reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Dzien dobry :) ja juz wrocilam i rzucilam sie w wir zalatwiania roznych rzeczy oraz imprez:szok: bo sie zlozylo ze moj kuzyn zawital tu z narzeczona i mielismy karaoke:-D
Po wakacjach, super :tak: jesli ktoras ma mozliwosc wyskoczyc z partneromezemkochankiemitd a dzidziolka zostawic (ale nie dluzej niz tydzien) z kims dbajacym i kochajacym to taka odskocznia dziala cuda:tak: oczywiscie codzien rozmawialismy z Arlenka na skype( my mowilismy a ona miala nas gdzies bo klawiatura i kuzyni z zabawkami byly bardziej interesujace:tak:) w Polsce tez fajnieu rodzinki, jedyne zastrzerzenie ze mala nie miala zbyt duzo okazji do poruszania sie po podlodze wiec sie kiepsko przez ten okres rozwinela. Mamy troche problemow zdrowotnych:baffled::baffled: jedno to to ze wysypalo mala na calym ciele w duzej ilosci(egzemowe szorstkie czerwone plamy) niestety niewiem dlaczego i podejrzewam gluten :-( 22 mamy wizyte u lekarza.. niewiem czy cos zdziala, drugi problem to grubsza sprawa i podejrzewam ze nie bedzie wesolo :-(
Aluska wiesz co ja bylam takim chrouskiem w dziecinstwie i mi mama w koncu delbete zapodala, a tu tak jak Antylopka mowi jak dziecko nie ma goraczki to zalecaja by spedzalo czas na dworze bo latwiej mu oddychac, Arlenka tez ma teraz katar i walczymy z morska woda, tyle ze nie odciagam frida bo masakra wiec podcieram nosek ciagle chusteczkami podstepem:-) a dlaczego mialas zszokowanego emotka ze Twoj siostrzeniec mial 3800? Zdrowka dla dziewuszek!
Wrublik :szok::szok::szok: czekasz tak dlugo?? wow:-D
Ainah napewno wygladasz slicznie, trzymam kciuki abys trzymala sie dzielnie bo wyobrazam sobie ze nie jest Ci latwo ale w pewnym momencie bedzie juz z gorki.. zajakis czas :-) a masz zdjecie dzidziusia??
Cristalrose noooo ja juz na zdjeciach widzialam zes Ty chudzioszek :tak::tak: superrr i buziole dla cudownego Cypriana:-)

Eee nie pamietam co mialam jeszcze pisac..
a Cwietka lody?? mniam:-D:-D a ja ostatnio gdzies wyczytalam ze Ty faktycznie obcielas Ide maszynka:szok: a myslalam ze zartowalas hehe,

witam się pokawkowo, znowu niestety w pracy....

dziewczyny test robiłam jak mi się tydzień @ spóźniała - negatywny, ale jak w sierpniu byłam u endokrynolog, mówiła mi że organizm może długo dochodzić do siebie w mojej niedoczynności tarczycy, ja zawsze miałam nie regularne okresy, więc teraz z dnia na dzień odkładam pójscie do apteki po kolejny test, bo zrobię i na następny dzień pojawi się @, szkoda tylko kasy, jak w ciąży już jestem? hmmm, no nie wiem, ginek by na pewno mnie złajał, bo jestem po 2 cesarkach, i z mężem sobie obiecaliśmy przynajmniej 3 letni odpoczynek :dry: od rodzenia, no ale zobaczymy, może dzis kupię ten test, zrobiłabym jutro :-p więc jutro albo dołączę do szeregów Ainah, albo znowu będę siedziała i myślała o co chodzi

Hej.
Wrublik nie zazdroszczę ja bym chyba z nerwów paluchy obżarła.

Nocka nie ciekawa:no:. Maluch usmarany na całego. Rano operacja czyszczenie nosa z wiadomymi tego konsekwencjami(czytaj: WRZAAASK):dry:.
Coś czuję, że będzie kiepski dzień, bo ten katar nie dał mu się wyspać, tak go męczyło.

