reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hejka babeczki

U nas ze zdrówkiem lepiej nie mówić:no: chyba to cale leczenie idzie w odwrotną stronę:wściekła/y: jedna i druga kaszle jak gruźlik:no::no: Amandę na szczęście w nocy tak nie męczy a biedną Martynkę strasznie:-:)-(
Jutro udajemy sie do przychodni...mam nadzije ze sie do dzwonie szybko i będą jeszcze numerki:confused2:

Wrublik serdecznie gratuluję:-):-)...a jednak:-p
Gabriella nie mogę Ci wysłać wiadomości:no::no:
Krolcia ale drożyzna:no::no:

reklama
Aluśka - Wy sobie już dajcie spokój z tymi chorobami! Limity są! Twoje dziewczynki chyba się za wszystkie grudniaki już wychorowały.

Krolcia - niedługo Ci jeszcze jeden do przedszkola pójdzie. I wtedy będą książki i wyprawka szkolna dla starszego i te wszystkie opłaty za przedszkole dla młodszego :sorry: To jest kolejny argument dla mnie, żeby poprzestać na jednym dzidziusiu. Zwłaszcza, ze pierwotnie chciałam dzieci w odstępnie niecaałych 2 lat, czyli 2xopłata za żłobek lub 2x opłata za przedszkole=niemalże jedna pensja ;-)

Na szczęście tak się jakoś wyminą, ze nie będą oboje w przedszkolu:no:. Ufff. A szkoła jest o wiele tańsza w tej sytuacji.
To przedszkole niepubliczne jest. Do państwowego się nie dostał oczywiście:dry: bo ja nie pracowałam! A prywatne to dwa razy drożej jeszcze wychodzi.

Może do czasu przedszkola grudniaków coś się ruszy z tymi ustawami o płatnościach za przedszkole.

A tak gimpelka, znasz suwaczki:-D.

Mam nadzieję zacząć pracować jak maluch pójdzie do przedszkola więc nie powinno być wtedy tak źle.

mnie właśnie dlatego przeraża powrót do Polski - kasa kasa kasa ucieka! ale na jednym bobiku nie poprzestanę. mam zamiar mieć drugie choćby nie wiem co się działo :-D

Gosia wszedzie ucieka kasa ale nie wszedzie czujesz sie tak opuszczona usiluja zalozyc normalna rodzine z dzieckiem, tu tez nie jest rozowo ale jest lepiej i ludzie nie boja sie miec dzieci bo nie beda mieli dla nich na podstawy. Dla przykladu, ciotka mojego W ma 1000 zl jej maz ma ok 1500-1700, mieszkaja w domu(wiadomo cos zawsze trzeba robic) na wsi(dojazdy) a ona teraz jest w ciazy ( hip hip hurra :D) kiedy dzidzia bedzie miala isc do zlobka to czesne plus dojazdy beda wynosily tyle samo co jej pensja w przyblizeniu.. czyli rachunek prosty :/ tu za przedszkole placic bede okolo 3000, miesiecznie dostaje 1000 rodzinnego czyli w sumie wydaje 2000 a zarabiam powiedzmy 13tys-15tys...czy oplaca mi sie wrocic do pracy? oczywiscie

Wrublik no mialam wlasnie na mysli Twoja blizne na macicy czy sprawdzalas ja po porodzie :) moja kolezanka tu chciala startowac w tym roku z dzidzia nr 2 (ma pazdziernikowego synka z 2009) ale lekarz powiedzial ze jej blizna jest jeszcze za cienka i by poczekala jeszcze troche, dlatego sie tak dopytuje :)

Gimpelka witaj :D sliczny Twoj Wojtus, nieodzownie bedzie zawsze najmlodszy w klasie ;) szybko sie w nas wdrozysz :D

