reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hejka babeczki

U nas ze zdrówkiem lepiej nie mówić:no: chyba to cale leczenie idzie w odwrotną stronę:wściekła/y: jedna i druga kaszle jak gruźlik:no::no: Amandę na szczęście w nocy tak nie męczy a biedną Martynkę strasznie:-:)-(
Jutro udajemy sie do przychodni...mam nadzije ze sie do dzwonie szybko i będą jeszcze numerki:confused2:

Wrublik serdecznie gratuluję:-):-)...a jednak:-p
Gabriella nie mogę Ci wysłać wiadomości:no::no:
Krolcia ale drożyzna:no::no:

reklama
Aluśka - Wy sobie już dajcie spokój z tymi chorobami! Limity są! Twoje dziewczynki chyba się za wszystkie grudniaki już wychorowały.

Krolcia - niedługo Ci jeszcze jeden do przedszkola pójdzie. I wtedy będą książki i wyprawka szkolna dla starszego i te wszystkie opłaty za przedszkole dla młodszego :sorry: To jest kolejny argument dla mnie, żeby poprzestać na jednym dzidziusiu. Zwłaszcza, ze pierwotnie chciałam dzieci w odstępnie niecaałych 2 lat, czyli 2xopłata za żłobek lub 2x opłata za przedszkole=niemalże jedna pensja ;-)

Na szczęście tak się jakoś wyminą, ze nie będą oboje w przedszkolu:no:. Ufff. A szkoła jest o wiele tańsza w tej sytuacji.
To przedszkole niepubliczne jest. Do państwowego się nie dostał oczywiście:dry: bo ja nie pracowałam! A prywatne to dwa razy drożej jeszcze wychodzi.

Może do czasu przedszkola grudniaków coś się ruszy z tymi ustawami o płatnościach za przedszkole.

A tak gimpelka, znasz suwaczki:-D.

Mam nadzieję zacząć pracować jak maluch pójdzie do przedszkola więc nie powinno być wtedy tak źle.

mnie właśnie dlatego przeraża powrót do Polski - kasa kasa kasa ucieka! ale na jednym bobiku nie poprzestanę. mam zamiar mieć drugie choćby nie wiem co się działo :-D

Gosia wszedzie ucieka kasa ale nie wszedzie czujesz sie tak opuszczona usiluja zalozyc normalna rodzine z dzieckiem, tu tez nie jest rozowo ale jest lepiej i ludzie nie boja sie miec dzieci bo nie beda mieli dla nich na podstawy. Dla przykladu, ciotka mojego W ma 1000 zl jej maz ma ok 1500-1700, mieszkaja w domu(wiadomo cos zawsze trzeba robic) na wsi(dojazdy) a ona teraz jest w ciazy ( hip hip hurra :D) kiedy dzidzia bedzie miala isc do zlobka to czesne plus dojazdy beda wynosily tyle samo co jej pensja w przyblizeniu.. czyli rachunek prosty :/ tu za przedszkole placic bede okolo 3000, miesiecznie dostaje 1000 rodzinnego czyli w sumie wydaje 2000 a zarabiam powiedzmy 13tys-15tys...czy oplaca mi sie wrocic do pracy? oczywiscie

Wrublik no mialam wlasnie na mysli Twoja blizne na macicy czy sprawdzalas ja po porodzie :) moja kolezanka tu chciala startowac w tym roku z dzidzia nr 2 (ma pazdziernikowego synka z 2009) ale lekarz powiedzial ze jej blizna jest jeszcze za cienka i by poczekala jeszcze troche, dlatego sie tak dopytuje :)

Gimpelka witaj :D sliczny Twoj Wojtus, nieodzownie bedzie zawsze najmlodszy w klasie ;) szybko sie w nas wdrozysz :D

