegancko ale jak dla mnie to masakra :O kiecka lub spodnica wiecznie na brzuchu lub twarzy no i te buciki po cholere:? U nas paputki weszly dzis(bo dzis przyszly) i tylko dlatego ze sa miekkie i jak skarpeta ale jednak sa skorzane i chronia przed zimnem a w domu przed slizgiem jak usiluje wstawac :) sa sliczne ( po 20 zeta:O:O:O)

Arlenka wlasnie padla a ja w koncu moge zrobic obiad :) ciagle zjadala mi papiery :// masakra hehe a nie mam gdzie schowac niektorych rzeczy, dobierala sie tez do papierowej lampy z ikei :O (no blaagaaam :)) przyszla nam dzis ksiazeczka z zabawami dla maluszka no i musze sie nauczyc na pamiec 17 rymowanek(niekoniecznie sie rymuja) by sie razem bawic i by miala wstep do przedszkola :)
Gosia Ty pisalas o tych body z tesco, ja w Pl kupilam super spodnie i bluze oraz sweterek w carrefourze za 15 i 11 zl :O bardzo mi brakuje tu takiego miejsca z takimi tanimi rzeczami, yyhh a mama ma daleko do tesco, natomiast z carrefoura mamy tez pajaca z puchatkiem od babci odpinanego na pupie(klapka) tez sa tanie a maja swietna bawelne i sa swietne :D
Dobra ide robic obiados

a z rocznicami :) to my nie mamy, kolegowalismy sie rok zanim wyladowalismy w lozku a i wtedy ja otumaniona byciem singielka nie bylam przekonana do zwiazku :D minelo kilka tygodni zanim sie okreslilam a pozniej poszlo szybciutko :D natomiast w Pl dostalam pierscionek :) co prawda slub to niewiadomo kiedy ale juz nie jestesmy chlopakiem i dziewczyna( 34letnia hehehehe) tylko narzeczenstwem :D.. z dzieckiem :D

Ostatnia edycja:
Hm... Kolory...:) Jak będę mieć córeczkę, to nie wiem, co zrobię, żeby znaleźć odpowiednią ilość nie-różowych ciuchów :/
Ja uwielbiam dla siebie czerwony, zielony i pomarańczowy. A Franek moim zdaniem rewelacyjnie wygląda w ciemnym czerwonym :) W niebieskim jakoś tak mdło... Teraz ma na sobie pomarańczowego bodziaka :) Poza tym ma dużo ciuchów zielonych, brązowych, trochę białych (więcej miał białych w rozmiarach 56-62, teraz to jest mało praktyczne ;)), no i sporo niebieskich, bo takie przeważają w ciucharniach...

kolory... ja ubieram Wiktorię we wszystko..., co mam... część mam typowo chłopięcych, np niebieską bluzę, mam masę rzeczy żółtych i zielonych, hm a różowych to musiałabym poszukać hehe

Szczerze mówiąc, nie przepadam za ubieraniem dziewczynek na różowo. A konkretnie, za szufladkowaniem: dziewczynki na różowo, chłopcy na niebiesko. Mój Maksiu ma wszelakie kolory, teraz np. do snu ubrany jest w śpioch zielono-biało-niebiesko-pomarańczowy:) Bardzo ładnie mu w niebieskim, ale także w czerwonym, białym itp.
Fotka śpioszka w galerii :)

dziś zrobiłam tartę wyłożoną dżemem pomarańczowym (własnej roboty) i zalana galaretką pomarańczową. To tak na szybko, żeby coś słodkiego było :)

Chyba znalazłam zmywarkę dla nas :D Mąż sprzedał do pracy swój komputer stacjonarny i wreszcie mamy kasę. Zmywarka wygląda nieźle; klasa energetyczna A+, ma opcję mycia na pół wsadu, ma składane stojaki na talerze i regulowaną wysokość górnej półki, no i ciekawa rzecz - opcja mycia "dla dzieci", z wyparzaniem w wysokich temperaturach! Fajna sprawa :)
Jeszcze tylko odkurzacz Mąż znajdzie i będziemy zamawiać :)

A poza tym to poczułam dziś jesień. Byliśmy o 18 na spacerze, robiło się już ciemnawo, wiał jesienny wiatr... No i znaleźliśmy kolejnego kasztana do kolekcji - mamy po jednym na każdy rok znajomości :) Pucek dostał swojego kasztana, ale mu zabraliśmy, bo bawił się wkładaniem go do buzi i pluciem na odległość :/

reklama
Ainah, dostałam. Przepraszam, że nie odpisałam, ale czytałam wiadomości u Rodziców na szybko, a potem zapomniałam. W każdym razie pamiętam o tym i jak będzie się u nas coś działo w kwestii miksera/robota to dam znać :)

Do góry