reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wekuję Frankowi obiadki... Mam nadzieję, że się uda, bo nigdy tego nie robiłam :/

U neurologa ok. Nie musimy już więcej przychodzić. Franek poszedł do pani dr na ręce i zamiast się drzeć, że chce do mamy, to śmiał się do niej, gadał, a na koniec się przytulił i nie chciał zejść :/ Cygańskie jakieś to dziecko...
A jak zobaczył dzieci na korytarzu, to myślałam, że mu oczy z orbit wyjdą. Wyrywał się do nich i piszczał z radości jak głupi. Chyba go muszę do żłobka dać albo co...:/

Lecę, bo parowar piszczy, że zrobi deser. Nie wiem, czy jeszcze będę mieć czas pisać, więc już teraz powiem - do zobaczenia za tydzień :) Zdrowiejcie wszyscy (łącznie z nami :/) szybko!

super że u neurologa ok!!

reklama
Mamuśki,
wejdźcie sobie na stronkę J&J, można zamówić darmowe próbki 4 produktów :)
JOHNSON’S® Baby – kosmetyki do pielęgnacji - Z myślą o Twoim dziecku

my na nasze plamy na plecach od bialka kurzego i od mleka krowiego dostalysmy masc z wit a obiona na zamowienie, jak nie pomoze to wtedy dostaniemy na 2 dni sterydowa masc.
No i o tranie powiedziala, ze moge podawac tran Mooler's :tak: take luzik, jak mi sie skonczy wit d to zakupie tranik :-)

mamolka dzieki za pomysł :) znajde tylko najpierw mieszkanie i napewno tak zrobie :)

w ogole tak mysle o tym wszystkim ze w ogole nie za bardzo mnie stac z mezem na wlasne mieszkanie i posadanie/wychowywanie dziecka jednoczescie... smutne to troche ale niestety rzeczywistość ide na pierwszą miłość :p

wiesz missiiss nas by było w sumie stać na własne M4 ( trochę się rozleniwiliśmy i nie wyobrażamy sobie nie mieć własnej sypialni :p ) tylko jest pewne małe ale.... na spłacenie kredytu 350tys w 12-15 lat nas nie stać a na 40-50 lat sobie nie wyobrażamy, przecież za tyle lat to mój mąż będzie dobiegał 70-80lat!!, a ja nie wiele mniej będę miała na liczniku ...o zgrozo

zresztą mój mąż uparł się na dom, także może za 5 lat zaproszę was na parapetówkę :) przy dobrych wiatrach oczywiście :)
co nam oczywiście nie przeszkadza szukać w interesującej nas okolicy domów...najbliższe oględziny w następny weekend :) nawet mamy coś na oku ale czekamy jak się sytuacja z interesem wyklaruje. Jak powtarzamy- okazje zawsze będą :)

Ostatnia edycja:
U neurologa ok. Nie musimy już więcej przychodzić. Franek poszedł do pani dr na ręce i zamiast się drzeć, że chce do mamy, to śmiał się do niej, gadał, a na koniec się przytulił i nie chciał zejść :/ Cygańskie jakieś to dziecko...
A jak zobaczył dzieci na korytarzu, to myślałam, że mu oczy z orbit wyjdą. Wyrywał się do nich i piszczał z radości jak głupi. Chyba go muszę do żłobka dać albo co...:/

No to dobrze że wszystko ok.Eeee a może rodzeństwo a nie żłobek :-) ihihi

A my jutro lecimy pod wieczór na usg jamy brzusznej i tez mam nadzieję że będzie ok a jak nie to ;-(

mamolka
no to swietnie ! :) my mielismy sie wybudowac u nas na ziemi ale w ostatniej chwili zagospodarowanie przestrzenne zmienili :( az szlak czlowieka trafia ze wczesniej nie pomyslelismyo odrolnieniu

Ooo mamolka to zamieńmy się mężami bo ja tez marze o domku, mój m z kolei zadowala sie tym czy ma...ale i z kilku innych powodów ostatnio chętnie zamieniłabym go na inny egzemplarz:/ dzieci nam teraz w kazdym bądź razie nie grożą hehe

missiiss e tam nie stać, nie przesadzaj;) maja gorzej, naprawdę i dają radę po prostu sie cos z mezem mijacie celami i planami, musicie chyba twardo ustalić co robicie i tego się trzymać:)

Moja Nuna dostała antybola (w czwartek skończyła dopiero co brać poprzedni:/) ale tyle szcześcia że to summamed więc 3 góra 4 dni i raz dziennie tylko. No nic, byleby tylko jej pomogło, ulżyło w końcu. Oskrzela ma czyste ale ma ostra infekcje noso-gardła i grozi że zejdzie na oskrzela więc stąd ten antybiotyk.

Ja dziś po zebraniu u starszaka w szkole. Niby niewinna zerówka w państwowej szkole ale książki 90zł plus 20 na religię plus ponad 40 na angielski podręczik (nie wiem po co!) plus ubezpieczenie 50 zł plus komitet 40zł plus wyprawka ok 60 zł robi się fajna sumka:/// niech zyje nasze wspaniałe państwo prorodzinne juu huuu!

Ostatnia edycja:
reklama
Misi - ja niestety nikogo nie znam. Sami musimy się zabrać za szukanie żłobka :zawstydzona/y:
A gdzie będziecie mieszkać? Szkoda, że nie szukałaś mieszkania kilka miesięcy temu - akurat mieliśmy do wynajęcia kawalerkę koło nas. Mogłybyśmy być sąsiadkami.

Sarka - 20 zł na religię? Jak to? Hehe, przynajmniej ten koszt mnie za kilka lat ominie ;-)
Mam nadzieję, że Miluni szybko przejdzie po antybiotyku.

Do góry