Aluska hator hator hator :O:O:O:O:O moze pogadaj z pediatra o czyms uodparniajacym :O ja doskonale wiem co to znaczy tak chorowac od malego :// dotad pamietam biseptole i wapno w syropie bananowym oraz visolwit.... podkradany mamie i jedzony na sucho min :D

gimpelka witaj :-) gratki za 5 ząbeczków:-)
Cwietka dla nas chyba limitu nie ma na choróbska:no::no:
"Proszę pani, ja mam swoich psich rodziców i pochodzę z psiej planety":-D:-D:laugh2::laugh2::-p
Elena tupie tupie i to nic nie daje;-) Fajnie ze masz już wszystko na zimę przygotowane:tak::tak:
Bodzia oby już te wyrzynające ząbki przstały męczyć Filipka:confused: Spokojnej nocki Wam życzę:tak:
krolcia dobrze że już katarek u Was mniejszy:tak::tak:
asjaa życzę Ci aby ciśnienie Ci się unormowało, kłótnie się skończyły, egzamin został pomyślnie zdany,żeby samochód został naprawiony no i na koniec najważniejsze żeby dzieci pozostały zdrowe :-) Głowa do Góry:-)
Sarka Mamolka a jaką to macie grupe krwi:cool: bo ja mam ORh+:-p
olcia100 gratulacje dla koleżanki:-) urodziła dzień po mojej siostrze:cool:
krolica oby eurespal szybko pomógł:tak: moja Amandzia teraz na tym jedzie:confused2:
agaj44 zdrówka posyłam:confused::confused: dobrze że osłuchowo w porządku:sorry:

Witam.
Mały dziś w nocy już lepiej. Przespał spokojnie. Tylko obudził się 20 minut przed budzikiem:dry: Eh. No i z rana znowu było słychać pocieszne pogaduszki a nie płacz. Czemu dzieci muszą chorować?

Mateusz dzisiaj w skowronkach do przedszkola zasuwał:tak:. Dziś dzień w piżamce i strasznie go to cieszyło, że będzie mógł po przedszkolu w piżamie paradować.:-D Za naszych czasów :-p (he he jak to brzmi) nie było takich akcji a teraz takie fajne są. Piżamka, dzień misia, ulubionej zabawki, bal pasiastych, dzień pomarańczowy na przywitanie jesieni, biały na zimy itd. Mati strasznie lubi takie wydarzenia.:tak:

Aluśka a jak Twoje niunie?

Hello
Witam z kawusią.U na maluch wczoraj po 23 się obudził i płakał,nie chciał piciu nie chciał mleczka nic,tylko na rączkach.Ponosiłam go chwilkę (około 5 min) i położyłam do łóżeczka,zaczął płakusiać więc dałam mleczko,wypił około 50ml i poszedł spać.Pobudka o 5.45,poleżeliśmy godzinke i teraz bawi się :-)
A ja właśnie nastawiłam mięsko na obiadek dla Mikolina :-)

Witajcie:)

U nas nocka nieciekawa, kiepsko spałyśmy, chyba kolejne zebiska sie szykują...:/
Ale Pyza póki co na śpiąca nie wyglada:p rozkminia swoje pianinko, aż zdziwiona jestem jak sprytnie tym operuje, wie co gdzie i sobie po kolei wciska:p
A mnie dziś czeka dzień w kuchni, muszę ciasta dzis porobić i leczo wieczorem, poza tym nam obiad no i małej coś chciałam upichcić, żeby było juz na week:)

Zdrówka dla chorutków!!!!!
U nas już jest całkiem dobrze mimo to nadal tam jej cos w nosie wysoko furkoli i przy ssaniu zatyka ją, przez co nie chce jeść mleka z butli:/

Co do kosztów i utrzymania dzieci to mówi się że dziecko do 18 kosztuje ok 180 tys zł;) ale wszystko tez zależy kto ile w dziecko inwestuje, wiadomo-jeden mniej, drugi więcej ale z grubsza tak to wygląda, nieżle co hehe. Myśmy kiedyś z M takie uogólnione podliczenia w zabawkach Wiktora porobiśmy i wyszło nam coś ok 5 tys fajt:/ mała też już tego ma od groma:/ i tal sie zbiera miarka do miarki...

reklama
Dzień dobry :)

nie ma mnie na głównym, bo od wczoraj nadrabiam zamknięty :p

Nie chcę zapeszać, ale Maksiu już drugą noc przesypia bez mleka :))) przesypia tzn, ostatnie mleko dostaje ok 22 a potem jak się budzi to dostaje herbatkę/soczek. Problem w tym, że spał z nami i może dlatego mu łatwiej, poza tym chyba przez te dwie noce nie dokuczały mu zęby, bo by tak ładnie nie było. Niemniej, mam nadzieję, że tak już zostanie, a w końcu że będzie przesypiał noc :))))

Do góry