Aluska hator hator hator :O:O:O:O:O moze pogadaj z pediatra o czyms uodparniajacym :O ja doskonale wiem co to znaczy tak chorowac od malego :// dotad pamietam biseptole i wapno w syropie bananowym oraz visolwit.... podkradany mamie i jedzony na sucho min :D

gimpelka witaj :-) gratki za 5 ząbeczków:-)
Cwietka dla nas chyba limitu nie ma na choróbska:no::no:
"Proszę pani, ja mam swoich psich rodziców i pochodzę z psiej planety":-D:-D:laugh2::laugh2::-p
Elena tupie tupie i to nic nie daje;-) Fajnie ze masz już wszystko na zimę przygotowane:tak::tak:
Bodzia oby już te wyrzynające ząbki przstały męczyć Filipka:confused: Spokojnej nocki Wam życzę:tak:
krolcia dobrze że już katarek u Was mniejszy:tak::tak:
asjaa życzę Ci aby ciśnienie Ci się unormowało, kłótnie się skończyły, egzamin został pomyślnie zdany,żeby samochód został naprawiony no i na koniec najważniejsze żeby dzieci pozostały zdrowe :-) Głowa do Góry:-)
Sarka Mamolka a jaką to macie grupe krwi:cool: bo ja mam ORh+:-p
olcia100 gratulacje dla koleżanki:-) urodziła dzień po mojej siostrze:cool:
krolica oby eurespal szybko pomógł:tak: moja Amandzia teraz na tym jedzie:confused2:
agaj44 zdrówka posyłam:confused::confused: dobrze że osłuchowo w porządku:sorry:

Witam.
Mały dziś w nocy już lepiej. Przespał spokojnie. Tylko obudził się 20 minut przed budzikiem:dry: Eh. No i z rana znowu było słychać pocieszne pogaduszki a nie płacz. Czemu dzieci muszą chorować?

Mateusz dzisiaj w skowronkach do przedszkola zasuwał:tak:. Dziś dzień w piżamce i strasznie go to cieszyło, że będzie mógł po przedszkolu w piżamie paradować.:-D Za naszych czasów :-p (he he jak to brzmi) nie było takich akcji a teraz takie fajne są. Piżamka, dzień misia, ulubionej zabawki, bal pasiastych, dzień pomarańczowy na przywitanie jesieni, biały na zimy itd. Mati strasznie lubi takie wydarzenia.:tak:

Aluśka a jak Twoje niunie?

Hello
Witam z kawusią.U na maluch wczoraj po 23 się obudził i płakał,nie chciał piciu nie chciał mleczka nic,tylko na rączkach.Ponosiłam go chwilkę (około 5 min) i położyłam do łóżeczka,zaczął płakusiać więc dałam mleczko,wypił około 50ml i poszedł spać.Pobudka o 5.45,poleżeliśmy godzinke i teraz bawi się :-)
A ja właśnie nastawiłam mięsko na obiadek dla Mikolina :-)

Witajcie:)

U nas nocka nieciekawa, kiepsko spałyśmy, chyba kolejne zebiska sie szykują...:/
Ale Pyza póki co na śpiąca nie wyglada:p rozkminia swoje pianinko, aż zdziwiona jestem jak sprytnie tym operuje, wie co gdzie i sobie po kolei wciska:p
A mnie dziś czeka dzień w kuchni, muszę ciasta dzis porobić i leczo wieczorem, poza tym nam obiad no i małej coś chciałam upichcić, żeby było juz na week:)

Zdrówka dla chorutków!!!!!
U nas już jest całkiem dobrze mimo to nadal tam jej cos w nosie wysoko furkoli i przy ssaniu zatyka ją, przez co nie chce jeść mleka z butli:/

Co do kosztów i utrzymania dzieci to mówi się że dziecko do 18 kosztuje ok 180 tys zł;) ale wszystko tez zależy kto ile w dziecko inwestuje, wiadomo-jeden mniej, drugi więcej ale z grubsza tak to wygląda, nieżle co hehe. Myśmy kiedyś z M takie uogólnione podliczenia w zabawkach Wiktora porobiśmy i wyszło nam coś ok 5 tys fajt:/ mała też już tego ma od groma:/ i tal sie zbiera miarka do miarki...

reklama
Dzień dobry :)

nie ma mnie na głównym, bo od wczoraj nadrabiam zamknięty :p

Nie chcę zapeszać, ale Maksiu już drugą noc przesypia bez mleka :))) przesypia tzn, ostatnie mleko dostaje ok 22 a potem jak się budzi to dostaje herbatkę/soczek. Problem w tym, że spał z nami i może dlatego mu łatwiej, poza tym chyba przez te dwie noce nie dokuczały mu zęby, bo by tak ładnie nie było. Niemniej, mam nadzieję, że tak już zostanie, a w końcu że będzie przesypiał noc :))))

Do góry