reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Brrr lipa na maxa z tą pogoda,lata nie było i już jesień :-((( Nie wiem w co to moje dziecko dzisiaj ubrać żeby nie zmarzło.Wczoraj miał spodnie i rajtuzki pod spodem i jeszcze skarpetki bo on bucików niestety nie trawi :/

reklama
U nas nawet jakieś nieśmiałe słońce sie pojawia. Na ale wczoraj już po raz pierwszy w użyciu była kurteczka i buty. Wprawdzie o rozmiar za duże, ale tylko do wózka, więc małym stópkom sie nic nie powinno stać. No i Ida była tak zafascynowana nowym czymś na nóżkach, że nie potrafiła w butkach nawet na chwile stanąć.

Witam was dziewuszki:-)
Na poczatku to zdrowka chorym dzieciaczkom!!:tak:
U nas na szczescie za zadne ksiazki nie trzeba placic, bo wszystko juz dzieci dostaja w szkole:tak:Ja natomiast zastanawiam sie bardzo powaznie nad powrotem do pracy bo nieciekawie sie robi u nas finansowo:no:Ale jak sobie wyobraze mojego Jasia u jakiegos obcego babsztyla na kolanach to mnie skreca.
U nas znowu robi sie goraco.Na dzis zapowiadaja 27 st:no:Kiedy sie w koncu ochlodzi????
Jakas dzisiaj slaba jestem i nawet nie mam sily palcami po klawiaturze przebierac.
Ale jestem happy bo zapisalam Adasia do polskiej szkoly:-)W sumie to tylko raz w tygodniu ale zawsze cos:tak:

krolcia
trzeba bylo sie wpychac ja tak robie :) u nas w przychodnie jest 2 dzieci jedna dorosła i tak na zmiane i tez dziadki szybko zdrowieja ale ja tampiernicze jak trzeba to sie kloce :)

sarka
no i takie rozwiazanie bylo fajne szkoda ze teraz juz tego nie ma:/

cwietka
no... ja juz sie boje co to bedzie, ale jak nic nie zjadziemyw sensownej cenie tobede dojezdzala z malzem do wro i tyle moze zime jeszcze w ziębicach przezimujemy sie zobaczy jak poszukiwania pracy bo szukam sobie takiej nie na umowe zlecenie tylko na umowe o prace normalna ale w razie w mam od pazdziernika ta na zlecenie :) a moze jakos sie uda i sie kupi to mieszkanie we wro... ehh moze w totka wygramy ! :p :D ;) no dobra juz nie fantazjuje ;)

Doberek
U nas też s łońce a na weekend ciepło zapowiadaja duże..Nie znosze taki zmian i skoków dużych.
Krolcia to Wy nie macie pediatry osobno??? U nas wszędzie pediatra osobno, internista osobno, do poradni dla dzieci zdrowych nawet osobne wejście i rejestracja...Hmmm..A co do dziwdków to kosmos jest jak do tramwaju wsiadasz...W środku taka ledwo stoi normalnie a jak ma wsiadać to normalnie sprint, zabić cię moze :szok:
No mnie śmieszy tekst szkoła "bezpłatna" hahahahaha. Państwowa to i owszem ale bezplatna?? Z której strony?? Wiecie ile szwagierka zapłaciła za książki do I gimnazjum??? 500 zl a do III podobno 900 ...Mam nadzieje, że to jednak cena całej wyprawki była...

No nie mamy osobno. Jest lekarz rodzinny do wszystkich. To mała miejscowość i nie ma potrzeby faktycznie, żeby to rozdzielać. Dlatego jest ta wywieszka, żeby maluszki nie musiały czekać, a tu zonk!
Jestem wredna złośliwa baba bo się wpycham w kolejkę!

Ale to młodzi nie są wychowani przecież!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
=====
Jak słyszę, to wyprawka malucha ze wszystkim, plecak, zeszyty, książki, ciuchy itd. to 1000zł wydany jednorazowo a ja za przedszkole płacę co miesiąc 400zł. Więc czekam z utęsknieniem na szkołę.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry