reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Witajcie,
Ewa no to super, że wakacje udane:) GRATULACJE ząbka:) w końcu:)
Ainah super, że Maksiu daje radę bez mleka, za chwilę pewnie w ogóle nie będziesz musiała wstawać- oby bo wypoczynek teraz dla Ciebie wskazany:)
Bodzinka no idzie zima idzie;)rano jest zimno strasznie. Zdrówka dla Twojego słodziaka:)

U nas masakra....znowu do akcji wkroczyła Ex mojego faceta....Wczoraj szliśmy razem odprowadzić Zuzę na teakwondo i ona akurat lazła i doszła do nas, wyszarpała Zuzę do siebie, na mnie teksty typu "co ta dziwka tu robi?nie ma prawa iść z moim dzieckiem etc"! Dziś rano pojawiła się w szkole mimo, iż Zuzia u nas i tata ją odprowadzał. W szkole skrytykowała ubiór Z, że rajstopy za grube, że zła bluzka etc. Brak totalnie sił, jeśli po zakończeniu rozwodu ona dalej takie jazdy będzie robić to ja chyba postawię warunek facetowi- albo wyprowadzka, albo ja odchodzę bo nie dam rady....On też nie daje rady, ale ciągle powtarza, że córka i córka ....tylko ona podrośnie i pójdzie w świat a co z nami..?:crazy:

hej

faktycznie jesiennie sie już robi. Przed 8 było baaaardzo chłodno - ok 10 st. Młodej ubrałam pod spodenki rajstopki pierwszy raz (bo jak ja niosę do samochodu to wszystko jej sie podciąga i nóżki ma gołe do kolan)

witam nową mamę!

gwiazdeczka my tez jeszcze mamy pustą paszczę

krolcia Mati też chodził do prywatnego mprzedszkola i opłaty były kolosalne. Teraz chodzi do prywatnej szkoły i za miesiąc płacimy 290 zł + ewentualne opłaty za świetlicę i inne pierdołki. I tak wychodzi taniej niż przedszkole.

dobra spadam zrobić sobie kawkę

czy Wy też nie widzicie suwaczków?

Agaj ale wredna baba z niej,jak może tak mówic na dodatek przy własnej córce,w głowie sie nie mieści,3mam kciuki żeby wszystko ułożyło sie dobrze :*

Olcia ja widzę :)

o właśnie mówią o tym nowym projekcie :

wg niego to my mielibyśmy zadecydować, czy nasze grudniaki posłać do szkoły w wieku 6 lat. Niby od stycznia do 1.lipca obowiązkowo tak, a od lipca do końca roku rodzice decydują...

reklama
krolcia- dziwne co piszesz- ustawowo 5 godzin pobytu ( od 8-13 (8:30-13:30) w większości przedszkoli) dziecka jest niepłatne, płaci się za każdą nadliczbową godzinę, oraz posiłki, zajęcia dodatkowe,radę rodziców, wyprawkę, ubezpieczenie ( nieobow.)

Ewa- fajnie że się weselicho udało i gratki dla zębuliśińskiego.

gwiazdeczka- może to kolka nerkowa??

ainah- jezu masz ekspresową ciążę- wg mnie :) fajne są takie nocki- nas Mikołaj też kilka razy już tak rozpieścił, za to dziś obudził się zaraz po północy na mleko ( normalnie jest to 3) a potem dopiero rano Olek go obudził ;/

W ogóle to dziś jestem chodzącym nerwusem. Rano wygoniłam z łóżka całą trójkę bo tylko Olek wpadł do nas do pokoju do łóżka z miejsca krzyczał "chce kaszę chce kaszę" i marudzi , mężowi się wstawać nie chciało to ten dalej jęczał aż mi nerwy buzowały, zaraz Mikołaj wstał i walka o butelkę kaszy ....nie wytrzymałam i ich wygoniłam !!

i tylko słyszałam na odchodnym od męża " dzik z ciebie, dzik, jak ty się zachowujesz....."

Ostatnia edycja:
Do góry