Hejka!
U nas pobudka przed 7 - grrr!
Jadę dzisiaj do miasta z Idą w wózku. Ciekawe jaka będzie wyglądała podróż autobusem. Potem idę do fryzjera i mam stresa, bo to z Grupona. Mam nadzieję, że nie będą się na moich włosach mścili, że im Grupon mało płaci :eek:

Aniah - ten przepis też widziałam, ale jakoś mnie jajka odstaszają. Surowych nie jadam, bo się boję.

Salomii - oczywiście, że maszynką. Dlaczego miałabym żartować ;-)Ale Ida naprawdę wyglądała paskudnie przez pewnien czas - sterczały jej takie nędzne piórka, więc obciecie było konieczne, a maszynką w sumie bezpieczniej niż nożyczkami.

Dobry
Widać, że kryzysy i katary opanowały nas..Mnie wkurza starszy, bo niby 5 lat aaa najlepiej go ubrac, nosa mu wyczyścić..No i dzisiaj sie juz wkurzyłam i nakrzyczałam a on przeciez jeszcze dalej mały jest :-( Ech nie wyrabiam rano z dwójka dzieci..Obu ubrać, Lolka popoprawiać..A on tempo ma slimacze...dobrze, że wstaje o 6...Dzis go zabieram wczesniej bo do przyjaciółki jade...
Fifi katar ma i do tego suchy kaszel go męczy...Poszłam go pokazać no i to co zwykle, wit.C, calcium, prawoślazowy i jakiś syrop przeciwwirusowy ale farmaceutka zasugerowała, zeby jeszcze chwile z nim poczekać...Ufam mojej lekarce no i mam zonka bo syrop dośc drogi jest a farmaceutce tez ufam..Hmm chyba poczekam bo ogólnie nie wyglada na chorego...
Ach niby w sobote byłam w domu sama ale co to za odpoczynek jak w łózku chora lezałam..

Hejo:)

U nas noc ok, choć nie obyło się bez pobudki o 4 i pogadania sobie, ale popiła troszkę mleka i zasnęła, spanko do 7.30

wrublik Ty kup dzis po pracy i zrób od razu;-) to już chyba nie ma znaczenia na tym etapie czy rano czy wieczór...fajnie że w ogóle braliście pod uwagę z małżonem 3 dziecko, gorzej by było jakbyście tego nie bardzo pragneli... będzie dobrze:)

cwietka Ja byłam raz z grupona u fryzjera i to w jakimś firmowym salonie, nie pamietam jakim już:/ ale średnio byłam zadowolona, tzn. może usługa słaba nie wiem, w ogóle te ceny ich niby rzeczywiste sa zawsze na gruponie jakoś zawyżone, bo ja byłam na nawilzaniu i odzywianiu włosów za 35zł a niby normalnie to samo kosztuje tam 190! ja sie pytam co????!!!!

krolcia oj zdrówka zdrówka!!!!

witaj salomii:-) na pewno fajny taki wyskok, ale ja to taka jestem ze bym umarła bez dzieciaków:/

Bodzia, ja rano Mateusza też ubieram sama. Wieki bym czekała zanim by się sam ubrał:dry:. Logistycznie to jest tak, że najpierw Mateusz jest ubrany i idzie ubrać buty a w tym czasie ja ubieram malucha.
Teraz to jakoś idzie ale nie wyobrażam sobie zimy:no:! Ubierania dwójki w te wszystkie warstwy i kombinezony.

Krolcia o zimie to ja nawet nie chce myśleć...U nas o tyle fajnie, ze Karol wstaje o 6 więc jakos sie go udaje ubrać..Tzn. jemu sie u daje ale dzis mnie jakis taki kryzs dopadł :-(

reklama
Sarka - ale włosów Ci nie "skrzywdzili"? Ja ide na obcinanie. W pakiecie mam jeszcze farbowanie lub styling, ale chyba nie skorzystam. Chciałam ten styling zrobić, ale wyczytałam, że przy prostych włosach nie wychodzi. No i cena nie jest zła - 50 zł. Tyle samo płaciłam za samo obcinanie, jak chodziłam do fryzjera w centrum.

Do góry