reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej
Ewa, my mamy taki stolik Zestaw Building Block - Stolik + 2 krzesełka - porównaj ceny - NOKAUT.pl blat jest zdejmowany, w środku można trzymać rzeczy (my nie trzymamy) i blat po drugiej stronie jest specjalnie przystosowany do układania lego. U nas się się sprawdza, lekki, łatwy do mycia (wszystko łatwo można rozłożyć)a Maciek ma frajdę, jak może go przesunąć po podłodze. krzesła doskonałe są do przewracania:-p

zmęczona jestem niemilosiernie. Rajd po sklepach - adidaski kupione dla Mili.Mąz też półbuty kupił :-)

Maciuś dziś prześlicznie klaszcze!! jak równo łapką w łapkę trafia:-D:-D:-D to niania go nauczyła:tak:

Bodzia - ale przykrość:no:

reklama
Asjaa my też taki mamy:tak::-D, niebiesko-niebieski! Mati dostawał w prezencie duplo i po mnie jest całe pudło klocków lego dlatego zdecydowałam się na ten stolik. Mateusz jak był młodszy znikał z klockami przy stoliku na kilka godzin nawet:-D! Krzesełka fakt, lipne, wywrotne, ale i tak nie żałuję zakupu.

Maciek ma frajdę, jak przewróci krzesełko, ale do siedzenia są świetne, a co ważniejsze - naprawdę wytrzymałe:tak:wiele razy i mąż i ja siedzieliśmy z córcią przy stoliku i krzesełka wytrzymały:-D

EWA
taka moja 'rada-porada'
masz zamiar mieć 'więcej' dzieci więc nie żałuj na porządny stolik z krzesełkami, podziel to na ilość dzieci i wyjdzie Ci tanio.
Nie ma co kupować 'taniego' bo może przeżyć tylko jedno dziecko, więc moim zdaniem nie warto a koniec końców wyjdzie Ci i tak drożej.

K. ma mulę od dawna ale szału na nią nie było
A. jak na razie się podoba i próbuje ją 'zjeść' :>

aha :(
A. pół nocy nie spał, smarkał i kichał
poszłam do lekarza
niby to od zębów
dała czopki na noc i nasivin i kazała inhalować
bo niby nic nie widać nic nie słychać poza zębami, hmmmm
to niby ona jest lekarzem

ps. powiedziała też że jak śpi na brzuszku to powinien spać głową w dół :szok:
żeby jak co łatwiej katar wylatywał :szok:
hmmmm

witam
cristal udanego urlopu zycze..
ja tez cen na ciuchy ni ekomentuje. Wczoraj kupilam Ali I buciki r.18 kur.. 127 zł, chyba kogos porąbało...
Ale co zrobic jak wybór kiepski wogole to jedyne jakie znalazłam a w Bartku wiem ze by jeszcze drozsze były. I to na ile... miesiąc... dwa?
paranoja. Ubranek na razie nam nie brakuje ciekawe czy kombinezon zimowy jeszcze sie przyda
Mnie czekają wydatki bo niebawem chrzesnica meza bedzie miala roczek potem moja chrzesnica, a potem Ala i prezenty....
fajnie ze dzieciaczki zaliczyły baseny pozytywnie.
Mi Ala za I razem tez troszke zmarzła i był potem katarek wiec na razie odpuszczam

Doszła nam gorączka po popołudniowej drzemce:-(. Syropek poszedł w ruch i wieczorem miałam z powrotem swoje dziecko:tak:.
Dzisiaj też pierwszy raz Daniel kąpał się z bratem. Kąpał hmmm, siedział i walił ręką w wodę! He he he. Przyczołgał się do łazienki i jak zobaczył Mateusza w wodzie to pisk radości! To go rozebrałam i wsadziłam.:-D Akcja uwieczniona oczywiście, ale nie będę golasków wklejać do neta.:-)

aha :(
A. pół nocy nie spał, smarkał i kichał
poszłam do lekarza
niby to od zębów
dała czopki na noc i nasivin i kazała inhalować
bo niby nic nie widać nic nie słychać poza zębami, hmmmm
to niby ona jest lekarzem

ps. powiedziała też że jak śpi na brzuszku to powinien spać głową w dół :szok:
żeby jak co łatwiej katar wylatywał :szok:
hmmmm

yyyy...głową w dół ? chyba jej się coś pomieszało...

Gabriela, tylko że z tymi stolikami dla dzieci to jest tak, że one szybko z nich wyrastają ;) A co się da zepsuć w takim stoliku? Niewiele. Więc wolałabym coś za 30 zł, a nie 150... Wiem, że to może trochę dziwnie brzmieć po tym, jakie kupiliśmy krzesełko do karmienia, ale nie do końca potrafię to wytłumaczyć ;) Po prostu mam jakieś takie wewnętrzne przekonanie, że nie powinnam wiele na ten stolik wydawać. Poza tym kupując krzesełko mieliśmy bardzo dobrą sytuację materialną, teraz jest kiepsko. Tak to jest jak jedno z rodziców ma wolny zawód :/

Nadrobiłam trochę korekty, a teraz obejrzymy pewnie Czas honoru i idziemy spać...

reklama
Stoliki mimo wszystko długo mogą posłużyć dziecku:tak:. Przynajmniej do końca przedszkola. Mnie się te mamuty strasznie podobają, szczególnie krzesła. Jak kupowałam stolik dla Mateusza to nigdzie ich akurat nie było, dlatego wzięłam ten, który mamy.
Mateusz używa go już 3,5 roku a jeszcze trochę i kolejne dziecko zacznie go ujeżdżać:-D. W sumie może wyjść, że stolik będzie w użytku prawie 8-9 lat, więc nie krótko.

Do góry