reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

To ja pępowinę bym chciała odciąć jeszcze wcześniej i wysłać Idę do żłobka. Może by się udało chociaż na kilka godzinek tak od stycznia/lutego. Niech się do dzieci przyzwyczaja i socjalizuje. No i broi gdzie indziej ;-)
Tylko wkurza mnie, że to takie drogie. Na państwowy szans najmniejszych nie mamy, bo ja nie mam nigdzie etatu. No chyba że rozwiedlibyśmy się z Małonem i jeszcze do tego zostali alkoholikami. To może by się udało.
I to mnie właśnie wkurza:wściekła/y:! Nikt nie bierze pod uwagę tego, że matka nie pracuje bo nie ma z kim dziecka zostawić a chciałaby pójść do pracy!

reklama
U nas to samo... Nie wiem, czy w ogóle do przedszkola się Pucek dostanie, bo ja według wytycznych przedszkoli i żłobków nie pracuję - no bo co to za praca na umowy o dzieło i to jeszcze w domu? To przecież mogę się jeszcze czwórką dzieci przy okazji zajmować, czemu nie? A nie zabierać rodzicom prawdziwie pracującym miejsca w przedszkolach... Paranoja...

Ok, cycusiowy, ale Iudulińska już prawie pół roku od odstawienia, więc mogłaby się takich głupich nawyków wyzbyć :baffled:
moj bez piersie nie jest nawet miesiaca jeszcze...

Mój zawsze piszczy, że nie chce do przedszkola jak musi rano wstać. Ale już w przedszkolu to pa pa i strzałka na salę z przykazaniem, żebym za wcześnie nie przyjeżdżała bo on się nie zdąży pobawić, he he:-D

moja Wikunia nie potrafi rano wstac bez marudzenia, jezeli sama sie nie obudzi. a ze do przedszkola zawsze ja budze o 7;30, wiec codziennie sa marudzenia ze wszelakich powodow

Co do 3-latkow w przedszkolu - to jak najbardziej jestem za!! Wiki miala rowno 3 lata jak poszla i ani razu nie plakala. a pamietajcie, ze szla do francuskiego i ani slowa po polsku przew caly pobyt nie slyszala.
Adas jak pojdzie bedzie mial 2 lat i 9miesiecy. i pojdzie jak inne dzieci w jego wieku. nie przewiduje komplikacji.

ide jesc, pa

hello

tak sobie kalkuluje wlasnie kredyt na mieszkanie we wro i dochozi jeden poteznyw ydatek prywatny zlobek lub niania bo my tez bysmy sie nie zalapali na panstwowy. masakra jakas u nas w miejscowosci malej czekam 2 lata na zlobek a co dopiero we wroclawiu ?? boje si emyslec ile tam trzeba czekac na miejsce... i nie wiem czy kupimy mieszkanie we wro obok wro czy sobie gore rodzicow wyremontujemy jak pozwola bo kiedys byli chetniejsi a dzisiaj cos nie bardzo juz :/ i jaska w razie comialby kto odebrac i zlobek juz zaatwiony a we wro sami na siebie bylibysmy zdani mama moja aza pare lat na emeryture wiec tez by latwiej bylo... kurcze juz mnie glowa boli od myslenia masakra mowie wam...

w ogole ze polska rzeczywistosc jesli chodzi o dzieci jest taka przygnebiajace... jak tu miec wiecej dzieci czy chociaz jedno jak nawet normalnie pracowac nie idzie bo nie ma sie kto dzieckiem zajac... a z jednej pensji rodziny utrzymac nie mozna...

u nas też ze żłobkami koszmar - jak zobaczyłam dwie kreski na teście to już było za późno żeby Zuzkę zapisać - nie wiem może to trzeba zaraz po seksie dzwonić i zapisywać do żłobka.
Moi znajomi mają bliźnięta i zapisali je do żłobka - nie było listy oczekujących tylko każde dziecko było indywidualnie rozpatrywane - jaka sytuacja rodziców, czy ma kto się zaopiekować jakie zarobki itp. - i wiecie co? jedno z bliźniąt się zakwalifikowało drugie nie - i to jest dopiero paranoja.

Ja pamiętam moje przedszkole jak o wielka traume..Chodziłam tylko pare dni bo WYŁAM..I to nue było wycie do uspokojenia...Jak tylko mama wychodziła to ja do okna i w ryk i tak przez cały czas..Nikt nie był mnie w stanie uspokoić..Chodziłam 3 dni..I pamiętam to bardzo wyrażnie :-( Po 3 dniach przedszkolanka kazała mnie zabrać...I jak nie będe musiała to nie posle Juniora ;-) Chyba, że będzie mus....
Antylopka 100 lat dla Migotki!!!!!!!!!!!!!!

mamolka my wlasnie za sprawa alergologa przechodzimy na ha najpierw byl caly czas nutramigem miesiec temu mieszalismy nutramigen z ha a teraz samo ha mysle ze na nastepnej wizycie tzn w grudniu znow bedzie miesznka ha juz z calkiem zwyklym i jak nie bedzie zadnej reakcji to mysle ze juz zostaniemy na zwykym no ale zobaczymy jak maly bedzie reagowac bo narazie objawy alergi nas opuscily i oby tak sie utrzymało

Ja sie załamię, normalnie mam dość:-( padla teraz bida ale ile sie wyryczała i ja z nia to już nasze....usypiałam ją kilka razy już, po 5 min. się wybudzała bo kurewska za przeproszeniem flegma ją zalewa i się dusi:wściekła/y::no: odciagałam jej już normalnie dziś ze sto razy nie piszę nawet jaka jest wtedy histeria i ile mnie i ją to kosztuje:-( normalnie aż chcę żeby dała jej dzis lekarka antybiotyk na to ***** (idziemy na 14) bo strasznie się męczy a marudna bo nie wyspana a spac jej to nie daje, no beznadzieja:no:

reklama
Do góry